ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Θα αφαιρούσα την κορδέλα εάν διαπίστωνα ότι επηρεάζει την ομάδα"

Manchester City manager Josep Guardiola during the English Premier League soccer match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Etihad stadium, in Manchester, England, Saturday, Dec. 16, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City manager Josep Guardiola during the English Premier League soccer match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Etihad stadium, in Manchester, England, Saturday, Dec. 16, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα σταματούσε να φοράει την κίτρινη κορδέλα, κίνηση στήριξης σε έγκλειστους Καταλανούς πολιτικούς κρατούμενους, εάν διαπίστωνε ότι επηρεάζεται η Μάντσεστερ Σίτι ή εάν του το ζητούσαν.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε πρόθυμος να αφαιρέσει το κίτρινο σύμβολο συμπαράστασης προς τους πολιτικούς κρατούμενους της Καταλονίας, εάν διαπίστωνε ότι επηρεάζει με κάποιο τρόπο την ομάδα του, τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο 47χρονος έχει προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα να απολογηθεί ενώπιον της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για την κίνησή του να φοράει την κορδέλα στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Σίτι με τη Γούιγκαν για το Κύπελλο Αγγλίας στις 19 Φεβρουαρίου.

Ο Γκουαρδιόλα εθεάθη να φοράει την ίδια κορδέλα και στον τελικό του League Cup, όπου η ομάδα του επικράτησε με 3-0 της Άρσεναλ, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να κληθεί εκ νέου σε απολογία για προβολή πολιτικών μηνυμάτων.

Ερωτώμενος για το αν σκέφτεται να σταματήσει να φοράει την κορδέλα, απάντησε: "Ναι, σίγουρα. Είναι πιο σημαντικό το τι συμβαίνει στην ομάδα παρά το τι πιστεύω εγώ. Αλλά αυτό που πιστεύω εγώ, δεν είναι κάτι με πολιτική σκοπιμότητα. Όταν συνάνθρωποί μας φοράνε μια κόκκινη κορδέλα, το κάνουν για να δείξουν συμπαράσταση σε ανθρώπους που μάχονται τον καρκίνο".

"Το ίδιο συμβαίνει και με την κίτρινη κορδέλα μου. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στην Ισπανία και στην Καταλονία που είναι αντίθετοι με την ανεξαρτητοποίηση της, οι οποίοι όμως είναι και αντίθετοι με τους εγκλεισμούς ανθρώπων στις φυλακές", συμπλήρωσε ο Καταλανός τεχνικός.

Ο Γκουαρδιόλα μπορεί να υποστηρίξει ότι ο κανονισμός της ομοσπονδίας καταπατήθηκε άθελά του, μιας και η κορδέλα αποκαλύφτηκε κατά το δεύτερο μισό του αγώνα με τη Γουίγκαν. Η κορδέλα ήταν κρυμμένη πριν από το ημίχρονο κάτω από το σακάκι του και έγινε ορατή αργότερα, καθώς το αφαίρεσε.

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ