ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η Μάντσεστερ Σίτι γλίτωσε την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών

Η Μάντσεστερ Σίτι γλίτωσε την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών

Το CAS έκρινε αθώα τη Μάντσεστερ Σίτι για τη μεταγραφή του Μπενχαμίν Γκαρέ το 2016, με συνέπεια οι Άγγλοι να αποφύγουν βαρύτατη ποινή από τη FIFA.

Το CAS δικαίωσε τη Μάντσεστερ Σίτι στην υπόθεση παραβίασης κανονισμών περί μεταγραφής ανηλίκων για την οποία κατηγορείται.

Μετά από εννέα μήνες αναμονής, το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης έκρινε αθώα την πρωταθλήτρια Αγγλίας για την απόκτηση του Μπενχαμίν Γκαρέ το 2016 από τη Βέλες.

Ο σύλλογος από την Αργεντινή υποστηρίζει ότι οι "πολίτες" επιχείρησαν να "κλέψουν" τον Γκαρέ από την ηλικία των 15, παραβιάζοντας τους κανονισμούς της FIFA περί μεταγραφών ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη Βέλες, η Σίτι την προσέγγισε αρχικά τον Ιούνιο, για τον Γκαρέ που είχε περάσει από δοκιμαστικά στη Γιουνάιτεντ προ δύο ετών. Η πρόταση της Σίτι, η οποία κατατέθηκε από τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, περιελάμβανε 50.000 ευρώ όταν ο παίκτης θα πραγματοποιούσε επαγγελματικό ντεμπούτο και πληρωμή μέχρι το ποσό του 1.050.000 η οποία θα σχετιζόταν με τον αριθμό συμμετοχών του.

Η Βέλες απέρριψε την πρόταση και είπε στη Σίτι ότι η κίνησή της ήταν αντίθετη "στην καλή πίστη, τη συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στους κανονισμούς στους οποίους υπόκειται το άθλημα, χαρακτηριστικά κάθε συλλόγου με διακρίσεις και πρεστίζ όπως στην προκειμένη περίπτωση η Μάντσεστερ", σύμφωνα με όσα δήλωνε τότε ο πρόεδρος του συλλόγου.

Ο Γκαρέ, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική Αργεντινής κ-15, αγωνιζόταν για τις μικρές ομάδες της Βέλες από τα 11 του και όπως υποστηρίζουν οι Αργεντινοί, η μετακίνησή του στην Αγγλία μακριά από τους γονείς του δεν είναι προς όφελός του.

Η Σίτι από την πλευρά της αρνείται κάθε παράβαση, υποστηρίζοντας ότι ο ποδοσφαιριστής διαθέτει ιταλικό διαβατήριο και κατά συνέπεια διατηρεί το δικαίωμα να ενταχθεί στην ομάδα με τη συμπλήρωση 16 ετών. Μάλιστα, από την ομάδα υποστηρίζουν ότι η FIFA έδωσε το "ΟΚ" το καλοκαίρι για τη μεταγραφή.

Μετά από τη γνωμοδότηση του CAS, η αγγλική ομάδα αποφεύγει ποινή εγγραφής καινούργιων ποδοσφαιριστών για δύο μεταγραφικές περιόδου, αν κι η Βέλες έχει δικαίωμα έφεσης.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ