ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Φέρντιναντ: "Νομίζαμε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν καλύτερος του Ροναλντίνιο"

Φέρντιναντ: "Νομίζαμε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν καλύτερος του Ροναλντίνιο"

Ο Ρίο Φέρντιναντ θυμήθηκε την πρώτη φορά που είδε τον Κριστιάνο Ρονάλντο εν δράσει και τον συνέκρινε με τον Ροναλντίνιο του 2003.

Ο Ρίο Φέρντιναντ έβλεπε τον Τζον Ο' Σέι να... κατακρεουργείται από τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε φιλικό προετοιμασίας το 2003 και δήλωσε στον Άλεξ Φέργκιουσον ότι ο Πορτογάλος θα έπρεπε να είναι ο... αντικαταστάτης του Ροναλντίνιο.

Ο Άγγλος παλαίμαχος αποκάλυψε τις σκέψεις του για το περίφημο φιλικό του καλοκαιριού του 2003, όταν οι "κόκκινοι διάβολοι" ταξίδεψαν στη Λισαβόνα για να αντιμετωπίσουν τη Σπόρτινγκ του 18χρονου Πορτογάλου εξτρεμ.

Μπορεί ο ίδιος να μην αγωνίστηκε, ωστόσο έβλεπε τη μοναδική παράσταση του Ρονάλντο και έμεινε με το στόμα ανοιχτό, σύμφωνα με τη " Marca": "Ξεκουραζόμουν, αλλά είμαι χαρούμενος γι' αυτό, επειδή έβλεπα το παιχνίδι από τον πάγκο και είδα τι έκανε στον Τζον Ο' Σέι. Στο ημίχρονο, είπε (σ.σ. στον Ο' Σέι) τι γίνεται και μου είπε 'έλα μέσα και παίξε εσύ άμυνα'".

Η Γιουνάιτεντ έπεσε... θύμα ενός μπαράζ μεταγραφών εκείνο το καλοκαίρι, με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να αποχωρεί λόγω και της κόντρας με τον Φέργκιουσον και να ετοιμάζεται να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ κατάφερε να τον "κλέψει" και για 35.000.000 ευρώ να τον κάνει μέλος των galacticos της Ρεάλ Μαδρίτης, με συνέπεια οι "μπλαουγκράνα" να χρειάζονται ένα άλλο μεγάλο όνομα για να "απαντήσουν". Το βρήκαν στο πρόσωπο ενός βασικού μεταγραφικού στόχου της Γιουνάιτεντ, του Ροναλντίνιο.

"Τότε ήταν που το αντιλήφθηκα και το είπα στον κόουτς: αυτός είναι ο τύπος που πρέπει να πάρουμε. Όλοι ήμασταν απογοητευμένοι, επειδή μόλις είχαμε αποτύχει να υπογράψουμε τον Ροναλντίνιο, αλλά όταν είδαμε τον Κριστιάνο, πιστέψαμε ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερος".

Ο Φέργκιουσον άκουσε την ίδια άποψη από πολλά στόματα ποδοσφαιριστών του που αγωνίστηκαν σε εκείνο το παιχνίδι, ενώ και ο ίδιος δεν ήταν φειδωλός στα όσα είπε: "Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, ταλαντούχος, ικανός και με τα δύο πόδια, που μπορεί να παίξει παντού στην επίθεση. Ένας από τους πιο ενθουσιώδεις ποδοσφαιριστές που είχα δει ποτέ".

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Ρονάλντο παρουσιαζόταν από τη Γιουνάιτεντ μαζί με τον Κλέμπερσον και εξελισσόταν στα πιο σωστά δαπανηθέντα 17.500.000 ευρώ του αγγλικού συλλόγου.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ