ΜΙΛΑΝ

Δύο "πλαστά" έγγραφα βάζουν... φωτιά στην εξαγορά της Μίλαν

Δύο "πλαστά" έγγραφα βάζουν... φωτιά στην εξαγορά της Μίλαν

Δημοσιεύματα "φωτιά" από ΗΠΑ και Κίνα υποστηρίζουν ότι το κινεζικό κονσόρτιουμ επιχειρεί να αποκτήσει τη Μίλαν με πλαστές εγγυήσεις και δίχως τα απαιτούμενα χρήματα για την εξαγορά - μαμούθ.

Δύο ΜΜΕ σε ΗΠΑ και Κίνα προκάλεσαν τριγμούς στη διαδικασία εξαγοράς της Μίλαν από κινεζικό κονσόρτιουμ, υποστηρίζοντας ότι ήταν πλαστά δύο τραπεζικά έγγραφα που κατατέθηκαν στους "ροσονέρι" ως εγγυητική εικόνα.

Η αρχή έγινε με το διάσημο οικονομικό μέσο " Bloomberg", που υποστηρίζει ότι ένα από τα έγγραφα από τον φάκελο της "Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co." ήταν πλαστό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο έγγραφο φέρει ημερομηνία 25 Απριλίου και ώρα 16:14 και καταγράφει πρόσφατη κίνηση ενός τραπεζικού λογαριασμού, με υπόλοιπο 852.468.304,56 γουάν (114.000.000 ευρώ).

Το έγγραφο αυτό φέρει σφραγίδα τραπεζικού υποκαταστήματος της "Bank of Jiangsu Co.", το οποίο βρίσκεται σε κύκλο με κόκκινο στυλό και σκοπός της ύπαρξής του στον φάκελο προς την ιδιοκτήτρια εταιρία της Μίλαν, "Fininvest", ήταν να αποδείξει την οικονομική ευρωστία των επιχειρήσεων ενός μέλους του κονσόρτιουμ.

Δημοσιογράφοι του "Bloomberg" επικοινώνησαν μέσω e-mail με τον τραπεζικό οργανισμό ζητώντας πληροφορίες για το εν λόγω έγγραφο, ωστόσο η τράπεζα αρνείται ότι έχει εκδώσει τέτοιο έγγραφο.

Το κινεζικό κονσόρτιουμ, δια μέσω της εταιρίας "Community" που έχει αναλάβει την επικοινωνία του, απάντησε μέσω e-mail στο "Bloomberg", τονίζοντας ότι "δεν επιβεβαιώνουμε ότι εστάλη τέτοιο έγγραφο. Όπως έχουμε επιδείξει με τις πράξεις μας, μένουμε αφοσιωμένοι στο κλείσιμο της συμφωνίας". Ομοίως, η "Fininvest" ανακοίνωσε την Τρίτη ότι "δεν επιβεβαιώνουμε ότι έχουμε λάβει το συγκεκριμένο έγγραφο και δεν έχουμε την πρόθεση να σχολιάσουμε".

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις εδώ και περίπου έναν χρόνο και έχουν δώσει τα χέρια από το καλοκαίρι. Οι Κινέζοι έχουν καταθέσει ήδη δύο δόσεις ως προκαταβολή, συνολικού ύψους 100.000.000 ευρώ, οι οποίες βάσει προσυμφώνου δεν θα επιστραφούν σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Το συνολικό deal προβλέπει η "Sino-Europe" να αποκτήσει το 99,93% από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έναντι 740.000.000 ευρώ, μαζί με τα χρέη της ομάδας που ανέρχονται σε 220.000.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, σε βάθος τριετίας, το κονσόρτιουμ οφείλει να επενδύσει 350.000.000 ευρώ στον σύλλογο.

Την ώρα που κινεζικές εταιρίες ανακοίνωσαν επενδύσεις ρεκόρ ύψους 150.000.000.000 ευρώ στο εξωτερικό μόνο για το 2016, λόγω μεταστροφής ενδιαφέροντος από βασικά προϊόντα στην απόκτηση διάσημων brand στον τομέα της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού, το "Bloomberg" υποστηρίζει ότι η "Sino-Europe" δεν διαθέτει αυτήν τη στιγμή τη ρευστότητα να αποκτήσει τη Μίλαν βάσει χρονοδιαγράμματος.

"Το κινεζικό κονσόρτιουμ δεν είχε έτοιμη τη χρηματοδότηση όταν συμφώνησε να εξαγοράσει τον ιταλικό σύλλογο", αναφέρει σε ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας το αμερικανικό μέσο, προσθέτοντας ότι ο όμιλος επιχειρεί να βρει οικονομικούς πόρους από καινούργιους συνεργάτες για να επιτευχθεί ο στόχος της ολοκλήρωσης του deal στα μέσα Νοεμβρίου.

Στα σχέδια του ομίλου περιλαμβάνεται ακόμα και η κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου για τους "ροσονέρι", που εδώ και 69 χρόνια μοιράζεται το "Τζιουζέπε Μεάτσα" με την Ίντερ. Με αυτόν τον τρόπο, η "Sino-Europe" ευελπιστεί να πείσει νέους επενδυτές να χρηματοδοτήσουν το πρότζεκτ της εξαγοράς του συλλόγου, υποσχόμενη κέρδη από το νέο γήπεδο και από την είσοδο της ομάδας στο κινεζικό χρηματιστήριο.

Το δεύτερο προβληματικό έγγραφο

Δύο ημέρες μετά από το δημοσίευμα του "Bloomberg" ακολούθησε νέο δημοσίευμα, αυτήν τη φορά από το εβδομαδιαίο περιοδικό " Caixin". Ρεπορτάζ του κινεζικού εντύπου υποστηρίζει ότι υπάρχει και δεύτερο πλαστό έγγραφο στον φάκελο της "Sino-Europe" προς τη "Fininvest".

Πρόκειται για μία εγγυητική επιστολή από την τράπεζα του "Dongguan", σύμφωνα με την οποία ο οργανισμός "αντιλαμβάνεται ότι η εταιρία σας σκοπεύει να αποκτήσει το 99,93% του μετοχικού κεφαλαίου του ιταλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Μίλαν και ότι γι' αυτήν την εξαγορά χρειάζεται περίπου 600.000.000 ευρώ".

Ακολούθως, στην επιστολή αναφέρεται ότι η τράπεζα "είναι διατεθειμένη να χορηγήσει τα απαιτούμενα δάνεια", εάν το κονσόρτιουμ χρειαστεί πόρους για την εξαγορά. Το "Caixin" κατάφερε να αποκτήσει ένα αντίγραφο του εγγράφου με το όνομα και τη σφραγίδα της εν λόγω τράπεζας και ημερομηνία 24 Απριλίου, ωστόσο την Παρασκευή η "Dongguan" υποστήριξε ότι η επιστολή είναι πλαστή.

Δύο "πλαστά" έγγραφα βάζουν... φωτιά στην εξαγορά της Μίλαν

Μία εταιρία των 13.000.000 ευρώ

Το ίδιο έντυπο είχε ασχοληθεί και στο πρόσφατο παρελθόν με τη "Sino-Europe", όταν είχε ανακοινωθεί η υπογραφή προσυμφώνου με τη Μίλαν. Σύμφωνα με τα όσα έγραφε σε δημοσίευμα της 8ης Αυγούστου, το κινεζικό κονσόρτιουμ "ιδρύθηκε τον Μάιο με μετοχικό κεφάλαιο 100.000.000 γουάν (σ.σ. περίπου 13.400.000 ευρώ) στο ανατολικό προάστιο του Ζετζιάνγκ και όλες οι μετοχές του ανήκουν σε ένα φυσικό πρόσωπο, το οποίο ταυτοποιήθηκε ως Χουασάν Τσεν, σύμφωνα με τα έγγραφα καταχώρησης της εταιρίας".

Το αντικείμενο της "Sino-Europe" είναι "η διαχείριση αθλητικών οργανισμών, η επένδυση στις αθλητικές εγκαταστάσεις και οι βιομηχανικές συμβουλές, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα", αναφέρει το ρεπορτάζ. Μάλιστα, προσθέτει ότι ο Τσεν ίδρυσε ακόμα δύο επενδυτικές εταιρίες τον Ιούνιο, με έδρα στην ίδια διεύθυνση και στον ίδιο όροφο με τη "Sino-Europe".

Οι πληροφορίες για τον Τσεν είναι ελάχιστες, αφού το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Xinhua" υποστηρίζει ότι έχει ελάχιστες αναφορές στα ΜΜΕ. Πρόεδρος της "Sino-Europe" είναι ο Γιονγκχονγκ Λι, ο οποίος ενήργησε ως "ο βασικός χορηγός του επενδυτικού ομίλου και ο κύριος διαπραγματευτής (σ.σ. για τη συμφωνία) ", υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η "Fininvest", η οποία υποστηρίζει επίσης ότι η "Sino-Europe" στηρίζεται από την "Haixia Capital", τον επενδυτικό βραχίονα που ελέγχεται από την κρατική "State Development & Investment Corp." και από ακόμα ορισμένες εταιρίες "υπό κρατικό έλεγχο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έφτασαν τα χρήματα, πωλείται η Μίλαν
TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ