ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Ο βασιλιάς (Φαν Χάαλ) είναι γυμνός!

Ο βασιλιάς (Φαν Χάαλ) είναι γυμνός!

Ο Λουί Φαν Χάαλ εκτέθηκε από την αμυντική γύμνια της Γιουνάιτεντ και τα αγγλικά ΜΜΕ τον σφυροκοπούν αλύπητα! Τα αρνητικά ρεκόρ, ο καλύτερος Μόγιες και το απίστευτο πικάρισμα με... αεροπλάνο!

"Δύο εβδομάδες πριν ήμουν ο βασιλιάς του Μάντσεστερ και τώρα είμαι ο διάβολος της πόλης", είχε δηλώσει στις 22 Aυγούστου ο Λουί Φαν Χάαλ μετά την πρώτη... κρυάδα που είχε πάρει στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, με την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τη Γουέστ Μπρομ αλλά και τον αποκλεισμό-σοκ από τη Μίλτον Κέινς Ντονς στο Λιγκ Καπ (ήττα με 4-0).

Δείτε την "πλακίτσα" που έκαναν οι παίκτες της Λέστερ σε αυτούς της ManUtd στις καθυστερήσεις, με 3 "ποδιές" μέσα σε 6 δευτερόλεπτα!

Από τότε πέρασε ακριβώς ένας μήνας, η διοίκηση των "κόκκινων διαβόλων" στήριξε όσο... δεν παίρνει τον Ολλανδό φέρνοντας στο "Ολντ Τράφορντ" κατά σειρά τους Ρόχο, Ντι Μαρία, Φαλκάο και Μπλιντ, όμως τα προβλήματα όχι μόνο παρέμειναν αλλά τώρα είναι πιο εμφανή από ποτέ.

Ο βασιλιάς (Φαν Χάαλ) είναι γυμνός!
© GRAHAM CHADWICK

Η τελευταία μάλιστα ομάδα που ανέλαβε να τα αναδείξει ήταν η νεοφώτιστη Λέστερ το απόγευμα της Κυριακής στο "King Power Stadium": εκεί όπου φάνηκε πως ούτε ο Φαν Χάαλ είναι προς το παρόν βασιλιάς (King) ούτε έχει τη δύναμη (Power) για να καμουφλάρει και να κρύψει τις απίστευτες αμυντικές ανορθογραφίες που παρατηρούνται στην ομάδα του.

Ο βασιλιάς (Φαν Χάαλ) είναι γυμνός!
© EMPICS SPORT

Τι και αν οι Φαν Πέρσι, Ντι Μαρία και Ερέρα σημείωσαν τρία όμορφα γκολ και έβαλαν μπροστά στο σκορ τη Γιουνάιτεντ με προβάδισμα δύο τερμάτων; Η άμυνά της δεν στάθηκε για ένα ακόμα παιχνίδι στο ύψος των περιστάσεων, δέχτηκε τέσσερα γκολ μέσα σε 21 λεπτά και γνώρισε μία από τις πιο ταπεινωτικές ήττες στην ιστορία της (5-3) με ανατροπή .

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 853 ματς στην Premier League που ηττήθηκε έχοντας προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά (και πρώτη γενικότερα μετά το 1984 σε ματς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ) και η πρώτη που δέχτηκε πάνω από 4 γκολ από νεοφώτιστη ενώ η Λέστερ έγινε μόλις η 6η ομάδα που πετυχαίνει 5+ γκολ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 1992 και μετά (μετά από τις Νιούκαστλ, Σαουθάμπτον, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Γουέστ Μπρομ).

Ο βασιλιάς (Φαν Χάαλ) είναι γυμνός!
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

"Είμαι σε αυτό το επάγγελμα 25 χρόνια και νόμιζα ότι δεν θα ξαναζούσα αυτή την εμπειρία που είχα κάποτε στη Μπαρτσελόνα. Προηγούμασταν 3-0 και είχε 15 λεπτά αγώνα και τελικά χάσαμε 4-3. Είχαμε το ματς στο τσεπάκι μας και το αφήσαμε να φύγει.

Έπρεπε να σκοτώσουμε το παιχνίδι και να έχουμε την κατοχή αλλά δεν το κάναμε. Το παιχνίδι διαρκεί 90 λεπτά, είδατε ότι 60 λεπτά καλού ποδοσφαίρου δεν αρκούν", τόνισε στις δηλώσεις του ο εξοργισμένος με τους παίκτες του Φαν Χάαλ, ο οποίος αντί να συγκρίνεται με τον Φέργκιουσον όπως θα επιθυμούσε, έχει φτάσει στο σημείο να παρομοιάζεται με τον Ντέιβιντ Μόγιες που έμεινε μόλις έξι μήνες στον πάγκο και έφυγε σαν κυνηγημένος!

Ο βασιλιάς (Φαν Χάαλ) είναι γυμνός!

Οι πρώτες μάλιστα συγκρίσεις είναι εις βάρος του Ολλανδού τεχνικού, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει πραγματοποιήσει τη χειρότερη εκκίνηση στην ιστορία της στην Premier League με 5 βαθμούς σε ισάριθμα ματς, δύο λιγότερους από όσους είχε πάρει πέρυσι ο Σκωτσέζος!

Αυτό μάλιστα θα πρέπει να είχαν στο μυαλό τους και οι οπαδοί της συμπολίτισσας Σίτι, οι οποίοι νοίκιασαν αεροπλάνο που πέταξε πάνω από το "Etihad Stadium" πριν το ματς της ομάδας τους με την Τσέλσι και το οποίο κρατούσε πανό που έγραφε "United we fall - in cinemas soon" (Γιουνάιτεντ πέφτουμε - σύντομα στους κινηματογράφους).

Ο βασιλιάς (Φαν Χάαλ) είναι γυμνός!
© MATT WEST / BPI

Σε αντίθεση πάντως με τους αντιπάλους οπαδούς που απολαμβάνουν την καζούρα, οι εφημερίδες είναι ακόμα πιο σκληρές απέναντι στο σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Φαν Χάαλ αυτούς τους πρώτους μήνες της παρουσίας του στο Νησί, με τους σημερινούς τίτλους στον απόηχο της συντριβής από τη Λέστερ να είναι χαρακτηριστικοί:

"Τίποτα για να χαμογελάσεις", είναι ο τίτλος της Independent, με την Mirror να υπενθυμίζει πως αυτό είναι το χειρότερο ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ στην Premier League και την Sun να είναι έτοιμη να... κατασπαράξει τον Φαν Χάαλ κυκλοφορώντας με τον ακόλουθο τίτλο:

Ο βασιλιάς (Φαν Χάαλ) είναι γυμνός!

"Ξόδεψες 157 εκ.λίρες και είσαι ακόμα χειρότερός από τον Μόγιες". Όσοι νομίζουν πως η μετά Φέργκιουσον εποχή θα είναι εύκολη για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλανώνται πλάνην οικτράν...

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ