ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Ο λόγος που ο Φέργκιουσον δεν πήρε τον Ζιντάν στη Γιουνάιτεντ

** FILE ** Girondins Bordeaux midfielder Zinedine Zidane, seen in action against Bayern Munich during the final of the UEFA Cup in this May 15, 1996 file photo. Zidane said on Wednesday April 26, 2006 that his retirement from professional soccer after the World Cup in Germany was a considered decision, which would allow Real Madrid to make plans for next season.  (AP Photo/Michel Spingler)
** FILE ** Girondins Bordeaux midfielder Zinedine Zidane, seen in action against Bayern Munich during the final of the UEFA Cup in this May 15, 1996 file photo. Zidane said on Wednesday April 26, 2006 that his retirement from professional soccer after the World Cup in Germany was a considered decision, which would allow Real Madrid to make plans for next season. (AP Photo/Michel Spingler) AP PHOTO/MICHEL SPINGLER

Όταν ακόμα ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν ένα "καυτό" ταλέντο της Μπορντό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την ευκαιρία να τον αγοράσει, ωστόσο ο Άλεξ Φέργκιουσον απέρριψε αυτή τη μεταγραφή και είχε λόγο.

Ο πρώην πρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρτιν Έντουαρντς, μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι του συλλόγου με στόχο να προωθήσει την αυτοβιογραφία του, "Red Glory", αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για ορισμένες ιστορίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή του ποδοσφαίρου.

Μία τέτοια περίπτωση είναι εκείνη της απόκτησης του Ζινεντίν Ζιντάν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία έβαλε "φρένο" ο ίδιος ο Άλεξ Φέργκιουσον, για να μην διακινδυνεύσει την επιστροφή του Ερίκ Καντονά στην ομάδα!

"Όταν ο Ζιντάν ήταν στη Μπορντό, ο Λες Κέρσοου, ο επικεφαλής σκάουτ, μου έλεγε ότι πρέπει να εκφράζουμε ενδιαφέρον για την περίπτωσή του και τον ανέφερα στον Άλεξ. Ο Άλεξ είπε ότι ο Ερίκ επίσης ανέφερε τον Ζιντάν σε εκείνον, αλλά ο Άλεξ αισθανόταν ότι έπαιζε στην ίδια θέση με τον Ερίκ", δήλωσε αρχικά ο Έντουαρντς.

"Έχοντας πάει στη Γαλλία για να πείσει τον Ερίκ να υπογράψει ξανά σε εμάς, μετά από το περιστατικό με την Κρίσταλ Πάλας, αισθάνθηκε ότι, εάν είχε φέρει τον Ζιντάν, ίσως επηρέαζε την απόφαση του Ερίκ, έτσι έμεινε με τον Ερίκ".

Ο Καντονά υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους "κόκκινους διαβόλους" το καλοκαίρι του 1995 και μέχρι να κρεμάσει τα "παπούτσια" του δύο χρόνια αργότερα, οδήγησε τον σύλλογο στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και ενός κυπέλλου.

Ο Ζιντάν άφησε την Μπορντό έναν χρόνο αργότερα, οδηγώντας την μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου UEFA, με τη Γιουβέντους να κερδίζει την υπογραφή του και μαζί το ιταλικό ποδόσφαιρο έναν παγκόσμιο πρωταθλητή.

Photo credits: AP Photo/Michel Spingler

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ