ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Τρεις παραβιάσεις ντόπινγκ σε πέντε μήνες από τη Μάντσεστερ Σίτι

Manchester City's manager Pep Guardiola reacts as his watches his players during a Champions League round of 16 second leg soccer match between Monaco and Manchester City at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday March 15, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Manchester City's manager Pep Guardiola reacts as his watches his players during a Champions League round of 16 second leg soccer match between Monaco and Manchester City at the Louis II stadium in Monaco, Wednesday March 15, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

Η FA ανακοίνωσε τις τρεις παραβιάσεις στους κανονισμούς περί ντόπινγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι, που οδήγησε στην τιμωρία του συλλόγου.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα τους λόγους για τους οποίους η Μάντσεστερ Σίτι τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο τον προηγούμενο καιρό και όπως αποδείχθηκε οι "πολίτες" είχαν παραβιάσει τους κανονισμούς τρεις φορές σε λιγότερο από πέντε μήνες.

Το πρόστιμο ανήλθε σε 40.500 ευρώ και καταβλήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα.

Ο πρώτος λόγος ήταν διότι παίκτης της πρώτης ομάδας έχασε δειγματοληψία την 1η Σεπτεμβρίου 2016, διότι δεν ήταν πλέον ορθή η διεύθυνση του ξενοδοχείου που παρείχε στις αρμόδιες αρχές.

Δεύτερον, η Σίτι δεν ενημέρωσε την FA για επιπλέον προπόνηση στις 12 Ιουνίου 2016, ενώ τέλος, οι άνθρωποι της υπηρεσίας αντιντόπινγκ δεν κατάφεραν να ελέγξουν αθλητές των ρεζερβών, διότι έξι από αυτούς είχαν πάρει ρεπό, χωρίς να ενημερωθεί η FA.

Οι σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να προμηθεύουν με ακριβή στοιχεία τις λεπτομέρειες των προπονήσεων και του πού βρίσκονται οι παίκτες τους, ώστε να είναι εφικτοί οι απροειδοποίητοι έλεγχοι οποιαδήποτε στιγμή.

Εάν ένας σύλλογος δεν διαθέσει λεπτομερή στοιχεία ή οι ελεγκτές δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν τους παίκτες που ψάχνουν, τρεις φορές σε διάστημα δώδεκα μηνών, τότε υφίσταται παραβίαση των κανονισμών.

Η τελευταία παραβίαση από πλευράς Σίτι έγινε στις 7 Δεκεμβρίου (κι ενώ είχαν παρατηρηθεί μετά από τη δεύτερη παράβαση), παρότι η FA είχε ειδοποιήσει μέσω επιστολής από τις 14 Νοεμβρίου, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να ενημερώνεται εάν πέντε ή περισσότεροι παίκτες ενός ρόστερ παίρνουν ρεπό από μία προγραμματισμένη προπόνηση.

Στην απολογία της, η Σίτι, η οποία αποδέχθηκε την τιμωρία, υποστήριξε ότι οι δύο παραβιάσεις κανονισμών σχετικά με τις προπονήσεις ήταν "οργανωτικά λάθη" που αφορούν στη νέα προπονητική ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που δεν γνώριζε ακόμα το σύστημα.

"Δεν είναι λιγότερο ανησυχητικό ότι σε αυτήν την υπόθεση, παρότι γνωστοποιήθηκαν στον σύλλογο οι προηγούμενες δύο παραβιάσεις και παρά τους πόρους που διαθέτει ο σύλλογος, απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα και να εφαρμόσουν ένα σύστημα για να διορθώσουν τα πράγματα", ανέφερε η επιτροπή που εξέτασε την υπόθεση.

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ