ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Τα "σημεία" δείχνουν Μόγιες

Τα "σημεία" δείχνουν Μόγιες

Η "Independent" αναλύει τα πέντε σημεία που φανερώνουν ότι ο Ντέιβιντ Μόγιες είχε ξεκινήσει καλύτερα από τον Λουίς Φαν Χαάλ, δίχως πάντως να προεξοφλεί κάτι για το μέλλον. Διαβάστε τη μεταξύ τους σύγκριση.

Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το μέλλον του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να βγάλει ασφαλή και σίγουρα συμπεράσματα για το αν θα πετύχει ή όχι στην πρόκληση που ανέλαβε αυτό το καλοκαίρι.

Είναι τέτοια η εμπειρία του, οι δυνατότητές του και φυσικά η φιλοδοξία του να αναγεννήσει τους "κόκκινους διαβόλους", που δύσκολα θα πόνταρε κάποιος σε αποτυχία του. Ειδικά, δε, όταν ακόμα δεν έχει περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα και είναι ακόμα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Την ίδια στιγμή, δεδομένα πέρυσι ο Ντέιβιντ Μόγιες απέτυχε. Δεν τα πήγε καλά, δεν ήταν ο "εκλεκτός" για αντί-Φέργκιουσον, εν πάσει περιπτώσει για πολλούς και διάφορους λόγους η διαδρομή του ολοκληρώθηκε άδοξα. Το να χλευάζεται όμως, δεν τον αντιπροσωπεύει και "μιλάει" η χρόνια δουλειά του στην Έβερτον. Κάτι έκανε και αυτός...

Η "Independent" έβαλε κάτω ορισμένα στοιχεία και έκανε σύγκριση ανάμεσα στους δυο προπονητές στο ίδιο διάστημα που βρίσκονται στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. Σε αυτή την σύγκριση, λοιπόν, ο Σκωτσέζος έχει το πάνω χέρι, τα έχει πάει καλύτερα, δίχως βέβαια αυτό να λέει κάτι για την συνέχεια. Απλά, πολύς ντόρος έχει γίνει για το συγκεκριμένο θέμα, εξ ου και το σχετικό "μπρα ντε φερ".

Πέντε σημεία κρίνουν τη... νίκη του Μόγιες, αν και στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Ένα καλό ή κακό αποτέλεσμα, μια συγκυρία, ένα "κάτι", είναι ικανά να αλλάξουν το μομέντουμ και ξαφνικά ο Ολλανδός προπονητής να βρεθεί καβάλα στ' άλογο.

Τα "σημεία" δείχνουν Μόγιες

Πόντοι σε αυτό το σημείο

Ύστερα από πέντε αγώνες πρωταθλήματος, πέρυσι η Γιουνάιτεντ είχε επτά πόντους και φέτος έχει δυο, με το πρόγραμμα της τρέχουσας σεζόν να θεωρείται και πιο βατό. Αν πέρυσι το ξεκίνημα ήταν κακό, φέτος είναι εφιαλτικό. Μάλιστα, η ομάδα του Φαν Χαάλ έχει κάνει το χειρότερό της ξεκίνημα στην ιστορία της Premier League.

Λεφτά που ξοδεύτηκαν

Ο Φαν Χαάλ σπατάλησε περίπου 200.000.000 ευρώ για να έρθουν έξι νέα αποκτήματα. Στο αντίστοιχο σημείο πέρυσι, ο Μόγιες είχε δώσει λιγότερο από 1/5 αυτών των χρημάτων και ήρθε... ένας, ο Μαρουάν Φελαϊνί. Τον Γενάρη αποκτήθηκε και ο Χουάν Μάτα από την Τσέλσι.

Νέοι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν

Ο Μόγιες έβαλε στην ομάδα τον ακραίο χαφ, Αντνάν Γιανουζάι, ο οποίος ακόμα δεν έχει ξεκινήσει σε αγώνα με τον Φαν Χάαλ. Όσο για τον Ολλανδό, έχει χρησιμοποιήσει τον αμυντικό, Τάιλερ Μπλάκετ, ο οποίος εκτέθηκε αρκετά στο 5-3 με τη Λέστερ και ήταν για εκείνον μια πολύ άσχημη παρουσία.

Γκολ που έχουν δεχτεί

Είτε με τρεις είτε με τέσσερις πίσω, η άμυνα της Γιουνάιτεντ "μπάζει" για τα καλά. Σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, έχει δεχτεί ήδη 11 γκολ, ενώ με τον Μόγιες μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου η ομάδα είχε δει την εστία της να παραβιάζεται τέσσερις φορές.

Εμπειρία

Τέλος, ο Φαν Χάαλ ανέλαβε τους "κόκκινους διαβόλους" και κουβαλάει μια καριέρα πολύ πιο σημαντική, ώστε να περιμένει κάποιος πιο άμεσα αποτελέσματα. Ο μεν Μόγιες έχει να αντιπαρατάξει την πολύ καλή δουλειά του στην Έβερτον, αλλά ο Ολλανδός έχει μεταξύ άλλων οκτώ πρωταθλήματα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και ένα Champions League με τον Άγιαξ το 1995.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ