ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Διπλό "μπαμ" με Ροντρίγκες και Γκριεζμάν η Γιουνάιτεντ

Διπλό "μπαμ" με Ροντρίγκες και Γκριεζμάν η Γιουνάιτεντ

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αναζητεί ποδοσφαιριστές για την επόμενη μέρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήδη έχει αρχίσει να κινεί τα νήματα για τους Χάμες Ροντρίγκες και Αντουάν Γκριεζμάν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξόδεψε 185.000.000 ευρώ για μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο ο Ζοζέ Μουρίνιο φέρεται ήδη να καταστρώνει τα σχέδια για την ενίσχυση του 2017.

Ο Χάμες Ροντρίγκες αποτελεί μία περίπτωση που εξετάζει σοβαρά και σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό "Don Balon", μίλησε με τον Κολομβιανό αστέρα για την προοπτική να μετακινηθεί στο Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πορτογάλος έταξε στον 24χρονο μεσοεπιθετικό "σημαντικό ρόλο" στην πρώτη ομάδα εάν συμφωνήσει να πάρει μεταγραφή.

Ο Ροντρίγκες αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2014 έναντι 75.000.000, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα, ούτε επί Κάρλο Αντσελότι ούτε επί Ράφα Μπενίτεθ ή Ζινεντίν Ζιντάν.

Οι "μερένγκες" ήταν διατεθειμένοι να ακούσουν προσφορές για τον ποδοσφαιριστή αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο καμία ομάδα δεν κατάφερε να πλησιάσει τα "θέλω" της.

Εξάλλου, υπάρχει και ακόμα ένα πρόβλημα πλην του οικονομικού, η απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβληθεί στον σύλλογο για το 2017 από τη FIFA, με συνέπεια μετά από κάθε πώληση ή αποχώρηση να υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης του κενού.

Παρ' όλα αυτά, η περίπτωση του Ροντρίγκες είναι διαφορετική, αφού ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται σε θέσεις όπου υπάρχει πληρότητα στους πρωταθλητές Ευρώπης και εάν παραχωρηθεί με το κατάλληλο αντίτιμο, τότε δεν θα υπάρξει κενό.

Μία τελευταία σημαντική παράμετρος είναι ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή που είναι και μάνατζερ του Μουρίνιο, Ζόρζε Μέντες. Τη φετινή σεζόν, η Γιουνάιτεντ δεν απέκτησε κανέναν ποδοσφαιριστή από τον Πορτογάλο σούπερ μάνατζερ, εν αντιθέσει με τρεις ποδοσφαιριστές του μεγάλου... αντιπάλου του, Μίνο Ραϊόλα, τους Πολ Πογκμπά, Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Χενρίχ Μεχιταριάν.

Το παλεύει για Γκριεζμάν

Το ρεπορτάζ αναφέρει, πάντως, ότι πρωταρχικός επιθετικός στόχος του Μουρίνιο για το επόμενο καλοκαίρι προέρχεται μεν από τη Μαδρίτη, αλλά από την Ατλέτικο. Ο λόγος για τον Αντουάν Γκριεζμάν, τον MVP του Euro 2016 και ηγέτη των "ροχιμπλάνκος".

Ο 25χρονος Γάλλος προετοιμάζεται εδώ και λίγο καιρό για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αναζητώντας ομάδα με πιο μεγάλο στάτους από τους δις φιναλίστ Champions League τα τελευταία δύο χρόνια και πρωταθλητές Ισπανίας του 2014.

Μία από τις κινήσεις που κάνει είναι η διακοπή της επαγγελματικής συνεργασίας με τον μάνατζέρ του την Παρασκευή, ώστε να διευκολύνει μία πιθανή μεταγραφή στη Γιουνάιτεντ. Εξάλλου, οι "ροχιμπλάνκος" είναι προετοιμασμένοι για μία τέτοια πιθανότητα, αφού στην τελευταία αναπροσαρμογή συμβολαίου έβαλαν ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 100.000.000.

Όπως συμβαίνει και με τη Ρεάλ, η Ατλέτικο δεν δύναται να πραγματοποιήσει εγγραφές νέων παικτών το 2017 και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον σκόρερ 32 τερμάτων σε 51 αγώνες το 2015-2016.

Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Ντιέγκο Σιμεόνε το καλοκαίρι του 2018, μετά από την αλλαγή των όρων του συμβολαίου του, σε συνδυασμό με την την επιθυμία του Γκριεζμάν να αποχωρήσει λειτουργούν υπέρ της Γιουνάιτεντ στην προσπάθεια να ετοιμάσει μία γραμμή κρούσης για το μέλλον, στην οποία δεν θα περιλαμβάνονται οι Ιμπραχίμοβιτς και Γουέιν Ρούνεϊ.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ