ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Καταγγελία στη FIFA εναντίον Μάντσεστερ Σίτι και απειλή στις μεταγραφές

Καταγγελία στη FIFA εναντίον Μάντσεστερ Σίτι και απειλή στις μεταγραφές

Η Μάντσεστερ Σίτι απειλείται με απαγόρευση εγγραφής νέων ποδοσφαιριστών όπως Ρεάλ και Ατλέτικο εξαιτίας της... αρπαγής 16χρονου Αργεντινού από τη Βέλες.

Η Βέλες Σάρσφιλντ κατήγγειλε τη Μάντσεστερ Σίτι στη FIFA για απόπειρα trafficking ενός ανήλικου ποδοσφαιριστή, που κυνηγούσαν να υπογράψουν και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα.

Ο νεαρός Αργεντινός Μπενχαμίν Γκαρέ εντάχθηκε στους πρωτοπόρους της Premier League στις 16 Ιουλίου. Ο σύλλογος από την Αργεντινή υποστηρίζει ότι οι "πολίτες" επιχείρησαν να "κλέψουν" τον Γκαρέ από την ηλικία των 15, παραβιάζοντας τους κανονισμούς της FIFA περί μεταγραφών ανηλίκων, σύμφωνα με την " Telegraph".

Σύμφωνα με τη Βέλες, η Σίτι την προσέγγισε αρχικά τον Ιούνιο, για τον Γκαρέ που είχε περάσει από δοκιμαστικά στη Γιουνάιτεντ προ δύο ετών. Η πρόταση της Σίτι, η οποία κατατέθηκε από τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, περιελάμβανε 50.000 ευρώ όταν ο παίκτης θα πραγματοποιούσε επαγγελματικό ντεμπούτο και πληρωμή μέχρι το ποσό του 1.050.000 η οποία θα σχετιζόταν με τον αριθμό συμμετοχών του.

Η Βέλες απέρριψε την πρόταση και είπε στη Σίτι ότι η κίνησή της ήταν αντίθετη "στην καλή πίστη, τη συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στους κανονισμούς στους οποίους υπόκειται το άθλημα, χαρακτηριστικά κάθε συλλόγου με διακρίσεις και πρεστίζ όπως στην προκειμένη περίπτωση η Μάντσεστερ".

Ο Γκαρέ, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική Αργεντινής κ-15, αγωνιζόταν για τις μικρές ομάδες της Βέλες από τα 11 του και όπως υποστηρίζουν οι Αργεντινή, η μετακίνησή του στην Αγγλία μακριά από τους γονείς του δεν είναι προς όφελός του. "Ποτέ δεν έχω βιώσει τέτοια ανήθικη πράξη. Προσέφεραν χρήματα για να πάρουν ένα 15χρονο παιδί, που βρίσκεται στο μέσο της ανάπτυξής του. Δεν γνωρίζουμε τι προσέφεραν στον πατέρα και στο παιδί για να τους πείσουν", δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ραούλ Γκάμεθ.

"Στη Βέλες, υπεραμυνόμαστε τις αξίες και λειτουργούμε καλή τη πίστη. Δεν ενδιαφερόμαστε να βγάλουμε 50.000 ή 1.000.000, εάν η πράξη είναι απαγορευμένη και ίσως επηρεάσει τον ποδοσφαιριστή", πρόσθεσε μεταξύ άλλων και υποσχέθηκε ότι θα φτάσει μέχρι το CAS.

Η Σίτι από την πλευρά της αρνείται κάθε παράβαση, υποστηρίζοντας ότι ο ποδοσφαιριστής διαθέτει ιταλικό διαβατήριο και κατά συνέπεια διατηρεί το δικαίωμα να ενταχθεί στην ομάδα με τη συμπλήρωση 16 ετών. Μάλιστα, από την ομάδα υποστηρίζουν ότι η FIFA έδωσε το "ΟΚ" το καλοκαίρι για τη μεταγραφή.

Σε ανακοίνωσή της πάντως, η Βέλες αναμένεται τιμωρία στη Σίτι ανάλογη με αυτήν που επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι τρεις ισπανικοί "κολοσσοί" τιμωρήθηκαν με απαγόρευση εγγραφής νέων ποδοσφαιριστών για ένα έτος για το ίδιο παράπτωμα, με την ποινή των δύο Μαδριλένων να αφορά στο 2017.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του κανονισμού μεταγραφών της FIFA, διεθνείς μετακινήσεις ποδοσφαιριστών επιτρέπονται μόνο εάν ο παίκτης είναι άνω των 18, πλην τριών περιπτώσεων. Η πρώτη αφορά όταν η μεταγραφή προκαλείται από τη μετακόμιση των γονιών του παίκτη λόγω εύρεσης εργασίας. Η δεύτερη, όταν η μεταγραφή αφορά σε σύλλογο εντός πενήντα χιλιομέτρων από τα σύνορα της χώρας. Η τρίτη όταν η μεταγραφή λαμβάνει χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ποδοσφαιριστή άνω των 16.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ντέρμπι του Μάντσεστερ στο League Cup
Στους "16" Σίτι και Γιουνάιτεντ
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ