ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Αυτή (δεν) είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Αυτή (δεν) είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο μακρινός πλέον στόχος της 4ης θέσης, ο δήμιος Μπεντ, το κοινό που... μετράει ακόμα σέντρες και η συνεργασία (;) Ρούνι-Φαν Πέρσι. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το τρίτο ημίχρονο από το νέο κάζο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μετά την αποχώρηση του Άλεξ Φέργκιουσουν (μετά από 27 σχεδόν χρόνια δυναστείας) από τον βασιλικό θρόνο του στο "Ολντ Τράφορντ" και την άφιξη του "chosen one" (προσωπική επιλογή του Σερ) Ντέιβιντ Μόγιες ως διαδόχου του, υπήρχαν δύο θεωρίες/τάσεις/απόψεις στο κόκκινο κομμάτι της πόλης του Μάντσεστερ.

Οι πιο αισιόδοξοι έβλεπαν πως ο συμπατριώτης του Φέργκιουσον θα είχε στρωμένη δουλειά από τη στιγμή που ο βασικός κορμός διατηρήθηκε αναλλοίωτος το περασμένο καλοκαίρι και θα ξεκινούσε από θέση ισχύος σε αυτό το πρωτάθλημα έναντι των υπολοίπων μνηστήρων του τίτλου.

Υπήρχαν όμως και οι πιο σκεπτικοί και προβληματισμένοι, που έβλεπαν αρκετές από τις "τρωτές" αδυναμίες των πρωταθλητών Αγγλίας -τις οποίες κατάφερνε να καμουφλάρει υποδειγματικά ο προκάτοχός του- και εκτιμούσαν πως η πρώτη σεζόν του Μόγιες θα είναι μεταβατική (transitional που λένε οι φίλοι μας στο Νησί).

Αυτή (δεν) είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
© GETTY IMAGES

Έλα όμως που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει "κατορθώσει" να ανατρέψει όλα τα δεδομένα και να πάρει το δικό της ξεχωριστόκατηφορικό δρόμο; Ναι, αυτό που βλέπουμε στις πρώτες 25 αγωνιστικές της 22ης σεζόν της Premier League δεν θυμίζει σε τίποτα... Manchester United, τουλάχιστον όπως συνηθίσαμε να την ξέρουμε.

Η εποχή που "έπνιγε" τους αντιπάλους της από το πρώτο λεπτό ή που έκανε τις ανατροπές να μοιάζουν με παιχνιδάκι φαίνεται πως απέχει έτη φωτός, με το φετινό δημιούργημα του Ντέιβιντ Μόγιες να είναι συνεπέστατο σε ένα μόνο πράγμα: να προσφέρει αμέτρητες "ψυχρολουσίες" στους οπαδούς της.

Η τελευταία ήρθε το βράδυ της Κυριακής απέναντι στη Φούλαμ, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται πίσω στο σκορ, να κάνουν το comeback με δύο γκολ μέσα σε 80 δευτερόλεπτα (78' Φαν Πέρσι και Κάρικ στο 80') αλλά να φεύγουν από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι και απίστευτη τσαντίλα.

Αυτή (δεν) είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

Ναι, όπως έχει σκοράρει άπειρες φορές στο παρελθόν στο παραπέντε, φέτος οι αντίπαλοί της την τιμωρούν με τον ίδιο νόμισμα: γκολ στις καθυστερήσεις. Δήμιος τώρα ήταν ο Ντάρεν Μπεντ στο 94' (έγραψε το τελικό 2-2) με το γκολ αυτό να συνιστά ένα ακόμα πισωγύρισμα στην προσπάθεια των πρωταθλητών να σώσουν την παρτίδα με την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Μάλιστα, το 4ο γκολ του Άγγλου στράικερ σε εκτός έδρας ματς απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έγινε ο πρώτος παίκτης φιλοξενούμενης ομάδας που μετράει 4 τέρματα στο "Ολντ Τράφορντ" στην ιστορία της Premier League) έβαλε τέλος και σε μία δυσμενή παράδοση της Φούλαμ η οποία μέχρι πρότινος είχε ηττηθεί και στα 9 τελευταία ματς πρωταθλήματος στο "Θέατρο των ονείρων"!

Και για να επιστρέψουμε στα (μαύρα ρεκόρ) της Γιουνάιτεντ, να υπογραμμίσουμε πως απέτυχε να νικήσει ουραγό πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2011 (ήττα με 3-2 από τη Μπλάκμπερν) ενώ φέτος εντός έδρας έχει να επιδείξει μόλις 6 νίκες σε 13 αγώνες πρωταθλήματος!

Αυτή (δεν) είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
© IAN HODGSON

"Νομίζω ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Κάναμε σέντρες, πάσες αλλά δεν είχαμε καλά τελειώματα. Θα κάνουμε τα πάντα για να μπούμε στην πρώτη τετράδα.

Πρέπει να πάρουμε όλα τα ματς που απομένουν όπως έπρεπε να κερδίσουμε και απόψε. Κυριαρχήσαμε και έπρεπε να πάρουμε μία άνετη νίκη. Δεν έχω ιδέα πώς δεν έγινε αυτό", δήλωσε μετά το ματς ο Ντέιβιντ Μόγιες, ο οποίος πλέον έχει ένα ματς-τελικό την ερχόμενη Τετάρτη κόντρα στην Άρσεναλ όπου με ήττα μάλλον αποχαιρετάει το Champions League.

Και μπορεί να ισχυρίστηκε μετά τον αγώνα ότι η ομάδα του ήταν άτυχη ωστόσο οφείλει να ξαναδεί το ματς και να εστιάσει σε δύο στατιστικά που "βγάζουν μάτι" και τα οποία "κάτι λένε" για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας που δεν είναι και τόσο πολυδιάστατος.

Αυτή (δεν) είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Το πρώτο έχει να κάνει με την τακτική που ακολούθησε η Γιουνάιτεντ στο ματς, με τους παίκτες της να επιχειρούν συνολικά 81 σέντρες (4 έκαναν οι παίκτες της Φούλαμ) σε όλο τον αγώνα: τον μεγαλύτερο αριθμό σεντρών σε έναν αγώνα Premier League από τον Αύγουστο του 2006 (η Λίβερπουλ είχε επιχειρήσει τότε 72 απέναντι στη Στόουκ).

Ο αριθμός μάλιστα αυτός δεν έχει ποδοσφαιρική λογική αν σκεφτεί κανείς πως στο ματς με τη Φούλαμ έπαιξαν από την αρχή μέχρι το τέλος οι Φαν Πέρσι, Ρούνι και Μάτα (εξαιρετικοί και με κάτω τη μπάλα) ενώ στο τελευταίο μισάωρο προστέθηκε και ο ικανός για ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες Γιανουζάι.

Βέβαια, οι 81 σέντρες είναι νούμερο που... ωχριά μπροστά στον αριθμό "2": τόσες είναι οι πάσες που έδωσε ο Ρούνι στον Φαν Πέρσι σε όλο το ματς (η πρώτη ήταν στη σέντρα του αγώνα!), με τον Άγγλο επιθετικό να "μιμείται" τον Ολλανδό από τον οποίο πήρε 3 πάσες σε όλο το ματς στην ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Στόουκ.

Με αυτά και με αυτά, ο Μόγιες δεν θα πρέπει να αισθάνεται και ιδιαίτερα άνετα στον πάγκο (υπό το βλέμμα μάλιστα του Φέργκιουσον που βρέθηκε για μία ακόμα φορά στις εξέδρες) και όλα δείχνουν πως ο μόνος μεγάλος στόχος που έχει απομείνει στους πρωταθλητές είναι το Champions League.

Αυτή (δεν) είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
© IAN HODGSON

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρακολούθησε το ματς δίπλα στον Μικ Χάκναλ, τραγουδιστή των Simply Red, με το γκολ του Ντάρεν Μπεντ να του κλέβει το χαμόγελο στο φινάλε

Εκεί όπου τους περιμένει ο Ολυμπιακός (πρώτο ματς στις 25 Φλεβάρη στο "Καραϊσκάκης") και εκεί όπου πρέπει -αν θέλουν να σώσουν τη χρονιά- να θυμηθούν την (όχι και τόσο) "παλιά καλή Γιουνάιτεντ"...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ 2-2 (Highlights):

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ