ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ο Γκουαρδιόλα αποθέωσε τον... Μπράβο

Ο Γκουαρδιόλα αποθέωσε τον... Μπράβο

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα προκάλεσε έκπληξη με τις δηλώσεις του για τον Κλάουντιο Μπράβο, μετά από τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Κλάουντιο Μπράβο φέρει ευθύνη για το γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και για ορισμένες καλές ευκαιρίες των "κόκκινων διαβόλων" στο ντέρμπι με τη Σίτι, ωστόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον στήριξε μετά από τη νίκη των "πολιτών".

Ο Καταλανός τεχνικός, μάλιστα, επεσήμανε ότι η ομάδα του έπαιξε καλά στο 1ο ημίχρονο "εξαιτίας του Κλάουντιο. Μου αρέσουν τερματοφύλακες που επιτίθενται στην μπάλα και μετά από αυτό που συνέβη (σ.σ. το γκολ), στο 2ο ημίχρονο συνέχισε να παίζει με τον ίδιο τρόπο. Αυτό είναι το καλό με την προσωπικότητά του. Είναι ένας από τους λόγους που παίξαμε καλά στο 1ο ημίχρονο".

Ο 45χρονος τεχνικός υπερθεμάτισε για την προτίμηση στον Μπράβο αντί του επί χρόνια βασικού και αναντικατάστατου Τζο Χαρτ: "Εμπεριέχει ρίσκο να πασάρεις πίσω και εάν χάσεις την μπάλα, θα σκοράρει ο αντίπαλος. Αλλά μπορείς να ελέγξεις τον αγώνα. Μέχρι την τελευταία ημέρα μου στην Αγγλία θα προσπαθώ να παίζω με την μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο. Γνωρίζω ότι είναι αδύνατο για 90 λεπτά, αλλά λυπάμαι, δεν το διαπραγματεύομαι".

Για τη νίκη και την εμφάνιση, ο Γκουαρδιόλα τόνισε: "Είμαστε χαρούμενοι. Νομίζω ότι οι θεατές το απόλαυσαν, διότι ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι μέχρι το τέλος. Στο 1ο ημίχρονο ήμαστε καλύτεροι, στο 2ο ημίχρονο ήταν πιο δύσκολο. Είχαμε αντεπιθέσεις και δεν τις τελειώσουμε. Δεν ήμαστε καλοί σε εκείνο το σημείο στο τελευταίο μέρος του γηπέδου. Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες σου, ειδάλλως περνάς τα τελευταία λεπτά όπως εμείς. Αλλά πήγαμε σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα του κόσμου και νικήσαμε".

Τέλος, δεν παρέλειψε να αποθεώσει και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του: "Οι παίκτες τα έδωσαν όλα. Στο 1ο ημίχρονο κερδίσαμε πολλές μονομαχίες κόντρα σε μία ομάδα πιο δυνατή. Στο 2ο ημίχρονο, υπήρχαν μακρινές όπου απλά προσεύχεσαι, διότι είναι σχεδόν αδύνατο να τις ελέγξεις. Ο Ντε Μπράινε ήταν καταπληκτικός. Ο κόσμος βλέπει τον Οταμέντι και νομίζει ότι έχει μόνο καλή κεφαλιά, αλλά σήμερα προσέφερε καλό μάθημα άμυνας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Σίτι το ντέρμπι του Μάντσεστερ, 2-1 την Γιουνάιτεντ
"Επίθεση" Μουρίνιο στους παίκτες του και στον διαιτητή
Έχασε το δόντι του ο Κολάροφ
Η αψιμαχία Γκουαρδιόλα - Ρούνεϊ
Τα γκολ του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι
Η αγκαλιά Μουρίνιο - Γκουαρδιόλα
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ