ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Τα ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι και του Γκουαρδιόλα με την κατάκτηση του τίτλου

Τα ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι και του Γκουαρδιόλα με την κατάκτηση του τίτλου

Η Μάντσεστερ Σίτι στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας από την 34η αγωνιστική της Premier League κι ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατέκτησε τίτλο σε τρίτη διαφορετική χώρα. Δείτε όλα τα ρεκόρ τους.

Η Μάντσεστερ Σίτι στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας για 5η φορά σε 123 χρόνια ιστορίας, ωστόσο το πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο, στην 34η αγωνιστική.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος με 5 αγώνες περιθώριο αποτελεί και ισοφάριση του ρεκόρ που κατέχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2001 σε επίπεδο Premier League (από το 1992) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1907-1908) και Έβερτον (1984-1985) νωρίτερα.

Οι "πολίτες" αποτελούν μόλις τον 3ο σύλλογο που καταφέρνει να νικήσει έστω μία φορά όλες τις αντιπάλους της στην κατηγορία στην ίδια σεζόν της Premier League, κάτι που το πέτυχαν μόνο η Τσέλσι το 2005-2006 και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2010-2011.

Η Σίτι, πάντως, έχει έναν αγώνα λιγότερο κι έτσι, κατακτώντας το πρωτάθλημα με πέντε παιχνίδια ακόμα να δώσει, ισοφάρισε την επίθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το

Επιπλέον, η Μάντσεστερ Σίτι μετράει 240 ημέρες στην κορυφή του φετινού πρωταθλήματος, μία λιγότερο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2011-2012, όταν το ιστορικό γκολ του Σέρχιο Αγκουέρο έδωσε τον τίτλο στη Σίτι.

Η Σίτι συγκέντρωσε 87 πόντους χάρη στις 28 νίκες και τις 3 ισοπαλίες, ενώ από την αρχή της σεζόν μέχρι την Πρωτοχρονιά είχε συντηρήσει ένα αήττητο σερί που την οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο τρίτο πρωτάθλημα σε έξι χρόνια (2012, 2014, 2018, ενώ είχε κατακτήσει και τους τίτλους του 1937 και του 1968). Μέχρι στιγμής, η Σίτι έχει μόλις δύο ήττες και 93 γκολ υπέρ και 25 γκολ κατά, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, από την πλευρά του, πανηγύρισε το 24ο τρόπαιο της 11ετούς καριέρας του ως πρώτος προπονητής και το έβδομο πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας (τρία με Μπαρτσελόνα, τρία με Μπάγερ, ένα με Μάντσεστερ Σίτι), ενώ έχει στεφθεί πρωταθλητής και στην Tercera Division με την Μπαρτσελόνα Β.

Μάλιστα, με αυτό το τρόπαιο μπήκε στο κλειστό κλαμπ των προπονητών που έχουν στεφθεί πρωταθλητές σε τουλάχιστον τρεις από τις κορυφαίες χώρες του κόσμου. Σε αυτό το κλαμπ βρίσκεται ήδη ο Ζοζέ Μουρίνιο με πρωταθλήματα σε Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία, ενώ επικεφαλής είναι ο Κάρλο Αντσελότι με πρωταθλήματα σε Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ