ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Ιμπραχίμοβιτς: "Εγώ κι ο Ναπολέων"

MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 19: Zlatan Ibrahimovic of Manchester United celebrates after scoring a goal to make it 2-0 during the Premier League match between Manchester United and  Southampton at Old Trafford on August 19, 2016 in Manchester, England. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images)
MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 19: Zlatan Ibrahimovic of Manchester United celebrates after scoring a goal to make it 2-0 during the Premier League match between Manchester United and Southampton at Old Trafford on August 19, 2016 in Manchester, England. (Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς παρομοίασε τον εαυτό του με τον Ναπολέοντα και υποστήριξε ότι μετά την Ευρώπη, επιθυμεί να κατακτήσει και τις ΗΠΑ ανοίγοντας το δρόμο προς το MLS.

Λίγο μετά την παραλαβή του βραβείου ως καλύτερος Σουηδός ποδοσφαιριστής της χρονιάς, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, αποκάλυψε στην "Aftonbladet" τα μελλοντικά του σχέδια. Αφού παρομοίασε τον εαυτό του με τον Ναπολέοντα, υποστήριξε ότι είναι αποφασισμένος μετά την Ευρώπη να κατακτήσει και τις ΗΠΑ, ανοίγοντας το παράθυρο για πιθανή μελλοντική μετακίνησή του στο MLS.

"Οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη επιλογή για εμένα. Μπορώ να δω τον εαυτό μου να κατακτά τις ΗΠΑ, όπως έχει κατακτήσει την Ευρώπη. Πολλοί μένουν σε ένα μόνο μέρος, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Εγώ ταξίδεψα σαν τον Ναπολέοντα και κατέκτησα κάθε νέα χώρα, στην οποία πάτησα το πόδι μου. Οπότε, ίσως να κάνω αυτό που δεν έκανε ο Ναπολέων, να διασχίσω τον Ατλαντικό και να κατακτήσω και τις ΗΠΑ, επίσης."

Στη συνέχεια, ο Σουηδός επιθετικός μίλησε για την απόφασή του να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ύστερα από την κλήση που έλαβε από τον Ζοζέ Μουρίνιο, ενώ επανέλαβε την πίστη του για την κατάκτηση του τίτλου της Premier League.

"Η ομάδα στην οποία υπέγραψα (σ.σ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) αυτό το καλοκαίρι δεν είναι τόσο δυνατή, όσο αυτή που άφησα (σ.σ Παρί Σεν-Ζερμέν), αλλά όταν με κάλεσε ο Μουρίνιο ήταν εύκολο. Όταν καλεί ο Μουρίνιο, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να πας, το μόνο που έπρεπε να αποφασίσουμε ήταν πότε θα γινόταν η παρουσίασή μου ως παίκτης της Γιουνάιτεντ. Το υπόλοιπο, το οικονομικό, δεν ήταν το δύσκολο κομμάτι.

Ήταν μια πρόκληση και ποτέ δεν θα πω όχι σε μια πρόκληση. Αυτό ήταν που ήθελα, να πάω σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, η οποία είχε προβλήματα και δεν κέρδισε πολλά τα τελευταία χρόνια, και να προσπαθήσω να κατακτήσω την Premier League.

Στην αρχή, ξεκινήσαμε καλά με νίκες. Μετά, ξεκινήσαμε να χάνουμε και χάσαμε παίζοντας άσχημα. Υπήρχε εβδομάδα, στην οποία χάσαμε τρία ματς, κάτι το οποίο δε μου συνέβη ποτέ τα τελευταία 15 χρόνια. Υπήρχαν λίγα ματς, στα οποία δεν σκόραρα κι έχασα πολλές ευκαιρίες, αλλά συμβαίνει. Όσο καιρό είμαι εκεί και δημιουργώ ευκαιρίες, τα γκολ θα έρθουν. Ελπίζω η Γιουνάιτεντ να κατακτήσει τον τίτλο, πιστεύω σε αυτό που κάνουμε. Γνωρίζω την ικανότητα αυτής της ομάδας, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε. Με λίγη τύχη, θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε"

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ