ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

"Στρατός σκλάβων του Φέργκιουσον η γενιά του '92 στη Γιουνάιτεντ"

"Στρατός σκλάβων του Φέργκιουσον η γενιά του '92 στη Γιουνάιτεντ"

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει αγωνιστεί και στο Champions League με τους "κόκκινους διαβόλους" άσκησε έντονη κριτική στον Άλεξ Φέργκιουσον και αποκάλεσε "σκλάβους" τους Μπέκαμ, Γκιγκς, Νέβιλ.

Απολυταρχικός και control freak ήταν ο Άλεξ Φέργκιουσον και μεταχειριζόταν σαν σκλάβους τους ποδοσφαιριστές του, σύμφωνα με πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος έγραψε στην αυτοβιογραφία του για την εμπειρία του στο "Ολντ Τράφορντ".

Ο Δανός Μαντς Τιμ εντάχθηκε σε ηλικία 16 ετών από την Οντένσε στις ακαδημίες των "κόκκινων διαβόλων" το 2000 και προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα το 2002. Αν και ανήκε στον αγγλικό σύλλογο μέχρι το 2006, αγωνίστηκε μόλις μία φορά με την πρώτη ομάδα, για δέκα λεπτά ως αλλαγή σε παιχνίδι Champions League με αντίπαλο τη Μακάμπι Χάιφα.

Από το 2004 μέχρι να επιστρέψει στην Οντένσε παραχωρήθηκε δανεικός τρεις φορές (Βίκινγκ, Λιλ, Γουόλσολ), ωστόσο πρόλαβε να παρακολουθήσει σε αρκετές περιπτώσεις τις μεθόδους του Σκοτσέζου τεχνικού.

"Ήθελε να έχει τον έλεγχο για όλα και συχνά έδινε κίνητρο μέσω εκφοβισμού στους ποδοσφαιριστές του. Με τον τρόπο του, ήταν καλός για την εποχή και ταίριαζε με τους παίκτες που βρίσκονταν σε εκείνη την ομάδα της Γιουνάιτεντ. Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ράιαν Γκιγκς, οι αδερφοί Νέβιλ, προσωπικότητες που όλες ταίριαζαν απόλυτα στη στρατιά σκλάβων του Φέργκιουσον", γράφει χαρακτηριστικά ο Τιμ στην αυτοβιογραφία του, απόσπασμα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα "BT".

"Στρατός σκλάβων του Φέργκιουσον η γενιά του '92 στη Γιουνάιτεντ"

Ο Δανός, ο οποίος εγκατέλειψε τη δράση το 2009 λόγω έλλειψης κινήτρου μετά από πολλούς τραυματισμούς, αμφισβήτησε ότι το στιλ του Φέργκιουσον θα είχε επιτυχία στη σημερινή εποχή: "Δεν είμαι βέβαιος ότι θα είχε την ίδια επιτυχία με τον ίδιο τρόπο σήμερα. Τώρα δεν μπορείς να κάνεις παίκτες να μιλούν για τιμή και επιθυμία να πεθάνουν για έναν σύλλογο. Σήμερα οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν μάθει ότι το ομαδικό πνεύμα δεν είναι σημαντικότερο από το συμβόλαιο".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ