ΜΙΛΑΝ

Άμυνα για... γέλια και για κλάματα η Μίλαν

Άμυνα για... γέλια και για κλάματα η Μίλαν

Η Μίλαν ξεκίνησε με όνειρα και προσδοκίες τη φετινή σεζόν όμως η άμυνα της αποτελεί μέχρι στιγμής... μαύρη τρύπα για τους "ροσονέρι". Οι αριθμοί αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

Η διοίκηση της Μίλαν έκανε αυτό το καλοκαίρι μία σημαντική κίνηση με την πρόσληψη του Βιτσέντσο Μοντέλα (άκρως πετυχημένος στην Φιορεντίνα) στη θέση του προπονητή, όμως κινήθηκε σε ρηχά νερά όσον αφορά στις προσθήκες παικτών (Βανχιόνι, Λαπαντούλα, Γκουστάβο Γκόμεζ και Πάσαλιτς οι κινήσεις της) και είναι αρκετά δύσκολο να καλύψει τη γύμνια της όσον αφορά στις λίγες επιλογές που έχει πίσω από τη βασική 11άδα.

Τα πεπραγμένα της στις δύο πρώτες αγωνιστικές της φετινής Serie A είναι ενδεικτικά: στην πρεμιέρα χρειάστηκε ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα να γίνει... Μπουφόν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και να αποκρούσει το πέναλτι του Μπελότι για να κρατήσει το 3-2 υπέρ των Μιλανέζων ενώ το περασμένο Σάββατο ο 17χρονος πορτιέρε ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του στην ήττα με 2-4 από τη Νάπολι στο "San Paolo".

Πέρα όμως από τα αποτελέσματα υπάρχουν και άλλα στοιχεία που φανερώνουν το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη Μίλαν. Με τα έξι γκολ παθητικό διαθέτει μέχρι στιγμής τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος μαζί με αυτήν της Αταλάντα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα 4 από αυτά τα έχει δεχτεί στο τελευταίο 20λεπτο και τα 2 στις καθυστερήσεις (Μπαζέλι και Καγεχόν).

Άμυνα για... γέλια και για κλάματα η Μίλαν

Το δεύτερο μάλιστα στοιχείο αποτυπώνει την "αχίλλειο πτέρνα" της Μίλαν που είναι αφενός η φυσική κατάσταση και αφετέρου (σε μεγαλύτερο βαθμό) η έλλειψη ποιοτικών λύσεων στον πάγκο. Επιπλέον, η αμυντική ανεπάρκεια των "ροσονέρι" φαίνεται και από τον αριθμό των τελικών προσπαθειών που της έχουν κάνει οι αντίπαλοί της στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Παλέρμο και Νάπολι έχουν δημιουργήσει συνολικά 38 τελικές απέναντι στην Μίλαν και μόνο δύο ομάδες έχουν δεχτεί περισσότερες τελικές στις εστίες τους: η Παλέρμο (44) και η Κάλιαρι (43). Συμπέρασμα; Ο Μοντέλα θα χρειαστεί να δουλέψει πολύ σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού αν δεν θέλει η Μίλαν να εκτροχιαστεί πρόωρα (και) τη φετινή σεζόν από τους στόχους που έχει θέσει.

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ