ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Η πτώση του Φαν Πέρσι

Η πτώση του Φαν Πέρσι

Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά για τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι που εμφανίζει πτώση σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Δείτε αναλυτικούς πίνακες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξόδεψε 24 εκατ. λίρες πριν τρία χρόνια για να αποκτήσει τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Στην πρώτη του χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και χάρις στα γκολ του η Μάντσεστερ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Από τότε ο Φαν Πέρσι ψάχνει τον καλό του εαυτό. Η περίοδος του Μόγιες άφησε τα σημάδια της στον Ολλανδό, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από αλλεπάλληλους τραυματισμούς που επηρέασαν την απόδοση του και μέχρι σήμερα δεν τους έχει ξεπεράσει πλήρως.

Μπορεί η σεζόν να έχει μόλις ξεκινήσει αλλά από την αρχή φαίνεται ότι η επιρροή του στην Μάντσεστερ είναι μικρή συγκρίνοντας την με παλαιότερες χρονιές του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Φαν Πέρσι δεν θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του αναντικατάστατο. Ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει πολλές επιλογές από το κέντρο και προς την επίθεση με τους Μάτα, Φαλκάο, Ρούνεϊ, Ντι Μαρία και Ερέρα.

Την φετινή σεζόν, ο Φαν Πέρσι, έχει 2 γκολ (με Λέστερ και Γουέστ Χαμ) σε έξι ματς. Τα στατιστικά του σε σύγκριση με περασμένες χρονιές είναι χειρότερα. Οι κινήσεις του και η αποτελεσματικότητα του δεν είναι όπως παλιά.

Χαρακτηριστικά, ο μέσος όρος στα σουτ έχει μειωθεί σημαντικά. Την σεζόν 2009-10 είχε μέσο όρο 5.5 σουτ ανά ματς ενώ φέτος ο μέσος όρος φθάνει το 1.8 σουτ ανά ματς. Κάθε χρόνο η πορεία του είναι πτωτική.

Η πτώση του Φαν Πέρσι

Σε μία ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει την κατοχή της μπάλας, στα περισσότερα ματς, θα περίμενε κανείς ο Ολλανδός να έχει και περισσότερες ασίστ. Την σεζόν 2009-10 ο Φαν Πέρσι είχε μ.ο 0.5 ασίστ ανά ματς ενώ φέτος δεν έχει ούτε μία. Πέρσι είχε 0.17 ασίστ ανά ματς.

Η πτώση του Φαν Πέρσι

Το παιχνίδι της Μάντσεστερ φαίνεται ότι δεν τον βοηθάει αφού έχει μειωθεί ο αριθμός στις πάσες ανά παιχνίδι. Την σεζόν 2009-10, την καλύτερη την τελευταία εξαετία, είχε 34 πάσες ανά ματς και φέτος έχει μόλις 23, μία παραπάνω από την προηγούμενη σεζόν.

Η πτώση του Φαν Πέρσι

Η πτώση του τις πρώτες επτά αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ είναι αισθητή και στις επιτυχημένες ντρίμπλες. Έχει το μικρότερο μέσο όρο από κάθε άλλη χρονιά την τελευταία εξαετία με μόλις 0.5 ενώ την σεζόν 2011-12 είχε 1.13.

Η πτώση του Φαν Πέρσι

Λογικό είναι με την πτώση στους αριθμούς που αφορούν το δημιουργικό κομμάτι και τα σουτ, πτώση να εμφανίζουν και οι ευκαιρίες (πάσες κλειδιά) που δημιουργεί στο παιχνίδι. Την σεζόν 2009-10 ο Φαν Πέρσι είχε 2.9 μ.ο "πάσες κλειδιά" ανά ματς ενώ φέτος έχει φτάσει μόλις στο 1.3. Πέρσι, στην χειρότερη χρονιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τις τελευταίες δεκαετίες, είχε μόλις μία "πάσα κλειδί" ανά ματς.

Η πτώση του Φαν Πέρσι

Ο Φαν Πέρσι δεν σκοράρει όπως παλαιότερα. Τα γκολ που σημείωνε δίχως πέναλτι την σεζόν 2010-11 ανά παιχνίδι ήταν 0.82 και φέτος το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 0.36.

Η πτώση του Φαν Πέρσι

Οι τραυματισμοί έχουν παίξει τον ρόλο τους στην απόδοση του Φαν Πέρσι και το γεγονός ότι έχει φτάσει 31 ετών παίζει τον ρόλο του. Η ικανότητα του να επηρεάσει το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ μειώνεται και θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια από τους υπόλοιπους επιθετικούς της Γιουνάιτεντ αν θέλει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ