ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Σε μεγάλη ομάδα, θα είχα απολυθεί σίγουρα"

Manchester City manager Pep Guardiola applauds at the end of the English FA Cup semifinal soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley stadium in London, Sunday, April 23, 2017. Arsenal won 2-1. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Manchester City manager Pep Guardiola applauds at the end of the English FA Cup semifinal soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley stadium in London, Sunday, April 23, 2017. Arsenal won 2-1. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν είχε διανύσει παρόμοια σεζόν με τη φετινή, σε πάγκο "μεγάλης ομάδας", θα είχε απολυθεί!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την πρώτη σεζόν του σε πάγκο ομάδας δίχως τίτλο και με αφορμή αυτό, ο Καταλανός έκανε μια δήλωση που εξέπληξε τους Βρετανούς δημοσιογράφους.

"Στην κατάσταση αυτή, αν βρισκόμουν σε μεγάλη ομάδα, θα είχα απολυθεί. Θα ήμουν εκτός. Σίγουρα, απολύτως σίγουρα", ήταν η αρχική τοποθέτηση του προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποίησε το παράδειγμα των δύο προηγούμενων ομάδων στις οποίες εργάστηκε:

"Στις ομάδες που δούλεψα πριν, αν σε έξι μήνες δεν κερδίσεις κάτι, είσαι εκτός. Στις Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου, πρέπει να κερδίζεις συνέχεια. Αν όχι, εκείνοι δεν σου δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία. Εδώ, μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Την επόμενη σεζόν θα έχω έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου κι αν δεν πάει καλά, θα με αλλάξουν".

"Έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου, να έρθω εδώ, να αποδείξω κάτι για εμένα. Ότι είμαι σε θέση, με μία φανταστική ομάδα και παίκτες, να το κάνω. Μετά από αυτό, αν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, εφόσον κριθούμε μόνο για τα αποτελέσματα, θα απολυθούμε και κάποιος άλλος θα έρθει εδώ. Αλλά δεν πρόκειται να αναρωτιέμαι όλο το καλοκαίρι τι θα συμβεί αν την επόμενη σεζόν δεν κερδίσουμε κάποιον τίτλο".

Οι "πολίτες" βρίσκονται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, δίνοντας μάχη με τις Άρσεναλ και Λίβερπουλ, προκειμένου να παραμείνουν στην πρώτη τετράδα και να πάρουν το εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Παράλληλα, τα ΜΜΕ στο Νησί υποστηρίζουν πως ο Γκουαρδιόλα, σε συνεργασία με τη διοίκηση της αγγλικής ομάδας, ετοιμάζει μεγάλες ανακατατάξεις όσον αφορά στο ρόστερ της σεζόν 2017 - 2018.

Photo credit: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ