ΜΙΛΑΝ

Αποσύρθηκε κρατικός επενδυτής, δύσκολη η κινεζική επένδυση στη Μίλαν

A view of the AC Milan soccer team headquarters in Milan, Italy, Friday, Aug. 5, 2016. Silvio Berlusconi has signed a deal to sell his full stake in the soccer club AC Milan to Chinese investors, yet another entry into European soccer by cash-rich Chinese firms. Berlusconis Fininvest investment arm said Friday that the deal with a Chinese investment group values the club at 740 million euros and requires the investors to spend 350 million euros over three years on improvements. (AP Photo/Antonio Calanni)
A view of the AC Milan soccer team headquarters in Milan, Italy, Friday, Aug. 5, 2016. Silvio Berlusconi has signed a deal to sell his full stake in the soccer club AC Milan to Chinese investors, yet another entry into European soccer by cash-rich Chinese firms. Berlusconis Fininvest investment arm said Friday that the deal with a Chinese investment group values the club at 740 million euros and requires the investors to spend 350 million euros over three years on improvements. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Δυσκολεύει η υπόθεση της αγοραπωλησίας της Μίλαν, αφού δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αποσύρθηκε ο κρατικός επενδυτής του κινεζικού κονσόρτιουμ. Μπερλουσκόνι: "Εμείς ή οι Κινέζοι".

Ραγδαίες μοιάζει οι εξελίξεις στην υπόθεση της αγοραπωλησίας της Μίλαν από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη "Sino-Europe Sports", αφού από το κινεζικό κονσόρτιουμ φέρεται να αποχώρησε η κρατική επενδυτική φίρμα "Haixia Capital Management Co.", η παρουσία της οποίας ουσιαστικά αποτελούσε εχέγγυο για τη συμφωνία.

Το οικονομικό δίκτυο " Bloomberg" υποστηρίζει ότι η "Haixia Capital" δεν θα στηρίξει την προσπάθεια της "Sino-Europe Sports Investment Management Changxing Co.", αφού οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας επενέβησαν στις πρόσφατες αλόγιστες επενδύσεις στον αθλητισμό, σύμφωνα με πηγές του μέσου, που ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Μετά από τη νέα παράταση, οι Κινέζοι θα έπρεπε να καταβάλουν στους ιταλικούς τραπεζικούς λογαριασμούς της "Fininvest" (μητρική της Μίλαν) την τρίτη κατά σειρά εγγύηση, ύψους 100.000.000 ευρώ, ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τη μεταβίβαση του 99,93% του μετοχικού πακέτου που διατηρεί η οικογένεια Μπερλουσκόνι, με (νέα) καταπληκτική ημερομηνία την 7η Απριλίου.

Σε περίπτωση που το deal δεν ολοκληρωθεί, η πλευρά Μπερλουσκόνι δεν είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει τις εγγυήσεις που έχουν κατατεθεί ήδη στους λογαριασμούς της, ενώ επιπλέον οι "ροσονέρι" θα καρπωθούν και ένα χρηματικό ποσό από πρόστιμο.

"Εάν οι Κινέζοι επενδυτές κάνουν πίσω, δεν θα είναι συναισθηματικά ευχάριστο για τον πατέρα μου, αλλά δεν θα είναι και ιδιαιτέρως ζημιογόνο, λόγω της αξιοσημείωτης ποινής που προβλέπεται", δήλωσε ο γιος του "Καβαλιέρε" και εκτελεστικός διευθυντής του μιντιακού οργανισμού "Mediaset SpA", Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

"Sino-Europe Sports" και "Fininvest" συνεχίζουν τις συζητήσεις, με τον επικεφαλής του κινεζικού κονσόρτιουμ, Λι Γιονγκχόνγκ, να βρίσκεται σε αναζήτηση επιπρόσθετων επενδυτών για να καλυφθούν τα 100.000.000 ευρώ της εγγύησης και τα υπόλοιπα 220.000.000 ευρώ που απαιτούνται άμεσα βάσει της συμφωνίας, η οποία προβλέπει και ανάληψη των χρεών που αγγίζουν τα 220.000.000 ευρώ, καθώς και επένδυση 300.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας.

Η "Haixia Capital" αποτελεί μία επενδυτική φίρμα που ελέγχεται από κρατική εταιρία ανάπτυξης και επενδύσεων και αποτελούσε τον μοναδικό μέχρι σήμερα συμμετέχοντα στο κονσόρτιουμ που είχε αποκαλυφθεί. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Πασκουάλε Καμποπιάνο, πάντως, η τρίτη εγγύηση θα καταβληθεί μέχρι την Πέμπτη και η "Haixia Capital" θα συμμετάσχει στο νέο σχήμα, αλλά όχι οικονομικά. Ο πρόεδρος της εταιρίας, Λου Μπο, θα αποτελέσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Μίλαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο γιος του Μπερλουσκόνι βλέπει μόνο την κινεζική προοπτική, εάν είναι να αποχωρήσει η οικογένειά του από τον σύλλογο. "Μου φαίνεται ότι θα προχωρήσουμε, μας λείπουν απλά οι υπογραφές. Ελπίζω να μην υπάρχει κατάρρευση της συμφωνίας, αλλά είτε θα πουλήσουμε στους Κινέζους είτε θα υπάρχει μόνο ένας επενδυτής: ο πατέρας μου".

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ