ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Οι μεγάλες μεταγραφικές ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι μεγάλες μεταγραφικές ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε τον Πέδρο (ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Τσέλσι) μέσα από τα χέρια της και η αγγλική "Mirror" φρόντισε να θυμίσει άλλες οκτώ περιπτώσεις σπουδαίων παικτών τους οποίους απέτυχαν να πάρουν οι "κόκκινοι διάβολοι" τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο Εντ Γούντγουορντ έχει αναλάβει να "τρέξει" τις μεταγραφές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2013, ουσιαστικά σε μία νέα εποχή για το σύλλογο όπου ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει αποχωρήσει από τον πάγκο μετά από 27 χρόνια παρουσίας σε αυτόν, και τα πρώτα δείγματα γραφής για τον 43χρονο παράγοντα μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι.

'Ολη την περασμένη εβδομάδα δέχτηκε αμέτρητα πυρά καθώς η σίγουρη μεταγραφή του Πέδρο από τη Μπαρτσελόνα εξελίχτηκε σε παταγώδης αποτυχία, με την ξαφνική "σφήνα" της Τσέλσι που κατάφερε να κλέψει τελικά τον Ισπανό μεσοεπιθετικό, όμως δεν είναι μόνο η περίπτωση αυτή που προκαλεί προβληματισμό.

Στις τελευταίες καλοκαιρινές μεταγραφικές περιόδους η Γιουνάιτεντ έχει υποστεί αρκετές ήττες -όχι μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο αλλά και ουσίας- και η αγγλική "Mirror" φρόντισε να υπενθυμίσει τα αποτυχημένα deals του Γούντγουορντ μέσα από χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Διαβάστε για το πώς η Γιουνάιτεντ "έφαγε πόρτα": από τον Γκάρεθ Μπέιλ και τον Τιάγκο Αλκάνταρα μέχρι τον Νικολάς Οταμέντι και τον Σέρχιο Ράμος!

Λέιτον Μπέινς (καλοκαίρι 2013)

Όταν ο Μόγιες διαδέχτηκε τον Φέργκιουσον ανέθεσε στον Γούντγουορντ την αποστολή να πάρει από την Έβερτον τους Μαρουάν Φελαϊνί και Λέιτον Μπέινς, παίκτες που γνώριζε από τη θητεία του στα "ζαχαρωτά". Η Γιουνάιτεντ άφησε να περάσει η προθεσμία που υπήρχε για να καταβάλλουν τη ρήτρα αποδέσμευσης του Φελαϊνί με αποτέλεσμα να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη λίγες ημέρες αργότερα ενώ απέτυχαν να πάρουν τον Μπέινς από το "Goodison Park".

Οι μεγάλες μεταγραφικές ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γκάρεθ Μπέιλ (καλοκαίρι 2013)

Η Γιουνάιτεντ κόντραρε τη Ρεάλ Μαδρίτης για να αποσπάσει την υπογραφή του Γκάρεθ Μπέιλ το 2013 αλλά δεν μπόρεσε να τον πείσει να παραμείνει στην Premier League. Εδώ και δύο χρόνια το όνομα της πάντα ακούγεται ως υποψήφια να τον αποκτήσει από τους Μαδριλένους χωρίς όμως το ενδιαφέρον αυτό να έχει προχωρήσει μέσω επίσημης πρότασης.

Οι μεγάλες μεταγραφικές ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σεσκ Φάμπρεγας (καλοκαίρι 2013)

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν εντελώς διαφορετικά το 2013-14 (στην πρώτη σεζόν της μετά-Φέργκιουσον εποχής) αν είχε αποκτηθεί ο Σεσκ Φάμπρεγας. Η απουσία ικανών λύσεων στο χώρο του κέντρου απασχολούσε τον Μόγιες όμως ο Ισπανός μέσος δεν προτίμησε τη λύση του "Old Trafford". Έναν χρόνο αργότερα άφησε τη Μπαρτσελόνα για την Τσέλσι.

Οι μεγάλες μεταγραφικές ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τιάγκο Αλκάνταρα (καλοκαίρι 2013)

Η Μάντσεστερ δεν είχε μεγάλη τύχη με τους μέσους της Μπαρτσελόνα το 2013, με τον Εντ Γούντγουορντ να προσπαθεί να πάρει επίσης τον Τιάγκο Αλκάνταρα. Κάπου φάνηκε πως θα τα κατάφερνε όμως τότε εμφανίστηκε η Μπάγερν Μονάχου και έγινε η ανατροπή. Η παρουσία του Πεπ Γουαρδιόλα στους Βαυαρούς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του παίκτη.

Οι μεγάλες μεταγραφικές ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ματς Χούμελς (καλοκαίρι 2014)

Ήταν ξεκάθαρο πως μετά την αποχώρηση των Ρίο Φέρντιναντ και Νεμάνια Βίντιτς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειαζόταν νέους κεντρικούς αμυντικούς και μάλιστα πολύ ποιοτικούς. Ο Ματς Χούμελς θεωρήθηκε μία εξαιρετική περίπτωση και μάλιστα επιχείρησαν να βάλουν τον Καγκάουα μέσα στα ανταλλάγματα για τη συμφωνία με τη Ντόρτμουντ, παρόλα αυτά ο Γερμανός διεθνής στόπερ παραμένει στους Βεστφαλούς...

Οι μεγάλες μεταγραφικές ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τόνι Κρόος (καλοκαίρι 2014)

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Τόνι Κρόος διαφώνησε με τη Μπάγερν σχετικά με το συμβόλαιό του, δημιουργήθηκε ουρά από ομάδες που ήθελαν να εντάξουν στο δυναμικό τους έναν μέσο κλάσης. Ο Γούντγουορντ δεν μπόρεσε να "ψήσει" τον Γερμανό διεθνή άσο να αποδεχτεί την πρόταση της Γιουνάιτεντ (θα γινόταν εκείνος ο πρώτος Γερμανός στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου προλαβαίνοντας τον Σβάινσταϊγκερ) και έτσι εκείνος κατέληξε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι μεγάλες μεταγραφικές ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Νικολάς Οταμέντι (καλοκαίρι 2015)

Όπως με τον Πέδρο έτσι και στην περίπτωση του Οταμέντι, η αναποφασιστικότητα της Γιουνάιτεντ της στοίχισε ακριβά. Έχοντας "κολλήσει" με την λύση του Σέρχιο Ράμος, η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ άφησε σε δεύτερο πλάνο τον Αργεντινό σέντερ μπακ της Βαλένθια και έτσι προστέθηκαν και άλλοι "παίκτες" στη μάχη της απόκτησής του. Το αποτέλεσμα ήταν να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μάντσεστερ Σίτι και να ισχυροποιήσει αφάνταστα την ομάδα του Πελεγκρίνι στην οπισθοφυλακή.

Οι μεγάλες μεταγραφικές ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
PHOTOGRAPH: KAI FOERSTERLING/EPA

Σέρχιο Ράμος (καλοκαίρι 2015)

Τα προειδοποιητικά σημάδια υπήρχαν όμως ουδείς στο στρατόπεδο της Γιουνάιτεντ είχε διάθεση να τα δει. Ο Γούντγουορντ ήταν πεπεισμένος πως ο Ισπανός άσος θα έρθει στην Αγγλία και πως δεν χρησιμοποιεί σε καμία περίπτωση τους "κόκκινους διαβόλους" ως μοχλό πίεσης για να πάρει καλύτερο συμβόλαιο στη Ρεάλ και τελικά "έπεσε έξω". Ο 29χρονος διεθνής Ισπανός στόπερ υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με τους "μερένγκες" παίρνοντας μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά την αποχώρηση του Κασίγιας και οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ μπορούν κάλλιστα να θεωρούν πως επεσαν θύμα... εκμετάλλευσης.

Οι μεγάλες μεταγραφικές ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ