ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Πελεγκρίνι: "Το 3-0 ήταν το λιγότερο που αξίζαμε"

Πελεγκρίνι: "Το 3-0 ήταν το λιγότερο που αξίζαμε"

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι τόνισε πως η Μάντσεστερ Σίτι θα μπορούσε να πετύχει ακόμα πιο ευρεία νίκη απέναντι στην Τσέλσι ενώ αποθέωσε τους Σέρχιο Αγουέρο και Φερναντίνιο.

"Το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό γιατί δεν είναι εύκολο να νικάς τους πρωταθλητές. Η Τσέλσι είναι η καλύτερη ομάδα -κέρδισαν τον τίτλο την περασμένη σεζόν- και στα πρώτα 45 λεπτά δικαιούμασταν τουλάχιστον τρία γκολ.

Παίξαμε πολύ καλά χωρίς να επιτρέψουμε στην Τσέλσι να κάνει ευκαιρίες για να σκοράρει και ο λόγος που δεν μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερα γκολ ήταν η σπουδαία εμφάνιση του Άσμιρ Μπέγκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο περιοριστήκαμε από τις κίτρινες κάρτες που δεχτήκαμε και δεν είχαμε την ίδια ένταση αλλά ακόμα και στη χειρότερη στιγμή μας η Τσέλσι δεν είχε ευκαιρίες και τελικά βάλαμε τα γκολ που δικαιούμασταν.

Πελεγκρίνι: "Το 3-0 ήταν το λιγότερο που αξίζαμε"

Ναι, το δεύτερο μέρος ήταν περισσότερο ισορροπημένο - η Τσέλσι έπαιξε καλύτερα- θυμάμαι όμως μόνο μία ευκαιρία με την απόκρουση του Χαρτ. Παίξαμε καλύτερα και το 3-0 είναι το μίνιμουμ που αξίζαμε", δήλωσε αρχικά ο Χιλιανός τεχνικός μετά το εντυπωσιακό 3-0 επί της Τσέλσι , για να πλέξει στη συνέχεια το εγκώμιο του Σέρχιο "Κουν" Αγουέρο.

"Ο Αγουέρο είναι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του. Φέτος μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος σε σύγκριση με το παρελθόν. Έχει ωριμάσει και δουλεύει πολύ για την ομάδα, βελτιώνεται σε πολλά πράγματα. Μπορεί να είναι ο κορυφαίος παίκτης για μας φέτος.

Πελεγκρίνι: "Το 3-0 ήταν το λιγότερο που αξίζαμε"

Τρεις σημαντικές αποκρούσεις του στέρησαν τη δυνατότητα να σκοράρει κόντρα στην Τσέλσι τρία ή τέσσερα γκολ". Πέρα από τον Αργεντίνο, ο Πελεγκρίνι έκανε ειδική αναφορά και στον Βραζιλιάνο Φερναντίνιο, ο οποίος υπέγραψε τη νίκη των "πολιτών" κάνοντας το 3-0.

"Ο Φερναντίνιο δουλεύει πολύ σκληρά. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο πέρυσι ήταν σοκαρισμένος αλλά φέτος επέστρεψε από το Coppa America ο ίδιος παίκτης που αγοράσαμε πριν από δύο σεζόν".

Ερωτηθείς τέλος για το αν πιστεύει πως με το "2 στα 2" η ομάδα του έστειλε μήνυμα στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, απάντησε: "Στο ποδόσφαιρο το μόνο που μετράει είναι το φινάλε. Η Τσέλσι πέρυσι είχε βρεθεί οκτώ πόντους μπροστά από μας αλλά την Πρωτοχρονιά την είχαμε φτάσει.

Είμαι υπερήφανος που είμαι προπονητής αυτής της ομάδας για τον τρόπο που παίζει. Είναι μία ισορροπημένη ομάδα".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ