ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Σέλουκ: "Αφρικανοί σαμάνοι θα εμποδίσουν τον Γκουαρδιόλα να πάρει Champions League"

Σέλουκ: "Αφρικανοί σαμάνοι θα εμποδίσουν τον Γκουαρδιόλα να πάρει Champions League"
AP PHOTO/MATT DUNHAM

Ο Ντμίτρι Σέλουκ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εις βάρος του Πεπ Γκουαρδιόλα, προσβάλοντας τον Καταλανό τεχνικό, υποστηρίζοντας ότι είναι "τιποτένιος" και ότι ο Γιάγια Τουρέ θα πάρει εκδίκηση.

Μετά από μία σεζόν... ανακωχής, ο Ντμίτρι Σέλουκ πέρασε ξανά στην επίθεση εναντίον του Πεπ Γκουαρδιόλα. Από τη στιγμή που ο Γιάγια Τουρέ δεν ανήκει πλέον στη Μάντσεστερ Σίτι, ο ατζέντης του μέσου από την Ακτή Ελεφαντοστού... ξεσάλωσε και εξακόντισε ύβρεις, προσβολές και απειλές προς τον Καταλανό τεχνικό.

Με συνέντευξή του στη ρωσική ιστοσελίδα " Sport24.ru", ο Ουκρανός ατζέντης υπερθεμάτισε στην τοποθέτηση του πελάτη του περί πιθανού ρατσισμού του Γκουαρδιόλα εις βάρος Αφρικανών παικτών, υποστηρίζοντας ότι θα δεχθεί... κατάρα από σαμάνους!

"Ο Πεπ έστρεψε όλη την Αφρική εναντίον του. Πολλοί Αφρικανοί φίλαθλοι απομακρύνθηκαν από τη Μάντσεστερ Σίτι και είμαι βέβαιος ότι πολλοί Αφρικανοί σαμάνοι στο μέλλον δεν θα επιτρέψουν στον Πεπ να κατακτήσει το Champions League. Αυτό θα είναι για τον Πεπ μία αφρικανική κατάρα. Η ζωή θα δείξει αν είμαι σωστός ή λάθος. Ο Θεός βλέπει τα πάντα. Ο τρόπος που ο Γκουαρδιόλα συμπεριφέρθηκε στον Γιάγια Τουρέ, έναν θρύλο του συλλόγου, λέγοντάς του διάφορες δικαιολογίες για να μην τον αφήσει να παίξει... Έστρεψε όλη την Αφρική εις βάρος του".

Στη συνέχεια, ο Σέλουκ επιδόθηκε στο... αγαπημένο παιχνίδι μείωσης των επιτυχιών του Γκουαρδιόλα: "Αν η γιαγιά μου γινόταν προπονητής στην Μπάγερν, θα ήταν και τότε πρωταθλήτρια. Αυτή η αξιοζήλευτη σταθερότητα στις επιλογές καριέρας του Γκουαρδιόλα: πάει σε έναν σύλλογο με τεράστιο μπάτζετ, που ήδη κερδίζει τίτλους χωρίς αυτόν. Ξαναλέω: οι ενέργειες του Γκουαρδιόλα προς τον Πελεγκρίνι, ο οποίος έφτασε ημιτελικά Champions League εκείνη τη σεζόν, ήταν τρομερές. Αλλά ο Γκουαρδιόλα το έχει ξανακάνει σε πολλές περιπτώσεις".

"Τι πέτυχε ο Γκουαρδιόλα; Σε δύο χρόνια κέρδισε τα ίδια με τον Μαντσίνι και τον Πελεγκρίνι. Βασικά, ο Πελεγκρίνι έφτασε σε ημιτελικό Champions League και ο Γκουαρδιόλα όχι ακόμα. Και η Μάντσεστερ Σίτι μόλις του ανανέωσε το συμβόλαιο για τρία χρόνια. Ξέρετε, τον Γκουαρδιόλα δεν μπορείς να τον πεις σκυλί, επειδή ένα σκυλί είναι καλό κι ευγενικό πλάσμα, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Ο Γκουαρδιόλα, από τη φύση του, είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου".

"Θα στοιχημάτιζα ότι ο Πεπ δεν θα κερδίσει το Champions League, ανεξαρτήτως των χρημάτων που θα δαπανήσει. Όταν δίνει 200.000.000 λίρες μόνο για την άμυνα, τότε μπορώ να συμφωνήσω με τον Ποτσετίνο, που λέει ότι προτιμάει να κερδίζει τίτλους, από το να τους αγοράζει".

"Αρκετοί ίσως πουν ότι με την επιθετική προσέγγιση στο στιλ του Γκουαρδιόλα, η Μάντσεστερ Σίτι παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο. Όμως, όταν αγοράζεις όλους τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, αυτό είναι πολύ ευκολότερο από ό,τι ήταν για τον Ρανιέρι, ο οποίος με τη Λέστερ κατέκτησε την Premier League".

"Όταν ο κόσμος λέει ότι ο Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής, πρέπει να απαντήσω. Ο Γκουαρδιόλα είναι αρκετά μακριά από την κατάκτηση τριών σερί Champions League κι επίσης είμαι έτοιμος να στοιχηματίσω ότι δεν θα το κερδίσει ποτέ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Δεν νομίζω ότι ο Γκουαρδιόλα θα κατακτήσει ξανά το Champions League".

Μάλιστα, ασχολήθηκε και με την τιμωρία του Γκουαρδιόλα για τις πολιτικές τοποθετήσεις του σε αγώνες ποδοσφαίρου, θεωρώντας ότι η FIFA θα πρέπει να είναι πιο αυστηρή: "Το βρίσκω παράξενη τη στάση της FIFA, όταν ένας προπονητής δείχνει την πολιτική προκατάληψή του σε δισεκατομμύρια ανθρώπους. Η αρχή το ποδόσφαιρο να βρίσκεται εκτός πολιτικής υπήρχε ανέκαθεν, αλλά ο Πεπ θέλει να φέρει την πολιτική στο ποδόσφαιρο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο".

"Πιστεύω ότι η FIFA πρέπει να τιμωρήσει τον Πεπ που φέρνει την πολιτική στο ποδόσφαιρο. Αν θέλεις να ασχοληθείς με την πολιτική, πήγαινε στην καταλανική βουλή και κάνε ό,τι θέλεις. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς τα χρήματα των σεΐχηδων για να γίνεις ήρωας. Αυτό επίσης δείχνει πόσο τιποτένιο άτομο είναι".

Τέλος, για τον Τουρέ ανέφερε ότι είναι έτοιμος να πάρει... εκδίκηση από τον πρώην προπονητή του, παίζοντας σε ανταγωνίστρια ομάδα της Premier League με αμοιβή μόλις με μία λίρα την εβδομάδα!

"Ο Γιάγια έχει πολλές ελκυστικές προσφορές από διάφορες χώρες, αλλά αποφασίσαμε να αφιερώσουμε την επόμενη σεζόν στον Πεπ και να αποδείξουμε και να δείξουμε στους φιλάθλους της Μάντσεστερ Σίτι ότι ο Γιάγια δεν τελείωσε με το ποδόσφαιρο. Είναι γεμάτος ενέργεια και θέλει να αγωνιστεί αυτήν τη σεζόν στην Αγγλία".

"Σε μία περίοδο που σπαταλώνται τεράστια ποσά στην Αγγλία για την αγορά ποδοσφαιριστών, κηρύσσω επίσημα ότι ο Γιάγια είναι ελεύθερος για οποιονδήποτε αγγλικό σύλλογο του top-6, με μισθό μία λίρα την εβδομάδα. Αλλά για συγκεκριμένες επιτυχίες, θα υπάρχει σύστημα πριμοδότησης".

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ