ΜΙΛΑΝ

Έφτασαν τα χρήματα, πωλείται η Μίλαν

Έφτασαν τα χρήματα, πωλείται η Μίλαν
Μπερλουσκόνι

Οι Κινέζοι κατέβαλαν τη δεύτερη -μεγάλη- δόση για την αγορά της Μίλαν και πλέον η μεταβίβαση μετοχών φτάνει προς το τέλος της.

Στο τέλος του φτάνει το σίριαλ της πώλησης του 99,93% της Μίλαν στο κινεζικό κονσόρτιουμ "Sino-Europe Sports", το οποίο κατέθεσε την πρώτη δόση από τα χρήματα που θα βάλει για την αγορά των "ροσονέρι".

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει υπογράψει προσύμφωνο με την κινεζική πλευρά, η οποία είχε καταθέσει μόλις 15.000.000 ευρώ στον λογαριασμό της "Fininvest", την εταιρία συμφερόντων "καβαλιέρε" στην οποία ανήκει και η ιταλική ομάδα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εντός 35 ημερών από την υπογραφή του προσύμφωνου, οι Κινέζοι όφειλαν να καταθέσουν ακόμη 85.000.000, κάτι που συνέβη την Τρίτη, όπως επιβεβαίωσαν οι Ιταλοί.

"Η Fininvest είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πληρωμή που έγινε από τη Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co.Ltd της δεύτερης δόσης για την προκαταβολή των 100.000.000 που συμφωνήθηκε στο συμβόλαιο πώλησης της Μίλαν, που υπεγράφη στις 5 Αυγούστου του τρέχοντος έτους", αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

"Όπως συμφωνήθηκε, η πληρωμή των 15.000.000 ήταν άμεση από τη στιγμή της πρώτης υπογραφής και σήμερα, οι Κινέζοι επενδυτές πλήρωσαν τη Fininvest τα υπόλοιπα 85.000.000. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για το κλείσιμο της μεταβίβασης μέχρι το τέλος του χρόνου".

Έφτασαν τα χρήματα, πωλείται η Μίλαν

"Η σημερινή ανακοίνωση αντιπροσωπεύει μία ιστορική στιγμή, στην πορεία που θα μας οδηγήσει στη συγγραφή ενός νέου και λαμπερού κεφαλαίου της ζωής αυτής της υπέροχης ομάδας", δήλωσε ο πρόεδρος της "Sino-Europe Sports", Γιονγκχονγκ Λι.

"Για πολλές γενεές οπαδών, η Μίλαν του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιπροσώπευε τη μεγάλη ιδέα της νίκης και της επιτυχίας. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε αυτήν την ιστορική ομάδα στο επίπεδο των κορυφαίων συλλόγων του κόσμου".

Η τελευταία δόση που θα ολοκληρώσει και τη μεταβίβαση του μετοχικού πακέτου αναμένεται να καταβληθεί τον Νοέμβριο και θα φτάνει τα 420.000.000. Βάσει συμφωνίας, οι Κινέζοι οφείλουν να αναλάβουν τα χρέη του συλλόγου που ανέρχονται σε 220.000.000 και θα πρέπει να επενδύσουν συνολικά 350.000.000 για μεταγραφές σε τρία χρόνια, αρχής γενομένης με 100.000.000 τον προσεχή Ιανουάριο.

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ