ΜΙΛΑΝ

Αυτό είναι το νέο γήπεδο της Μίλαν

Αυτό είναι το νέο γήπεδο της Μίλαν

Σε video παρουσιάστηκε το σχέδιο του νέου ιδιόκτητου γηπέδου που ονειρεύεται να χτίσει η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι για λογαριασμό της Μίλαν.

Η Μίλαν πρωτομπήκε στο γήπεδο Σαν Σίρο το 1926. Από το 1947 μοιράζεται την έδρα και τα έξοδα συντήρησης με τη συμπολίτισσα Ίντερ.

Η κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Μπάρμπαρα θέλει να χτίσει ένα καινούργιο γήπεδο το οποίο θα ανήκει και θα εκμεταλλεύεται εξ ολοκλήρου η Μίλαν.

Η ιστοσελίδα της Gazzetta dello Sport παρουσιάζει ένα video με τη μακέτα του καινούργιου γηπέδου, το AC Milan Emirates όπως φημολογείται πως θα ονομάζεται και θα είναι έτοιμο μέχρι το 2018.

Το γήπεδο θα χτιστεί στην περιοχή Πορτέλο που φιλοξενούσε εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων της Fiat, Alfa Romeo και της Citroen.

Αυτό είναι το νέο γήπεδο της Μίλαν
Αυτό είναι το νέο γήπεδο της Μίλαν
Αυτό είναι το νέο γήπεδο της Μίλαν

Το σχέδιο ανήκει στον αρχιτέκτονα Φάμπιο Νοβέμπρε, ο οποίος είχε δημιουργήσει και τα σχέδια για την κατασκευή των αρχηγείων των "ροσονέρι" (Casa Milan). Το σχέδιο έχει ομοιότητες με το Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου και το γήπεδο της Γιουβέντους.

Το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα μόλις 45-48.000 θέσεις και θα φιλοξενεί εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και ίσως και κινηματογράφο. Το κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 397.000.000 ευρώ.

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ