ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μουρίνιο: "Εγώ αγόρασα τον Σαλάχ, δεν τον πούλησα"

Manchester United head coach Jose Mourinho walks to the dressing room aft half time during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Manchester United and Sevilla, at Old Trafford in Manchester, England, Tuesday, March 13, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United head coach Jose Mourinho walks to the dressing room aft half time during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Manchester United and Sevilla, at Old Trafford in Manchester, England, Tuesday, March 13, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

O Ζοζέ Μουρίνιο παραχώρησε συνέντευξη στο "ESPN Brazil", με αφορμή την εκπληκτική πορεία του Μοχάμεντ Σαλάχ με τη Λίβερπουλ, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν αυτός που αποφάσισε την πώλησή του όταν ήταν προπονητής της Τσέλσι.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι ο απόλυτος σταρ της εφετινής σεζόν, αφού πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός έχει σημειώσει 31 γκολ σε 33 αγώνες στην Premier League, ενώ συνολικά έχει 43 τέρματα και 15 ασίστ σε 47 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, φλερτάροντας έντονα με το "Χρυσό Παπούτσι" και τη "Χρυσή Μπάλα".

Η ξέφρενη πορεία του Σαλάχ έχει ως αποτέλεσμα ο Ζοζέ Μουρίνιο να βρίσκεται στο στόχαστρο των φιλάθλων της Τσέλσι, αλλά και των δημοσιογράφων, αφού ο Πορτογάλος κατηγορείται πως άφησε τον Αιγύπτιο να φύγει σχεδόν τσάμπα και δεν κατάλαβε την πραγματική αξία του.

Με αφορμή όσα ακούγονται, ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραχώρησε συνέντευξη στο "ESPN Brazil" και υποστήριξε πως δεν ήταν αυτός που αποφάσισε την πώλησή του.

"Νομίζω πως σε όλους προκάλεσε έκπληξη, ακόμη και σε μένα. Ήταν φανταστικός. Πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη που έχει φτάσει στο peak της ωριμότητάς του. Έχει ζήσει κι άλλες εμπειρίες και τώρα ταιριάζει εξαιρετικά στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας, του προπονητή και γενικότερα του συλλόγου. Επομένως, δεν με εκπλήσσει τόσο πολύ", δήλωσε αρχικά, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως:

"Ο κόσμος λέει πως ήμουν αυτός που πούλησε τον Σαλάχ, όμως ισχύει το αντίθετο. Εγώ αγόρασα τον Σαλάχ. Ήμουν αυτός που είπα στην Τσέλσι να αγοράσει τον Σαλάχ. Εξαιτίας μου ο Σαλάχ ήρθε στην Τσέλσι. Όμως, ήρθε σε νεαρή ηλικία, χωρίς να είναι φυσικά και πνευματικά έτοιμος. Γι' αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να τον παραχωρήσουμε δανεικό, επειδή το ζήτησε κι ο ίδιος. Ήθελε να παίζει περισσότερο, επομένως τον στείλαμε στη Φιορεντίνα, όπου άρχισε να αποδίδει.

Η Τσέλσι αποφάσισε να τον πούλησε. Εντάξει; Είναι ψέματα πως εγώ αποφάσισα να τον πουλήσω. Συμφώνησα να τον παραχωρήσουμε δανεικό γιατί θεώρησα πως ήταν απαραίτητο. Θεώρησα πως η Τσέλσι έχει ακραίους επιθετικούς, αρκετοί εκ των οποίων συνεχίζουν να παίζουν μέχρι σήμερα όπως οι Ουίλιαν και Αζάρ.

Επομένως, η απόφαση να τον στείλουμε δανεικό ήταν συλλογική, όμως από εκεί και πέρα, η απόφαση μα τον πουλήσουμε και να δώσουμε χρήματα για να πάρουμε άλλον παίκτη δεν ήταν δική μου. Αλλά ακόμα κι αν ήταν, στο ποδόσφαιρο γίνονται λάθη πολλές φορές. Πολλές φορές κάποιοι παίκτες εξελίσσονται με τρόπο που κανείς δεν περιμένει, ενώ άλλοι δεν καταφέρνουν να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αγόρασα τον Σαλάχ, δεν τον πούλησα, αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι πως πρόκειται για έναν φανταστικό παίκτη και είμαι πραγματικά χαρούμενος για όσα έχει καταφέρει και ειδικά επειδή έχει σκοράρει εναντίον όλων, εκτός από εμάς".

Photo Credits: AP Photo/Dave Thompson

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ