ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Η κόντρα Μουρίνιο - Ντε Χέα στέλνει τον Ισπανό στη Ρεάλ

Manchester United's goalkeeper David de Gea wipes his face on this sleeve after saving a penalty taken by Evertons Romelu Lukaku during the English FA Cup semifinal between Manchester United and Everton at Wembley stadium in London, Saturday, April 23,  2016. (AP Photo/Tim Ireland)
Manchester United's goalkeeper David de Gea wipes his face on this sleeve after saving a penalty taken by Evertons Romelu Lukaku during the English FA Cup semifinal between Manchester United and Everton at Wembley stadium in London, Saturday, April 23, 2016. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Τα παράπονα του Ζοζέ Μουρίνιο από τον Νταβίδ ντε Χέα και ένας τσακωμός οδηγεί τον Ισπανό στην πόρτα εξόδου από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ξανά στις "αγκάλες" της Ρεάλ όπως το 2015.

Οι μέρες του Νταβιδ ντε Χέα στο "Ολντ Τράφορντ" μοιάζουν μετρημένες, όσο υπάρχει ο Ζοζέ Μουρίνιο στο "τιμόνι" του συλλόγου. Τα δημοσιεύματα από διεθνή ΜΜΕ πληθαίνουν σχετικά με την υπόθεση της πώλησής του και τα τελευταία ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός είναι έτοιμος να ανοίξει την πόρτα εξόδου στον Ισπανό παίκτη του.

Ο αδιαμφισβήτητος MVP της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις προηγούμενες τρεις σεζόν θα έχει την τύχη ενός ανεπιθύμητου ποδοσφαιριστή από τον σύλλογο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς αιτίες. Το πρόβλημα δεν είναι αγωνιστικό, έστω κι αν τον τελευταίο καιρό έχει χάσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα, με συνέπεια τα αίτια να αναζητούνται εκτός γηπέδου.

Προ εβδομάδων, οι δύο άντρες φέρονται να είχαν έναν καυγά κατά τη διάρκεια προπόνησης, χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί οι λόγοι τη διαφωνίας. Ο Special One εμφανίζεται δυσαρεστημένος, πάντως, εδώ και καιρό από τις εμφανίσεις του Ντε Χέα, ο οποίος δεν απέφυγε ορισμένα σφάλματα σε αγώνες αμέσως μετά από την επιστροφή του από τις υποχρεώσεις με την εθνική Ισπανίας τον Μάρτιο.

Manchester United's David De Gea reacts during the English Premier League soccer match between Stoke City and Manchester United at the Britannia Stadium, Stoke on Trent, England, Saturday, Jan. 21, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester United's David De Gea reacts during the English Premier League soccer match between Stoke City and Manchester United at the Britannia Stadium, Stoke on Trent, England, Saturday, Jan. 21, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

AP Photo/Rui Vieira

Μάλιστα, ο Μουρίνιο δεν στήριξε τον Ισπανό και χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα του αγώνα με την ουραγό Σάντερλαντ στο "Στάδιο του Φωτός" τον δεύτερο τερματοφύλακα, Σέρχιο Ρομέρο. Ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Αργεντινής χρησιμοποιείται μόνο σε κύπελλα και Europa League (και) φέτος, ωστόσο τα ΜΜΕ από το Νησί παραδέχονται ότι έχει κάνει τρομερό πρόοδο με τον Μουρίνιο στη Γιουνάιτεντ και ότι παρέχει συναγωνισμό για τον Ντε Χέα, αλλά δεν τον έχει ξεπεράσει σε επίπεδο.

Ο Μουρίνιο έστειλε μήνυμα στον Ντε Χέα, ο οποίος τόσο επί Άλεξ Φέργκιουσον όσο και επί Λουίς φαν Χάαλ είχε εκτοπιστεί από το βασικό σχήμα εν είδει μαθήματος. Τελευταία φορά που είχε απουσιάσει από αγώνα πρωταθλήματος, όμως, μέχρι εκείνον τον αγώνα κόντρα στη Σάντερλαντ και τη νίκη 3-0 ήταν στις 30 Αυγούστου 2015, όταν ο Φαν Χάαλ "τιμώρησε" τον Ισπανό για την επιθυμία του να φύγει από το "Ολντ Τράφορντ" και να μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ΡΕΑΛ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ... ΦΑΞ

Η μεταγραφή εκείνη είχε "κλείσει", ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε για "ένα χαλασμένο φαξ", σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι "κόκκινοι διάβολοι". Οι "μερένγκες" δεν έκρυψαν ποτέ ότι επιθυμούν τον πρώην τερματοφύλακα της Ατλέτικο και τον διάδοχο του Ίκερ Κασίγιας στην εθνική Ισπανίας, για να πράξει το ίδιο στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Η Γιουνάιτεντ αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά εκείνο το καλοκαίρι "λύγισε" και θα τον είχε χάσει εάν υπήρχε λίγο παραπάνω χρόνος.

Ο Ντε Χέα ποτέ δεν έβγαλε από το μυαλό αυτήν τη μετακίνηση και μάλιστα η Ρεάλ θα μπορούσε να τον αγοράσει δαπανώντας 50.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2016, βάσει όρου στο συμβόλαιο του διεθνή τερματοφύλακα. Δεν το έπραξε τότε, ωστόσο οι φετινές εμφανίσεις του Κέιλορ Νάβας την αναγκάζει να κινηθεί αυτό το καλοκαίρι για την απόκτηση του Ντε Χέα, έστω και σε πιο υψηλό αντίτιμο.

Spain's goalkeeper David de Gea, left, walks past teammate and also goalkeeper Iker Casillas during a training session with the Spanish national team in Las Rozas on the outskirts of Madrid, Spain, Wednesday Sept. 2, 2015. In a surreal ending to the transfer window in Spain, the much-anticipated move of Manchester United goalkeeper David de Gea to Real Madrid never materialized. The clubs had struck a deal that would see Madrid goalkeeper Keylor Navas move the other way, but it broke down because the necessary paperwork wasn't submitted on time. (AP Photo/Francisco Seco)
Spain's goalkeeper David de Gea, left, walks past teammate and also goalkeeper Iker Casillas during a training session with the Spanish national team in Las Rozas on the outskirts of Madrid, Spain, Wednesday Sept. 2, 2015. In a surreal ending to the transfer window in Spain, the much-anticipated move of Manchester United goalkeeper David de Gea to Real Madrid never materialized. The clubs had struck a deal that would see Madrid goalkeeper Keylor Navas move the other way, but it broke down because the necessary paperwork wasn't submitted on time. (AP Photo/Francisco Seco) AP

AP Photo/Francisco Seco

Λίγες ημέρες μετά από το "φιάσκο" της μεταγραφής στις 31 Αυγούστου του 2015, η Γιουνάιτεντ φρόντισε να "δεσμεύσει" τον Ντε Χέα με νέο συμβόλαιο, που του προσέφερε μεγαλύτερες απολαβές αλλά έδινε και στον σύλλογο ισχυρότερο διαπραγματευτικό ατού, αφού η νέα συμφωνία εξέπνεε τον Ιούνιο του 2019.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Transfermarkt.de", η αξία του 26χρονου ανέρχεται σε 40.000.000 ευρώ, ωστόσο οι Άγγλοι θα αρχίσουν να εξετάζουν τις προτάσεις που θα καταφθάσουν στα γραφεία τους μόνο εάν ξεπερνούν τα 60.000.000 ευρώ.

ΓΙ' ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΒΕΤΟ Η ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Μουρίνιο είχε επιχειρήσει να... κόψει τον αέρα του Ντε Χέα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μεταγραφικά σενάρια: "Δεν με ενδιαφέρει η φημολογία. Νομίζω ότι εάν ενδιαφέρει τον παίκτη, δεν θα πρέπει επειδή παίζουμε με πολύ σημαντικούς αντιπάλους και κάθε αγώνας για εμάς είναι κομβικός". Η... μάχη χάθηκε, όμως, και η " Marca" αναφέρει ότι ο Μουρίνιο έχει αποδεχθεί ότι του χρόνου ο βασικός τερματοφύλακάς του δεν θα είναι ο Ντε Χέα και το μόνο που μπορεί να καθορίσει η Γιουνάιτεντ είναι η κατάληξή του.

Ομάδες άκρως ανταγωνιστικές ως προς τη Γιουνάιτεντ που βρίσκονται σε αναζήτηση κορυφαίου τερματοφύλακα, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ και ίσως η Άρσεναλ, δεν θα αποτελέσουν προορισμό του Ντε Χέα, αφού κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψει ούτε ο Πορτογάλος προπονητής ούτε η ομάδα. Ο Μουρίνιο δεν θέλει ο παίκτης να καταλήξει ούτε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο εάν η Γιουνάιτεντ ικανοποιηθεί οικονομικά από τους "μερένγκες", δεν έχει πρόβλημα να τους δώσει τον τερματοφύλακά της.

ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΟ

Το αντίτιμο της μεταγραφής, εξάλλου, μπορεί να μην αφορά μόνο χρήματα, αλλά να είναι και έμψυχα ανταλλάγματα. Ο Μουρίνιο κατά καιρούς έχει εκφράσει την επιθυμία του να πάρει στο Μάντσεστερ δύο από τους Άλβαρο Μοράτα, Ραφαέλ Βαράν και Χάμες Ροντρίγκες, ώστε ο Ντε Χέα να ακολουθήσει το αντίστροφο δρομολόγιο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, από την πλευρά τους, δύσκολα θα δώσουν τον Γάλλο στόπερ, τον οποίο ο Ζινεντίν Ζιντάν προορίζει για επόμενο ηγέτη της άμυνας, ωστόσο υπό τις κατάλληλες συνθήκες δεν θα έλεγαν "όχι" για παραχώρηση του Ισπανού φορ και του Κολομβιανού μεσοεπιθετικού.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, second right, celebrates with teammates, Alvaro Morata, left, James Rodriguez and Nacho Fernandez, right, after scoring a goal during their semifinal match against Club America at the FIFA Club World Cup soccer tournament in Yokohama, near Tokyo, Thursday, Dec. 15, 2016. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo, second right, celebrates with teammates, Alvaro Morata, left, James Rodriguez and Nacho Fernandez, right, after scoring a goal during their semifinal match against Club America at the FIFA Club World Cup soccer tournament in Yokohama, near Tokyo, Thursday, Dec. 15, 2016. (AP Photo/Eugene Hoshiko) AP

AP Photo/Eugene Hoshiko

Η Γιουνάιτεντ, από την πλευρά της, δεν πρόκειται να μείνει με τον Ρομέρο ως νο1 σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Ντε Χέα. Η ονοματολογία υφίσταται εδώ και αρκετές εβδομάδες και περιλαμβάνει ονόματα σπουδαία αλλά με μικρές πιθανότητες να αποκτηθούν για διάφορους λόγους, όπως ο Τζο Χαρτ (δανεικός στην Τορίνο από τη Μάντσεστερ Σίτι), ο Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι) και ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν), και άλλα όπως ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς της Ίντερ που μοιάζει πιο εφικτή περίπτωση.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν μπει σε διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής, ωστόσο από τη στιγμή που έχουν διαπιστώσει όλες οι πλευρές τις επιθυμίες των άλλων και υπάρχει σεβασμός ως προς αυτές, η έναρξη των συζητήσεων μοιάζει με θέμα χρόνου.

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ