ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ο Γκουαρδιόλα θα "χτίσει" μια καινούργια Μάντσεστερ Σίτι

Ο Γκουαρδιόλα θα "χτίσει" μια καινούργια Μάντσεστερ Σίτι

Άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του "Times", αναφορικά με τα σχέδια του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι. Πώς ο 46χρονος πήρε το "πράσινο φως" απ' τη διοίκηση, ποιοι οι πρώτοι μεταγραφικοί στόχοι του και ποια τα φαβορί για αποχώρηση.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης συνειδητοποιεί ολοένα και περισσότερο πως αν ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει μια καλή δικαιολογία για την πρόσφατη αρνητική εικόνα της ομάδας του, αυτή είναι ότι δουλεύει μ' ένα υλικό του οποίου μεγάλο κομμάτι δεν τον ικανοποιεί.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του " Times", αναλογιζόμενος το παραπάνω, ο 46χρονος αποφάσισε πως θα χρειαστεί μεγαλύτερο από τον προσδοκώμενο χρόνο για να "χτίσει" την ομάδα που οραματίζεται. Κατόπιν αυτού, είχε συνάντηση με τους ανθρώπους των "Πολιτών", προκειμένου να τους γνωστοποιήσει τις σκέψεις του.

Ο Γκουαρδιόλα θα "χτίσει" μια καινούργια Μάντσεστερ Σίτι
THIS CONTENT IS SUBJECT TO COPYRIGHT.

Εκείνοι εξέφρασαν απόλυτη στήριξη στα "πιστεύω" του Καταλανού πρώην τεχνικού της Μπάγερν κι ο τελευταίος έλαβε το "πράσινο φως", ώστε να πραγματοποιήσει ριζικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό.

Κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον που επισημαίνεται στο δημοσίευμα, έχει να κάνει με το ότι ο Γκουαρδιόλα θεωρεί πως η μερική αναδιαμόρφωση του ρόστερ το ερχόμενο καλοκαίρι, θα αποτελέσει μόνο το πρώτο βήμα για την παγίωση των "Πολιτών" στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πολλές αφίξεις, περισσότερες αποχωρήσεις

Καταρχάς, διευκρινίζεται ότι οι ποδοσφαιριστές που έχουν παραχωρηθεί ως δανεικοί και δεν υπολογίζονται, πρόκειται να πωληθούν. Ο λόγος για τους Νασρί, Χαρτ, Μανγκαλά και Μπονί, παίκτες διόλου αμελητέας ποιότητας.

Έπειτα περνάμε σ' εκείνους των οποίων τα συμβόλαια "εκπνέουν" τον επόμενο Ιούνιο και κατά πάσα πιθανότητα, δεν θ' ανανεωθούν. Στη λίστα αυτή ανήκουν οι Καμπαγέρο, Σαμπαλέτα, Σανιά, Κλισί, Νάβας και Τουρέ.

Επίσης, βάσει των όσων διέρρευσαν τις τελευταίες εβδομάδες, πρέπει να θεωρείται πιθανή η πώληση του Σέρχιο Αγκουέρο (!), καθώς ο προπονητής του παρουσιάζεται δυσαρεστημένος από ορισμένους τομείς του παιχνιδιού του, τους οποίους και αντιλαμβάνεται ως σημαντικούς.

Ο Γκουαρδιόλα θα "χτίσει" μια καινούργια Μάντσεστερ Σίτι

Τελευταίο και κυριότερο, οι θέσεις στις οποίες ο τεχνικός της Σίτι θεωρεί επιτακτική την ανάγκη να αποκτηθούν παίκτες είναι σε όλες (!) τις θέσεις της άμυνας, στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στην κορυφή της επίθεσης.

Όσον αφορά στα ονόματα που βρίσκονται στο "ραντάρ" του, το δημοσίευμα κάνει λόγο για τους Μπερνάτ (Μπάγερν) και Γκαγιά (Βαλένθια) για τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, για τον Μπεγερίν (Άρσεναλ) στο άλλο άκρο, για τον Φαν ντερ Ντάικ (Σαουθάμπτον) στο κέντρο της αμυντικής γραμμής και για τον Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ) στην κορυφή της επίθεσης.

Προφανώς, ο τελευταίος υπολογίζεται ως αντικαταστάτης του Αγκουέρο, ενώ πρέπει ν' αντιμετωπίζεται ως δεδομένο ότι στη λίστα θα προστεθούν περαιτέρω ονόματα.

MUNICH, GERMANY - NOVEMBER 01:  Pierre-Emerick Aubameyang of Borussia Dortmund and Juan Bernat of Bayern Muenchen during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and Borussia Dortmund at Allianz Arena on November 1, 2014 in Munich, Germany.  (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
MUNICH, GERMANY - NOVEMBER 01: Pierre-Emerick Aubameyang of Borussia Dortmund and Juan Bernat of Bayern Muenchen during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and Borussia Dortmund at Allianz Arena on November 1, 2014 in Munich, Germany. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γκουαρδιόλα καλεί τον Μπερνάτ στη Σίτι
Τι έχει πάθει η Σίτι;
"Βλέπει" Όμπλακ η Μάντσεστερ Σίτι
Ο Γκουαρδιόλα πήγε σινεμά με τους παίκτες του
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ