ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

"We'll drink a drink, a drink, to Eric the King..."

"We'll drink a drink, a drink, to Eric the King..."

Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την μέρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ερίκ Καντονά, ο οποίος ερχόταν ως πρωταθλητής με τη Λιντς. Το Sport24.gr θυμίζει το story της μετεγγραφής του. (VIDEO)

Τι θα είχε συμβεί, αν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν είχε πάρει τον Ερίκ Καντονά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Είναι μία ερώτηση που έχει τεθεί πολλάκις από δημοσιογράφους και οπαδούς. Ο Γάλλος έφτιαξε τον δικό του μύθο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η συμβολή του ήταν πολύ μεγάλη, ώστε να επιστρέψει στην κορυφή η Γιουνάιτεντ και να γίνει η ομάδα που είναι σήμερα. Άλλωστε, ως πρωταθλητής πήγε στο "Θέατρο των Ονείρων" από τη Λιντς.

Σαν σήμερα (26/11) πριν 25 χρόνια, η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε και παρουσίασε τον Γάλλο και για το λόγο αυτό με ένα βιντεάκι θέλησε να θυμίσει τις στιγμές από την ημέρα που φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της και πόζαρε δίπλα στο Σερ Άλεξ στο "Ολντ Τράφορντ".

ΕΤΣΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ DEAL

Όσο για το πώς έκλεισε στη Γιουνάιτεντ; Σύμφωνα με την άποψη που έχει επικρατήσει, στις 23/11/1992 ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Λιντς, Φόδερμπι, τηλεφώνησε την ώρα που ο Φέργκιουσον ήταν στο γραφείο του, Μάρτιν Έντουαρντς. Έίχε πάρει για να ρωτήσει για την περίπτωση του Ντένις Έργουιν. Ο πρόεδρος της Γιουνάιτεντ ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν παραχωρούσε τον Ιρλανδό και ρώτησε τη Λιντς, αν θα πουλούσε τον Λι Τσάπμαν.

Ο Φέργκιουσον άρχισε να ψιθυρίζει και να κάνει χειρονομίες στον Έντουαρντς για να τον προσέξει. Στη συνέχεια έγραψε σε ένα κομμάτι χαρτί το όνομα του Καντονά, ώστε να ρωτήσει για την περίπτωσή του. Πράγματι, ο Έντουαρντς ρώτησε για τον Γάλλο και ο Φόδερμπι τού είπε πως η Λιντς τον έδινε με 1,5 εκατομμύριο λίρες. Εντέλει, οι δύο ομάδες συμφώνησαν σε κάτι περισσότερο από 1 εκατομμύριο λίρες και το deal έκλεισε.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως την ημέρα της παρουσίασης του Καντονά ο Φέργκιουσον ισχυρίστηκε πως μιλούσε ο ίδιος με τους ανθρώπους της Λιντς. Ακόμη, πιο ανατρεπτική είναι η ιστορία του Έντουαρντς, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ήταν μόνος του στο γραφείο όταν έκανε τις διαπραγματεύσεις με τον Φόδερμπι και ότι ο ίδιος πρότεινε την απόκτηση του Καντονά στον Φέργκιουσον. Μύλος η υπόθεση...

ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΟΣΟ ΛΙΓΟΙ

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η μετεγγραφή έκλεισε στις 26 Νοεμβρίου του 1992, προκαλώντας πάρα πολλές αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές. Στο "Ολντ Τράφορντ" βρήκε τη δική του γη της επαγγελίας. Ο Καντονά λατρεύτηκε όσο λίγοι και αγάπησε εξίσου πολύ τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

"Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Και δε θέλω να το εξηγήσω. Είναι σαν τον έρωτα. Γνωρίζεις ότι είσαι ερωτευμένος, αλλά δε χρειάζεται να εξηγήσεις πώς αισθάνεσαι ή γιατί αισθάνεσαι έτσι. Νομίζω πως αν θες να εξηγήσεις τη σχέση που έχω με τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ θα χρειαστείς έξι μήνες. Μερικές φορές είναι καλύτερο να μην εξηγείς κάτι", ανέφερε ο Καντονά στο βιβλίο "Manchester United: The Biography".

Το "We'll drink a drink, a drink, to Eric the King..." ήταν ένα σύνθημα που δονούσε το "Ολντ Τράφορντ" και κάθε παμπ για την αφεντιά του, όσο ο Καντονά με τον σηκωμένο γιακά ξεσήκωνε το κοινό με τα κατορθώματά του!

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ