ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

"Ο Γκουαρδιόλα δεν γυρίζει στην Μπαρτσελόνα"

"Ο Γκουαρδιόλα δεν γυρίζει στην Μπαρτσελόνα"
Γκουαρδιόλα-Μπαρτσελόνα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επιστρέφει ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου", αλλά ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει σκοπό να γυρίσει ποτέ στους "μπλαουγκράνα".

Η επιστροφή του Πεπ Γκουαρδιόλα στο "Καμπ Νόου" για την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League επαναφέρει το όνομά του στην επικαιρότητα των Καταλανών.

Ο πρώην τεχνικός των "μπλαουγκράνα" μίλησε στη συνέντευξη Τύπου όπου παραδέχθηκε τα αισθήματα χαράς για την "ξεχωριστή" περίσταση, ωστόσο την παράσταση έκλεψαν οι δηλώσεις του πατέρα του, Βαλέντι. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρεσβύτερος Γκουαρδιόλα αποκάλυψε ότι ο γιος του δεν πρόκειται να γυρίζει στη Βαρκελώνη για να αναλάβει ξανά τα "ηνία" της ομάδας ως τεχνικός.

"Να επιστρέψει; Γιατί; Για να είναι ball boy; Η αλήθεια είναι ότι δεν τον βλέπω να επιστρέφει ως πρόεδρος ή προπονητής ξανά. Η ώρα του στην Μπαρτσελόνα ήρθε και πέρασε", επεσήμανε αρχικά για τον γιο του.

"Τουλάχιστον, νομίζω ότι μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα γυρίσει πίσω ως προπονητής. Λέω ότι θα μπορούσε να αναλάβει την εθνική Καταλονίας, αλλά δεν τον βλέπω να προπονεί την Ισπανία. Δεν το λέω αυτό εναντίον κάποιου, όλοι είναι ελεύθεροι να σκεφτούν ό,τι θέλουν. Αλλά δεν ξέρω τι θα κάνει. Έχει πολύ καλή αρχή με τη Σίτι μέχρι στιγμής", τόνισε στον μαδριλένικο ραδιοφωνικό σταθμό "Cadena Ser".

ΠΕΠ: "ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ"

Ο ίδιος ο 45χρονος τεχνικός θυμήθηκε την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα, αλλά ως τεχνικός της Μπάγερν για τα ημιτελικά του θεσμού, γνωρίζοντας την ήττα 3-0.

"Ήταν πριν από 1,5 χρόνο όταν ήρθα εδώ για τον αγώνα με την Μπάγερν. Είναι πάντοτε ξεχωριστό για μένα να κάθομαι εδώ. Το στάδιο αυτό αποτελεί μέρος της ζωής μου. Μεγάλωσα εδώ ως αγόρι και είχα την καριέρα μου ως παίκτης και ως προπονητής. Όταν ταξιδεύεις, πάντα θυμάσαι α μέρη και τον κόσμο που συναντάς. Η οικογένειά μου είναι εδώ, γι' αυτό είμαι πάντα χαρούμενος".

"Φυσικά και είναι ένα καλό τεστ για εμάς, να αγωνιζόμαστε κόντρα στην καλύτερη ομάδα", τόνισε για το παιχνίδι της Τετάρτης, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να βρίσκοναι επικεφαλής με δύο νίκες και τους "πολίτες" να ακολουθούν με τέσσερις βαθμούς, μετά από την απώλεια στη Γλασκόβη κόντρα στη Σέλτικ (3-3).

Ερωτηθείς για την επιτυχημένη πορεία του ως τεχνικός της Μπαρτσελόνα από το 2008 μέχρι το 2012, αποκρίθηκε: "Δεν μου λείπει. Ήμουν τόσο χαρούμενος εδώ και μου λείπουν οι άνθρωποι εδώ. Ήμουν χαρούμενος που εργάστηκα μαζί τους, αλλά ο σύλλογος άλλαξε ανθρώπους, οπότε τους περισσότερους δεν τους γνωρίζω. Ο σύλλογος παραμένει ο ίδιος, με τεράστια ιστορία πίσω του και τεράστια ιστορία μπροστά του και πολύ πάθος από τους φιλάθλους".

"Εκείνη την περίοδο, υπήρχε μία απίστευτη γενιά ποδοσφαιριστών. Δεν έχει σημασία ποιος ήταν επικεφαλής, ήταν μαχητές με απίστευτο ταλέντο", κατέληξε.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ