ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Γκιλέσπι: "Ο Φέργκιουσον μου ζητούσε να παίζω τα στοιχήματά του"

Γκιλέσπι: "Ο Φέργκιουσον μου ζητούσε να παίζω τα στοιχήματά του"

Ο Κιθ Γκιλέσπι αποκάλυψε μια άγνωστη πτυχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Εθισμένος και κατεστραμμένος από τον τζόγο ο Βορειοϊρλανδός, με τον Σερ Αλεξ να του ζητάει να του παίζει τα στοιχήματά του, όταν συνυπήρχαν στη Γιουνάιτεντ.

Περίπου 8.000.000 ευρώ έχασε λόγω του εθισμού του στο στοίχημα ο άλλοτε άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Νιουκάστλ, Κιθ Γκιλέσπι, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά την περιπέτεια του στο βιβλίο "How not to become a football millionaire".

Όπως ανέφερε ο Βορειοϊρλανδός στο βιβλίο του, ο εθισμός του στον τζόγο ξεκίνησε με ένα ποντάρισμα μια λίρας σε ιπποδρομίες το διάστημα που ήταν ακόμη στις ακαδημίες των "κόκκινων διαβόλων". Έκτοτε, ξεκίνησε η κατρακύλα...

Ο 86 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, ο οποίος πέρασε δυο χρόνια στην πρώτη ομάδα της Γιουνάιτεντ, προτού μετακομίσει στις "καρακάξες" στο πλαίσιο της ανταλλαγής με τον Άντι Κόουλ το 1995, αναφέρθηκε στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και στην δική του... τάση να τζογάρει, μιλώντας στο "manchestereveningnews.co.uk".

"Εκείνα τα χρόνια, ο στοιχηματισμός δεν ήταν ταμπού όπως σήμερα. Μια Παρασκευή, θα καθόταν και θα έβλεπε τα ματς, θα έπαιρνε τηλέφωνο και θα μου έλεγε 'Μπορείς να παίξεις αυτά για μένα;'. Ήλπιζα να νικούσε, διότι πάντα μου έδινε κάτι από τα κερδισμένα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκιλέσπι και αποκάλυψε μια ακόμη πτυχή του χαρακτήρα του Φέργκιουσον:

"Ήταν ένας φοβισμένος προπονητής, αλλά φοβισμένος με την καλή έννοια. Ήξερε που βρίσκεσαι μαζί του. Ήταν φανταστικός με το γκρουπ παικτών που είχε μαζί του. Ήξερε πόσες αδελφές είχες, σε ποιο σχολείο πήγες, τα ονόματα του πατέρα σου και της μητέρας σου. Έβρισκε τον χρόνο να τα μάθει όλα αυτά".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ