ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Βλέπει Ντεμπελέ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Βλέπει Ντεμπελέ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Μουσά Ντεμπελέ με τη φανέλα της Σέλτικ έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γ., ενόψει Ιανουαρίου. Άνθρωποι της αγγλικής ομάδας τον τσέκαραν στην αναμέτρηση με τη Ρος Κάουντι (26/10).

Σε νέους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ευρώπη στρέφουν το βλέμμα τους οι σκάουτερς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένας απ' αυτούς είναι κι ο Μουσά Ντεμπελέ, ο οποίος αγωνίζεται στη Σκωτία για λογαριασμό της Σέλτικ.

Χαρακτηριστικές του στιγμές τη φετινή σεζόν είναι το χατ-τρικ που σημείωσε στη νίκη απέναντι στους Ρέιντζερς (5-1), αλλά και τα δύο γκολ που σκόραρε στο Σέλτικ Παρκ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (3-3) για το Champions League. Μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί σε 21 αναμετρήσεις, ενώ έχει σκοράρει 15 φορές.

Οι καλές εμφανίσεις του 20χρονου επιθετικού έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του αγγλικού συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ βρέθηκαν στη χθεσινή (26/10) εκτός έδρας αναμέτρηση της Σέλτικ απέναντι στη Ρος Κάουντι (4-0), έτσι ώστε να τον δουν από κοντά. Ο Γάλλος επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στο 58' και κατάφερε να σκοράρει στο 93'.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν φέρεται να τον έχει συμβουλέψει να μείνει στη Γλασκόβη για ακόμη δύο χρόνια, αλλά οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις, φαίνεται να ενεργοποιούν το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Μούσα Ντεμπελέ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 16 ετών. Το 2012 πήρε μεταγραφή για τη Φούλαμ απ' την Παρί Σεν Ζερμέν κι αγωνίστηκε στην ομάδα U18 του αγγλικού συλλόγου για μία αγωνιστική σεζόν. Το καλοκαίρι του 2013 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Λονδρέζους για δύο χρόνια.

Πραγματοποίησε ντεμπούτο στις 30 Νοεμβρίου 2013. Πέρασε αλλαγή στο 83' στην εκτός έδρα ήττα απέναντι στην Γουέστ Χαμ (3-0). Περίπου ένα χρόνο αργότερα (30/10/14) πέτυχε το πρώτο του γκολ σε ματς κόντρα στην Ντέρμπι για το League Cup. Στην πρώτη του σεζόν στην ανδρική ομάδα σημείωσε μόλις τρεις συμμετοχές.

Τη σεζόν 2014/15 αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια, ενώ βρήκε δίχτυα δύο φορές. Η σεζόν 2015/16 ήταν αυτή που του έδωσε τα διαπιστευτήρια για να πάρει μεταγραφή στη Σέλτικ το περασμένο καλοκαίρι. Συμμετείχε σε 46 παιχνίδια, σκοράροντας 19 γκολ.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ