ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά come-back της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ

Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά come-back της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να "γυρίσει" το 2-0 με το οποίο ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" για να προκριθεί στους "8" του Europa League. Δείτε ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανατροπές της στην Ευρώπη (videos)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δύσκολο έργο απέναντι στη Λίβερπουλ το βράδυ της Πέμπτης (17/3), μετά την ήττα στο 'Άνφιλντ" με 2-0. Οι "κόκκινοι διάβολοι", όμως, έχουν κάνει μεγάλες ανατροπές στο παρελθόν.

Η ευρωπαϊκή ιστορία της ομάδας του Λουί φαν Χάαλ δεν της επιτρέπει να παρατήσει κανένα παιχνίδι, όσο κι αν έληξε ο πρώτος αγώνας. Δείτε τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχει κάνει στην ιστορία της, μια από αυτές είναι απέναντι στον Ολυμπιακό πριν από δυο χρόνια.

1. Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-3, 0-3 (1956-57, Κύπελλο Πρωταθλητριών, προημιτελικά)

Η μεγάλη ομάδα των "μπέμπηδων" του Ματ Μπάσμπι. Ο πρώτος αγώνας μεταξύ της Αθλέτικ Μπιλμπάο και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διεξήχθη στο χιονισμένο Μπιλμπάο, με την αγγλική ομάδα να χάνει με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο με γκολ των Ουρίμπε (2', 28') και Μαρκαΐδα (43'). Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μπάσμπι με γκολ του Τέιλορ (48') και του Βάιολετ (54') μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Η Αθλέτικ ξέφυγε ξανά στο σκορ με γκολ του Μερόδιο στο 73ο λεπτό και του Αρτέτσε στο 78'. Το μόνο που κατάφερε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν να μειώσει στο τελικό 5-3 με γκολ του Ουίλαν στο 85ο λεπτό.

Ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων έλαβε χώρα στο "Μέιν Ρόουντ", με το γήπεδο να "κατηφορίζει" υπέρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η αγγλική ομάδα πήρε "κεφάλι" στο σκορ στο 42ο λεπτό με τον Βάιολετ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα γκολ του Τέιλορ (70') και Μπέρι (85') έδωσαν την πρόκριση στους "μπέμπηδες".

2. Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0, 1-4 (1963-64, Κύπελλο Κυπελλούχων, δεύτερος γύρος)

Η πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που έχουμε εμφύλιο μεταξύ δυο αγγλικών ομάδων. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" με την Τότεναμ να παίρνει τη νίκη χάρη σε γκολ του ΜακΚέι στο 67ο λεπτό και του Ντάισον στο 88ο.

Ένα μήνα μετά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε την Τότεναμ στο "Ολντ Τράφορντ". Στο 7ο λεπτό ο Χερντ έδωσε το προβάδισμα στους "μπέμπηδες" και αυτό έμελλε να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο η πρόκριση άλλαξε χέρια δυο φορές, με τον Χερντ να σημειώνει το δεύτερο γκολ του στο 53ο λεπτό. Η Τότεναμ ισοφάρισε ένα λεπτό μετά με τον Γκριβς και φαινόταν να παίρνει την πρόκριση. Δυο γκολ του Τσάρλτον, όμως, στο 77ο και 88ο λεπτό έδωσαν την πρόκριση στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

3. Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0, 0-3 (1983-84, Κύπελλο Κυπελλούχων, προημιτελικά)

Η Μπαρτσελόνα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα υποδέχτηκε τον Μάρτιο του 1984 στο "Καμπ Νόου" τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ρον Άτκινσον. Ο Χογκ με αυτογκόλ στο 33ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στη Μπαρτσελόνα και στο 90ο λεπτό ο Ρόχο διαμόρφωσε το, τελικό, 2-0.

Σχεδόν δυο βδομάδες μετά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξένησε τους "μπλαουγκράνα" στο "Ολντ Τράφορντ". Ο Ρόμπσον ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα όταν σκόραρε στο 23ο και το 50ο λεπτό, ενώ δυο λεπτά μετά ο Στέιπλτον έδωσε σκορ νίκης στην αγγλική ομάδα, το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος.

4. Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0, 0-3 (2013-14, Champions League, φάση των "16")

Μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" άνοιξε της πύλες του για να υποδεχθεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ντέιβιντ Μόγιες, η θέση του οποίου κρεμόταν από μια κλωστή. Ο Ντομίνγκες έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μίτσελ στο 38ο λεπτό και ο Κάμπελ "έγραψε" το τελικό 2-0 στο 55ο λεπτό.

Σχεδόν τρεις βδομάδες μετά τον θρίαμβο στο "Καραϊσκάκης", ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Αγγλία για τον δεύτερο αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 2-0 του πρώτου αγώνα του έδινε ελπίδες πρόκρισης, αλλά η αγγλική ομάδα απέδειξε πως ξέρει να διαχειρίζεται άψογα ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι με δυο δικά του γκολ (25, 45+1) είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και όλα θα κρινόντουσαν στο δεύτερο ημίχρονο. Ξανά ο φαν Πέρσι στο 52ο λεπτό ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του και έδωσε την πρόκριση στους "κόκκινους διαβόλους".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ