ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Το ιστορικό ρεκόρ που πάει να "γκρεμίσει" η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Manchester United's team players celebrate after Marcus Rashford, right, scored his team second goals during the Champions League group A soccer match between Manchester United and CSKA Moscow in Manchester, England, Tuesday, Dec. 5, 2017. (AP Photo/Dave Thompson)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (AP Photo/Dave Thompson) AP

Με ισοπαλία ή νίκη απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι την Κυριακή (10/12, 18.30), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα καταρρίψει ένα ιστορικό για την ίδια ρεκόρ. Διαβάστε ποιο είναι αυτό.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το βράδυ της Τρίτης (5/12) και παρέμεινε αήττητη για 40 διαδοχικά παιχνίδια στο "Old Trafford" σε όλες τις διοργανώσεις. Οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν ηττηθεί τελευταία φορά από τη Σίτι τον Σεπτέμβριο του 2016.

Από τότε μετρούν 29 νίκες και 11 ισοπαλίες, ενώ έχουν σημειώσει 85 γκολ και έχουν δεχτεί 17. Έχουν ισοφαρίσει έτσι το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ τους, όταν από τον Δεκέμβριο του 1964 μέχρι τον Απρίλιο του 1966 είχαν μείνει για 40 ματς δίχως ήττα στο γήπεδό τους (26 νίκες, 14 ισοπαλίες).

Την Κυριακή (10/12) η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο έχει τη δυνατότητα να "γκρεμίσει" το ιστορικό ρεκόρ, όταν και στο "Old Trafford" αντιμετωπίζει στο ντέρμπι του Μάντσεστερ τη Σίτι. Οι "πολίτες" από τη μεριά τους κυνηγούν κι αυτοί ρεκόρ, οπότε η αναμέτρηση έχει μεγάλη αξία και για τους δύο.

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, αν επικρατήσει, θα έχει σημειώσει την 14η διαδοχική νίκη στην Premier League, κάτι που δεν έχει ξαναπετύχει άλλη ομάδα. Έχει ήδη ισοφαρίσει τις Άρσεναλ (2001-2002) και Τσέλσι (2016-2017) και με επικράτηση απέναντι στη Γιουνάιτεντ, θα γίνει η πρώτη με 14 σερί νίκες σε μία σεζόν.

Ναι μεν θα ισοφαρίσει το μεγαλύτερο σερί που έχει η Άρσεναλ, αυτό των 14 σερί νικών, αλλά θα το έχει πετύχει σε μία σεζόν. Οι "κανονιέρηδες" είχαν σημειώσει τη 14η νίκη στην πρεμιέρα της σεζόν 2002-03.

(AP Photo/Dave Thompson)

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ