ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Οι δύο άγνωστοι πιτσιρικάδες του Γκουαρδιόλα

England's Philip Foden celebrates after scoring a goal during the FIFA U-17 World Cup final match between England and Spain in Kolkata, India, Saturday, Oct. 28, 2017. (AP Photo/Anupam Nath)
England's Philip Foden celebrates after scoring a goal during the FIFA U-17 World Cup final match between England and Spain in Kolkata, India, Saturday, Oct. 28, 2017. (AP Photo/Anupam Nath) AP

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής στο ματς της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Φέγενορντ (21/11, 21.45) στον 17χρονο, Φιλ Φόντεν και στον 18χρονο, Μπραχίμ Ντίαθ. Διαβάστε ποιοι είναι οι άγνωστοι πιτσιρικάδες. (VIDEOS)

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στον επόμενο γύρο του Champions League και αυτό δίνει το δικαίωμα στον Πεπ Γκουαρδιόλα να δοκιμάσει αρκετά πράγματα και παράλληλα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αρκετό μέχρι σήμερα.

Ανάμεσα σε αυτούς που αναμένεται να αγωνιστούν είναι δύο από τα ταλέντα των ακαδημιών της ομάδας.

Ο λόγος για τους Φιλ Φόντεν και Μπραχίμ Ντίαθ. Ο πρώτος είναι 17 χρονών και αγωνίζεται κυρίως ως επιτελικός μέσος, ενώ ο δεύτερος είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος και παίζει ως κεντρικός χαφ. Ο Φιλ Φόντεν ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας η οποία στα τέλη Οκτωβρίου κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο Κ17 που διεξήχθη στην Ινδία, ενώ αναδείχθηκε και ως ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά. Μάλιστα, στον τελικό απέναντι στην Ισπανία στον οποίο τα "λιοντάρια" επιβλήθηκαν με 5-2 πέτυχε δύο από τα τέρματα της ομάδας τους. Από την άλλη ο Ντίαθ είναι διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Ισπανίας.

"Είπε και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ότι αυτοί οι παίκτες θα προπονούνται μαζί μας όλη τη χρονιά. Πρέπει να έχουν την ποιότητα να προπονούνται μαζί και όχι απλά να διασκεδάζουν. Είναι εδώ επειδή έχουν τη δυνατότητα να παίξουν. Από ότι έχω δει τόσο από τον Φόντεν όσο και από τον Ντίαθ τόσο στην προετοιμασία, όσο από τις προπονήσεις, είναι έτοιμοι να παίξουν. Αλλιώς δεν θα έκαναν προπονήσεις μαζί μας κάθε ημέρα.

Το εάν θα αγωνιστούν ή όχι εξαρτάται από εμένα, αλλά πρέπει να είναι έτοιμοι γιατί ορισμένες φορές ο προπονητής κάνει εκπλήξεις. Πρέπει όμως και να τους προστατέψουμε. Δεν γίνεται να περιμένουμε από τον Φιλ και τον Μπραχίμ να βγουν και να είναι σημαντικοί στην κατάκτηση τίτλων. Πρέπει να πηγαίνουν βήμα-βήμα" απάντησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το εάν θα παίξουν οι δυο τους στον αγώνα κόντρα στην Φέγενορντ το βράδυ της Τρίτης (21/11, 21.45).

Όπως και να έχει η απάντηση θα δοθεί σε λίγες ώρες.

Δείτε ένα βίντεο αφιέρωμα στον Φιλ Φόντεν

Και ένα για τον Μπραχίμ Ντίας

Photo credits: AP Photo/Anupam Nath

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ