ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μουρίνιο: "Ζηλεύουν επειδή ο Πογκμπά παίρνει τα δεκαπλάσια χρήματα"

Manchester Uniteds manager José Mourinho, right, with Manchester Uniteds Paul Pogba just prior to the start of Europa League group A soccer match between Manchester United and Zorya Luhansk at Old Trafford, Manchester, England, Thursday, Sept. 29, 2016. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester Uniteds manager José Mourinho, right, with Manchester Uniteds Paul Pogba just prior to the start of Europa League group A soccer match between Manchester United and Zorya Luhansk at Old Trafford, Manchester, England, Thursday, Sept. 29, 2016. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν χαρίστηκε στους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές που κατακρίνουν τον Πολ Πογκμπά, δηλώνοντας ότι το κάνουν διότι ζηλεύουν την περιουσία του Γάλλου.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο προσέφερε δημόσια στήριξη στον Πολ Πογκμπά και επιτέθηκε εναντίον βετεράνων ποδοσφαιριστών και νυν τηλεσχολιαστών που επικρίνουν τον Γάλλο για την απόδοσή του, θεωρώντας ότι όλο αυτό γίνεται από ζήλια για τα λεφτά του.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν από τη ρεβάνς του 1-1 στη Ρωσία με αντίπαλο τη Ροστόβ, ο Πορτογάλος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ρωτήθηκε για την κριτική στον διεθνή μέσο ο οποίος σήμερα γίνεται 24 ετών και εξήγησε ότι όλα οφείλονται στον φθόνο.

"Αισθάνομαι ότι ο κόσμος χάνει τις αξίες του και όλοι το γνωρίζουμε αυτό. Ο φθόνος έρχεται σε μεγάλα επίπεδα και γι' αυτό τρομάζω, ειδικά για την επόμενη γενιά, εάν τα πράγματα οδεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είναι σφάλμα του Πολ εάν λαμβάνει δέκα φορές τα λεφτά που παίρνουν άλλοι παίκτες στο παρελθόν. Δεν είναι λάθος του που ορισμένοι σχολιαστές έχουν σοβαρά προβλήματα στη ζωή τους και χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ για να επιβιώσουν και ο Πολ είναι πολυεκατομμυριούχος".

Ο "Special One" συνέχισε με ακόμα πιο "θερμά" λόγια για τον πρώην μέσο της Γιουβέντους, ο οποίος το καλοκαίρι του 2016 έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του αθλήματος, αφού κόστισε στους "κόκκινους διαβόλους" 105.000.000 ευρώ.

"Δεν είναι δικό του λάθος. Νομίζω ότι αξίζει σεβασμό, νομίζω ότι η οικογένειά του αξίζει σεβασμό. Προέρχεται από οικογένεια εργατών, μία οικογένεια με τρία αγόρια και είμαι βέβαιος ότι χρειάζονται πολύ φαγητό στο τραπέζι κάθε μέρα, επειδή όλοι τους είναι γίγαντες. Είμαι βέβαιος ότι η μαμά και ο μπαμπάς δούλεψαν σκληρά για πολλά, πολλά χρόνια γι' αυτούς".

"Ένα παιδί που ήρθε στο Μάντσεστερ ως έφηβος, ο οποίος πάλεψε για την καριέρα του εδώ και δεν φοβήθηκε να μετακομίσει σε άλλη χώρα και να αναζητήσει καλύτερες συνθήκες για τον εαυτό του. Ένα παιδί που έφτασε στην κορυφή του κόσμου με τη δουλειά του, κανείς δεν του έδωσε τίποτα. Γι' αυτό είναι πραγματικά, πραγματικά ανήσυχος με τις προηγούμενες γενιές κι εκεί που πηγαίνουν τα πράγματα, σε τέτοια κατεύθυνση που ο φθόνος βρίσκεται παντού. Είμαι χαρούμενος με τον Πολ και ο σύλλογος είναι πολύ χαρούμενος με τον Πολ. Και λόγω της προσωπικότητάς του, δεν δίνει δεκάρα για το τι λέει ο κόσμος".

Photo credits: AP Photo/Dave Thompson

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ