ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η απίστευτη ιστορία του Ζεζούς στις φαβέλες της Βραζιλίας

Manchester City's Gabriel Jesus during the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester City at the King Power Stadium in Leicester, England, Saturday, Nov. 18, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's Gabriel Jesus during the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester City at the King Power Stadium in Leicester, England, Saturday, Nov. 18, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Αποκαλύψεις για το τι συμβαίνει στις βραζιλιάνικες παραγκουπόλεις και πώς παίζεται το ποδόσφαιρο στους δρόμους του Σάο Πάολο έκανε ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Γκαμπριέλ Ζεζούς.

Είναι ιδιαιτέρως γνωστό πως η ζωή στη Βραζιλία παρουσιάζει πολλές δυσκολίες, με την παρανομία να ανθίζει. Κάτι παρόμοιο έζησε στα παιδικά του χρόνια και ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Γκαμπριέλ Ζεζούς, ο οποίος θυμήθηκε το ποδοσφαίρο που έπαιζε στους δρόμους του Σαο Πάουλο.

Σε ηλικία 13 ετών ο Ζεζούς ξεκίνησε να αγωνίζεται στα χωμάτινα γήπεδα της περιοχής του, σε ένα είδος ποδοσφαίρου, που ονομάζεται, Varzea και στο οποίο αγωνίζονται άνδρες αλλά και μικρά παιδιά. Ο μικρός Ζεζούς με το ταλέντο του ξεχώρισε, εκνευρίζοντας αρκετές φορές τους αντιπάλους του.

"Είχαμε μία από τις καλύτερες ομάδες της περιοχής και κάποια στιγμή κληθήκαμε να παίξουμε έναν αγώνα για την πρόκριση σε ένα μεγάλο τουρνουά. Στο τέταρτο λεπτό τρίμπλαρα τον καλύτερο αμυντικό τους και έβαλα γκολ. Θυμάμαι να με κοιτούν όλοι σαν να μου λένε θα σου κάνουμε τη ζωή κόλαση", ανέφερε αρχικά.

"Τότε ένας αντίπαλος μου είπε πως αν τον ξαναπεράσω θα μου σπάσει τα πόδια. Το έκανα και με τη λήξη του ματς μου είπε 'θα τα πούμε στο πάρκινγκ'. Πράγματι βγαίνοντας από τα αποδυτήρια τον είδα να με περιμένει. Ευτυχώς με προστάτευσαν οι συμπαίκτες μου", συνέχισε.

Η ιστορία αυτή, όμως, είχε και συνέχεια όπως αναφέρει ο Ζεζούς: "Τα περσινά Χριστούγεννα επισκέφτηκα την οικογένεια μου στη Βραζιλία και χρειάστηκε να κάνω κάποιες δουλειές στην τράπεζα. Ο παρκαδόρος που άφησα το αυτοκίνητο μου κάτι μου θύμιζε. Ήταν ο άνθρωπος που με είχε απειλήσει σε εκείνον τον αγώνα. Μου αποκάλυψε πως όντως ήθελε να μου σπάσει τα πόδια. Στη συνέχεια, με αγκάλιασε και βγάλαμε φωτογραφίες".

Αν μη τι άλλο τα παιδικά χρόνια του 20χρονου επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι είχαν αρκετή περιπέτεια.

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ