ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Κινέζικο fund κατέστη μέτοχος της Μάντσεστερ Σίτι

Κινέζικο fund κατέστη μέτοχος της Μάντσεστερ Σίτι
© EPA

Το κινεζικό fund CMC αγόρασε το 13% των μετοχών της Μάντσεστερ Σίτι έναντι 265 εκατομμυρίων λιρών, δείχνοντας ότι η επένδυση του Σεΐχη Μανσούρ άρχισε να αποδίδει.

Η μοίρα της Μάντσεστερ Σίτι άλλαξε μόλις αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών η "Άμπου Ντάμπι United Group", η οποία ελέγχεται από τον Σεΐχη Μανσούρ. Ακολούθησαν τίτλοι, πολυδάπανες μεταγραφές, κορυφαίοι παίκτες και προπονητές. Πλέον, στη μετοχική σύνθεση της Σίτι μετά τους Άραβες συμμετέχουν και Κινέζοι! Το κινεζικό επενδυτικό fund "China Media Capital" απέκτησε το 13% και στοχεύει στην εξάπλωση του brand της αγγλικής ομάδας στην αγορά της Κίνας.

Το μετοχικό μερίδιο κόστισε 265 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, γεγονός αξιοσημείωτο, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο ποσό ο Σεΐχης Μανσούρ είχε καταστεί ο μεγαλομέτοχος της Σίτι τον Αύγουστο του 2008! Μέσα σε μόλις δέκα χρόνια, ο επιχειρηματίας από το Άμπου Ντάμπι πολλαπλασίασε την αξία της πρωτοπόρου της Premier League κατά 10 φορές!

Διόλου άσχημα για τον Σεΐχη Μανσούρ, ο οποίος αποδεικνύει ότι δεν εισήλθε στο ποδόσφαιρο λόγω της ματαιοδοξίας του και με διάθεση να ξοδεύει ασύστολα τα χρήματα του... Αντίθετα, έχοντας αλλάξει το status quo της Μάντσεστερ Σίτι, την επανέφερε στην κερδοφορία και πλέον έχει αρχίσει να εισπράττει...

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ