ΜΙΛΑΝ

Ένας 15χρονος δεύτερος γκολκίπερ στη Μίλαν!

Ένας 15χρονος δεύτερος γκολκίπερ στη Μίλαν!

Απίστευτο και όμως... ιταλικό! Στο ερχόμενο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Τσεζένα η Μίλαν θα παραταχθεί έχοντας ως αναπληρωματικό γκολκίπερ του Αμπιάτι έναν 15χρονο. Διαβάστε το story.

Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα είναι ένας ιδιαίτερα προικισμένος τερματοφύλακας που αγωνίζεται στην ομάδα Primavera της Μίλαν από τα 14 του χρόνια και με εφόδιο τα 197 εκατοστά του αλλά και το πλούσιο ταλέντο του μετράει ήδη 2 συμμετοχές με την Κ16 και ισάριθμες με την Κ17 της εθνικής Ιταλίας.

Για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους είχαν μάλιστα ενδιαφερθεί έντονα πριν από σχεδόν δύο χρόνια Ίντερ, Γιουβέντους και Φιορεντίνα όμως ο ίδιος ήταν εκείνος που επέλεξε Μίλαν καθώς "ήμουν πάντα οπαδός των ροσονέρι".

Ε λοιπόν η πίστη του στους κοκκινόμαυρους του Μιλάνου φαίνεται πως δικαιώνεται με το καλημέρα καθώς σε λίγες ημέρες από τώρα αναμένεται να ζήσει μία πρωτόγνωρη εμπειρία: να βρεθεί στον πάγκο της πρώτης ομάδας δίπλα στον Φιλίπο Ιντσάγκι.

Ένας 15χρονος δεύτερος γκολκίπερ στη Μίλαν!

Ο Ντιέγκο Λόπεθ είναι τιμωρημένος και ο Αγκάτσι τραυματίας κάτι που σημαίνει πως μοναδικός διαθέσιμος τερματοφύλακας για το ματς με την Τσεζένα είναι ο Κρίστιαν Αμπιάτι, με τον τεχνικό των "ροσονέρι" να αποφασίζει λοιπόν να έχει στον πάγκο για αναπληρωματικό πορτιέρε τον 15χρονο Ντοναρούμα!

Αξίζει δε να σημειωθεί πως για να μπορέσει να κάτσει στον πάγκο την ερχόμενη Κυριακή θα χρειαστεί -σύμφωνα με κανονισμό της ιταλικής λίγκας- ειδικό χαρτί από γιατρό, που να εγγυάται πως σε ηλικία 15 ετών δεν έχει κάποιο πρόβλημα να συγκρουστεί με ενήλικους αντιπάλους!

Ένας 15χρονος δεύτερος γκολκίπερ στη Μίλαν!

Η διοίκηση των "ροσονέρι" ήρθε μάλιστα σε συμφωνία με την ομοσπονδία για να χάσει ο παίκτης ένα φιλικό της Ιταλίας Κ17 προκειμένου να βρεθεί στον πάγκο της Μίλαν, με τον Ντοναρούμα να θέλει ακόμα μία εβδομάδα (25/2) για να κλείσει 16 χρόνια ζωής.

Δείτε τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα εν δράσει με τη φανέλα της Μίλαν:

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ