ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Τα τρία νέα ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι και τα δύο της Τότεναμ που κυνηγάει

Τα τρία νέα ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι και τα δύο της Τότεναμ που κυνηγάει
MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέρριψε ακόμα τρία ρεκόρ σε επίπεδο Premier League και κυνηγάει δύο ανεπανάληπτες επιδόσεις της Τότεναμ του '60.

Η ανωτερότητα της Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία τη φετινή σεζόν συνοδεύεται με αμέτρητα ρεκόρ. Η νίκη επί της Μπράιτον την Τετάρτη προκάλεσε την κατάρριψη τριών ρεκόρ της Premier League και την έφερε ακόμα πιο κοντά στην κατάρριψη ακόμα δύο της εμβληματικής ομάδας της Τότεναμ του '60.

Το "τρίποντο" κόντρα στην Μπράιτον έφερε τους "πολίτες" στους 97 βαθμούς, συγκομιδή μεγαλύτερη από κάθε άλλη ομάδα στην ιστορία της Premier League, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της Τσέλσι του 2004-2005, της πρώτης σεζόν του Ζοζέ Μουρίνιο, με 95 βαθμούς.

Πέντε χρόνια αργότερα, το 2009-2010, οι "μπλε" του Κάρλο Αντσελότι είχαν θεσπίσει το ρεκόρ τερμάτων με 103 σε όλη τη σεζόν, ωστόσο η "αρμάδα" του Πεπ Γκουαρδιόλα το κατέρριψε κι αυτό, με 105 γκολ και έναν αγώνα λιγότερο.

Την περσινή σεζόν, οι Λονδρέζοι με προπονητή τον Αντόνιο Κόντε πλέον, κατέκτησαν το πρωτάθλημα με 30 νίκες, επίδοση που επίσης βελτίωσαν οι παίκτες της Σίτι, αφού μετρούν ήδη 31 νίκες.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη ισοφαρίσει ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Premier League μαθηματικά με πέντε αγώνες να απομένουν, ενώ μέσα στη σεζόν είχε και σερί 18 νικών.

"Ενενήντα επτά βαθμοί, πολλά γκολ, πολλές νίκες. Οι συνέπειες μιας σεζόν που πήγαμε καλά. Είναι καλό. Έπρεπε να διατηρήσουμε το επίπεδο για να καταρρίψουμε το ρεκόρ. Έπρεπε να διατηρήσουμε την έντασή μας. Θέλουμε 100 πόντους για να τελειώσουμε σχεδόν τέλεια τη σεζόν στην Premier League", δήλωσε ο Καταλανός τεχνικός.

Πλέον, οι πρωταθλητές Αγγλίας βρίσκονται σε τροχιά ακόμη δύο ρεκόρ, αυτήν τη φορά χωρίς το χρονικό περιθώριο των 26 ετών που διοργανώνεται η Premier League.

Η Σίτι κυνηγάει δύο ιστορικά ρεκόρ που διατηρεί για δεκαετίες η καταπληκτική ομάδα της Τότεναμ του '60, όταν κατέκτησε και το τελευταίο πρωτάθλημά της. Η ομάδα του 1960-1961, μία από τις πιο καταιγιστικές που είδε ποτέ το αγγλικό ποδόσφαιρο, σημείωσε 31 νίκες σε πρωτάθλημα 42 αγωνιστικών. Αν η Σίτι νικήσει εκτός έδρας τη Σαουθάμπτον την τελευταία αγωνιστική, κατακτά κι αυτήν την κορυφή στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Πιο δύσκολη είναι η βελτίωση του ρεκόρ παραγωγικότητας που διατηρούν τα "σπιρούνια" από τη σεζόν 1962-1963. Ξανά σε πρωτάθλημα 42 αγωνιστικών, σκόραραν 111 φορές, έστω κι αν δεν στέφθηκαν πρωταθλητές. Η Μάντσεστερ Σίτι με 105 γκολ σε 37 αγώνες έχει ήδη καλύτερο μέσο όρο, ωστόσο σε απόλυτους αριθμούς θα χρειαστεί... μαγική εμφάνιση στο "Σεντ Μέρις" για να σπάσει το ρεκόρ της Τότεναμ.

Photo credits: Martin Rickett/PA via AP

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ