ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Ο Γκιγκς, ο εθισμός στο σεξ και η επίθεση στην έπαυλή του

Ο Γκιγκς, ο εθισμός στο σεξ και η επίθεση στην έπαυλή του

Ο Ryan Giggs είχε αναζητήσει θεραπεία για τον εθισμό του στο σεξ. Προφανώς, δεν είδε χαΐρι, με τη σύζυγο του Stacey να τον παρατάει, να διεκδικεί τη μισή περιουσία του (50 εκατ. ευρώ) και να 'χει τον κόσμο στο πλευρό της. Όχι, δείτε πώς έκαναν την έπαυλη του θρύλου της Manchester United, τα ξημερώματα.

Η πολυτελής έπαυλη του Giggs έγινε... αγνώριστη τα ξημερώματα, οπότε κάποιοι έγραψαν με σπρέι όπου μπορούσαν να γράψουν κάτι, πως ο τύπος είναι μοιχός και άλλες φράσεις του ιδίου περιεχομένου, αλλά με πιο "βαριές" λέξεις. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε, αλλά όταν έφτασε το κακό είχε γίνει. Τι είχε όμως, προηγηθεί; Η Stacey παράτησε το σύζυγο της, γιατί δεν είχε... γιατρευτεί τελικά. Βρήκε στοιχεία που τον ήθελαν να συνεχίζει τις εξωσυζυγικές σχέσεις και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, στην οποία φυσικά και ζητά τη μισή περιουσία (των 50 εκατ. ευρώ). Είχε προηγηθεί μια προειδοποίηση, όταν προ τριών μηνών η Stacey έκανε την πρώτη εγκατάλειψη. Εκείνος τα αρνήθηκε όλα και ζήτησε γονυπετής να γυρίσει. Αυτό και έγινε, ώσπου εκείνη επιβεβαίωσε ότι έχει σχέση με γυναίκα, στην οποία έχει πάρει ουκ ολίγα ακριβά δώρα. Κράτησε όλα αυτά τα στοιχεία και τον αποχαιρέτησε. Και τώρα διεκδικεί μια από τις μεγαλύτερες διατροφές, στην ιστορία των βρετανικών διαζυγίων!

Ο Γκιγκς, ο εθισμός στο σεξ και η επίθεση στην έπαυλή του

Κατ' αρχάς, να πούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του εμπλέκεται σε σκάνδαλο, σεξουαλικού χαρακτήρα. Ο Ryan Giggs ήταν ανέκαθεν υπερδραστήριος σε αυτό το κομμάτι. Απ' όταν ήταν παίκτης. Και από ό,τι φαίνεται, δεν άλλαξε συνήθειες μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση, για να γίνει βοηθός προπονητή στη Manchester United και συνιδιοκτήτης της Salford City. Ενόσω όμως, ήταν στους αγωνιστικούς χώρους, ό,τι έκανε έξω από αυτούς επισκιαζόταν από τις επιτυχίες του.

Ο κάτοχος 13 πρωταθλημάτων στην Premier League (είναι ο μόνος που έχει παίξει σε 22 διαδοχικά πρωταθλήματα, που έχει σκοράρει σε 21 συναπτές σεζόν και σε 17 διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους του Champions League), τεσσάρων FA Cup, 3 League Cup, 2 Champions League, ενός World Club Cup, ενός UEFA Super Cup και ων ουκ έστι αριθμού προσωπικών διακρίσεων -όλες ως παίκτης της Manchester United, όπου κρατά το ρεκόρ των περισσότερων συμμετοχών-, είχε τιμηθεί και από τη Βασίλισσα, το 2007, για την προσφορά του. Στο ποδόσφαιρο.

Δυο χρόνια μετά, κατηγορήθηκε για "φίμωση" των ΜΜΕ. Ήταν τότε που όλος ο κόσμος ενημερώθηκε για το νόμο "super-injuction" (υπέρ ασφαλιστικά μέτρα) της Μεγάλης Βρετανίας. Όποια είδηση έμπαινε σε αυτήν την κατηγορία (κατόπιν σχετικής αίτησης του πρωταγωνιστή της -ο Giggs ξόδεψε 200.000 ευρώ σε αυτήν την ιστορία) δεν μπορούσε να δημοσιεύεται. Παράλληλα, απαγορευόταν στο όποιο Μέσο να αναφέρει πως δεν γίνεται η δημοσίευση, λόγω του νόμου!

Ο Γκιγκς, ο εθισμός στο σεξ και η επίθεση στην έπαυλή του

Οι αρχές υποστήριζαν πως ο στόχος ήταν να μην μπορούν οι δημοσιογράφοι να εκμεταλλεύονται την ιδιωτική ζωή πολιτών, με τη δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών. Η άλλη πλευρά βέβαια, υποστήριζε πως πλήττεται η ελευθερία του λόγου. Σε κάθε περίπτωση, με τα social media το θέμα πήρε άλλες διαστάσεις. Γιατί τότε, τον Μάιο του 2011 ένας εκ των χρηστών του Twitter είχε αναφέρει πως "ο παίκτης που είχε εξωσυζυγική σχέση με το μοντέλο Imogen Thomas" ήταν ο Giggs, μολονότι εκείνος είχε αποταθεί σε δικαστήριο και είχε καταφέρει να πάρει εντολή για ανωνυμία. Η αντίδραση του τότε παίκτη (αναφερόταν στα έγγραφα ως "δεν μπορεί να ονομαστεί") ήταν να μηνύσει το Twitter !

Βέβαια, παρ' ότι δεν αναφερόταν το όνομα του Giggs, αναφερόταν εκείνο της γυναίκας με την οποία φερόταν να σχετίζεται. Η αμερικανική εταιρία ζήτησε από τους χρήστες τις να μη μεταδίδουν φήμες και στη συνέχεια ο μηνυτής ζήτησε να μάθει τα στοιχεία του χρήστη που έκανε το "τιτίβισμα" της αποκάλυψης και όσων το έκανε retweet. Βλέπεις, το Twitter δεν είχε κάποιο άγχος, διότι ως αμερικανική εταιρία προστατευόταν από άλλους νόμους -ένας τόνιζε πως δεν φέρει ευθύνη για ό,τι δημοσιεύουν οι χρήστες της.

Ο Γκιγκς, ο εθισμός στο σεξ και η επίθεση στην έπαυλή του

Στις 22 Μαΐου, η Sunday Herald, εφημερίδα της Σκωτίας, δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδο φωτογραφία του Giggs που είχε "πειραχθεί", ώστε να μη φαίνεται καθαρά ότι είναι αυτός, με τον τίτλο "CENSORED" (λογοκριμένο) να καλύπτει τα μάτια του. Φυσικά και μηνύθηκε και στη δίκη που έγινε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, ο δημοσιογράφος Richard Walker θύμισε ότι ο νόμος δεν είχε ισχύει στην Σκωτία, από τη στιγμή που το όποιο έντυπο δεν κυκλοφορούσε στην Αγγλία ή την Ουαλία! Μια ημέρα αργότερα, ο πρωθυπουργός David Cameron σχολίασε ότι ο νόμος πρέπει να αναθεωρηθεί, ώστε " γίνει συμβατός με το πώς καταναλώνουν τα μέσα ενημέρωσης οι άνθρωποι, σήμερα" και ο αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, John Hemming χρησιμοποίησε το κοινοβουλευτικό του προνόμιο, για να ονομάσει τον Giggs! Ναι, μέχρι εκεί έφτασε η χάρη του. Τίποτα όμως, δεν είχε τελειώσει. Για την ακρίβεια, κάπου εκεί ξεκινούσαν όλα.

Ο Γκιγκς, ο εθισμός στο σεξ και η επίθεση στην έπαυλή του

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, η σκανδαλοθηρική εφημερίδα News of the World αποκάλυψε πως ο Ryan Giggs είχε οκταετή σχέση με τη σύζυγο του αδελφού του, Rhodi! Στα στοιχεία του ρεπορτάζ αναφερόταν πως είχαν κοιμηθεί μαζί την επομένη από τη γέννηση της πρωτότοκης του Rhodi. Η Natasha, η κυρία της φωτογραφίας, αποφάσισε να αποκαλύψει τα πάντα (μαζί και ότι ο Ryan είχε πληρώσει για να κάνει άμβλωση), όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο εραστής της έχει και άλλη σχέση. Θα μου πεις "και τι να πει η γυναίκα του πρωταγωνιστή;". Θα σου πω ότι για κάποιο λόγο, η Stacey δεν έλεγε κουβέντα. Στις λεπτομέρειες που έδωσε η κτηματομεσίτρια νύφη ήταν ότι "γνώρισα τον Ryan, σε μπαρ του Manchester το 2003, οπότε η τότε αρραβωνιαστικιά του ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Μετά το χωρισμό μας, άρχισα να βγαίνω με τον Rhodi, ο οποίος ήταν μαζί με τον Ryan την ημέρα της γνωριμίας μας".

Το γεγονός που έκανε τη Natasha έξαλλη και μαρτυριάρα ήταν ότι " του είχα στείλει μήνυμα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. Τον είχα ρωτήσει αν όντως, έβγαινε με την Thomas και μου είχε απαντήσει "όχι. Δεν είμαι εγώ". Μου είπε ψέματα! Τότε κατάλαβα πως ήταν μοιχός και ψεύτης. Με εκμεταλλεύτηκε. Ήμουν μια ηλίθια". Παρεμπιπτόντως, αποκάλυψε ότι ο 20ος πιο πλούσιος Βρετανός (σύμφωνα με τη λίστα εκείνης της χρονιάς) είναι και τσιγκούνης. " Με έβαζε να πληρώνω τα ακριβά ξενοδοχεία στα οποία βρισκόμασταν. Με άφηνε να πληρώνω και τα ποτά μας". Εν τω μεταξύ, για να αποτελειώσει και τον Rhodri εξήγησε "δεν διέκοψα την εξωσυζυγική σχέση, γιατί βαριόμουν τον άντρα μου". Τα σχόλια δικά σου!

Ο Ryan Giggs είχε πάρει τη Stacey και είχαν πάει για διακοπές στη Μεσόγειο, στην προσπάθεια του να την πείσει να μην τον αφήσει. Κάπως έτσι, η 32χρονη τότε σύζυγος του δεν είχε την ευκαιρία να διαβάσει τα δημοσιεύματα που ήθελαν το στεφάνι της να 'χει και τρίτη σύντροφο (για δυο χρόνια παράλληλα με τις άλλες σχέσεις). Την άφησε ανήμερα του γάμου του, με ένα τηλέφωνο. Όχι. Δεν ήταν η Thomas. Mε εκείνη βλεπόταν για ένα εξάμηνο. Ακολούθως, προέκυψαν καταγγελίες και άλλων γυναικών, σύμφωνα με τις οποίες ο σταρ της Manchester United φλέρταρε ανηλεώς μαζί τους. Κάποιες εξήγησαν πως δεν έμειναν στο φλερτ. Αυτά τα έμαθε η Stacey, αλλά ο άνδρας της (λέμε τώρα), της υποσχέθηκε ότι θα αναζητήσει θεραπεία εθισμού στο σεξ, αν αυτό επρόκειτο να σώσει το γάμο τους. Εκείνη του είπε πως είναι άρρωστος και ότι χρειάζεται βοήθεια. Εφόσον την αναζητούσε, μετά θα αποφάσιζε αυτή για το μέλλον της σχέσης τους.

Ο Γκιγκς, ο εθισμός στο σεξ και η επίθεση στην έπαυλή του
© PA

Κάπου το 2015, ο Ryan ζήτησε συγγνώμη από τον Rhodri και του ζήτησε να γίνουν ξανά αγαπημένοι -ο τελευταίος είχε πάρει διαζύγιο και η πρώην του είχε ήδη αποκτήσει παιδί με άλλο σύντροφο. Σιγά σιγά άρχισαν να συναντιούνται, να βγαίνουν μαζί. Έδειχναν να θέλουν να αφήσουν πίσω το παρελθόν. Αυτό δεν σήμαινε πως ο βοηθός προπονητής στους "κόκκινους διαβόλους" θα άλλαζε τακτικές και πρακτικές. Κάτι που φαίνεται έως και σήμερα...

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ