ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η αρνητική παράδοση του Γκουαρντιόλα στην Ισπανία

Η αρνητική παράδοση του Γκουαρντιόλα στην Ισπανία

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα τα βρίσκει σκούρα όταν αγωνίζεται απέναντι σε ισπανικές ομάδες από την ημέρα που έφυγε από την Μπαρτσελόνα.

Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι θα τεθούν αντιμέτωπες για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, έπειτα από περίπου επτά μήνες. Τελευταίο ραντεβού των δύο στο Καμπ Νου καταγράφεται στις 18 Μαρτίου για τη φάση των "16", το οποίο έληξε 1-0 υπέρ των Καταλανών με γκολ του Ράκιτιτς (31').

Από τότε οι "Μπλε" έχουν αλλάξει αρκετά πρόσωπα στο ρόστερ τους, αλλά αυτό που ξεχωρίζει -ενόψει του αγώνα στην Καταλονία- είναι εκείνο του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Ισπανός τεχνικός επιστρέφει στο "σπίτι" του, αλλά αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα ως προπονητής της Σίτι. Στη μοναδική του επίσκεψη (6/5/15) στην έδρα των Καταλανών, βρισκόμενος στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, ηττήθηκε με 3-0, με αποτέλεσμα να ψάχνει το βράδυ της Τετάρτης την πρώτη του νίκη στο Καμπ Νου.

Βέβαια, ο Γκουαρντιόλα θα αναζητήσει γενικότερα την πρώτη του νίκη επί ισπανικού εδάφους. Στις τρεις -μέχρι τώρα- παρουσίες του μετρά ισάριθμες ήττες από Ρεάλ Μαδρίτης (1-0), Μπαρτσελόνα (3-0) κι Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0). Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις ήττες ήταν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ήττες που τον υποχρέωσαν να παραμείνει στις δύο κατακτήσεις Champions League (2008/09 - 2010/11 στον πάγκο της Μπαρτσελόνα).

Μεγάλο του εμπόδιο για να πάρει την πρώτη νίκη θα είναι οι "ΜSN". Μέσι, Σουάρες και Νειμάρ θα δώσουν το παρών στην αναμέτρηση έχοντας σκοράρει φέτος ήδη 23 (!) τέρματα και οι τρεις μαζί. Έξι περισσότερα απ' την ίδια περίοδο της περσινής σεζόν. Κάτι που προκαλεί... πονοκέφαλο στον Ισπανό τεχνικό. Επιπλέον, η ομάδα του θα ταξιδέψει στην Ισπανία προερχόμενη από δύο αρνητικά αποτελέσματα στην Πρέμιερ Λιγκ. Την εκτός έδρας ήττα απ' την Τότεναμ (2-0), αλλά και την ισοπαλία στο Έτιχαντ απέναντι στην Έβερτον (1-1).

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ