ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Επίθεση Τουρέ σε Γκουαρδιόλα με ρατσιστικές αιχμές

Manchester City manager Pep Guardiola, left, talks to Manchester City's Yaya Toure during the English FA Cup semifinal soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley stadium in London, Sunday, April 23, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Manchester City manager Pep Guardiola, left, talks to Manchester City's Yaya Toure during the English FA Cup semifinal soccer match between Arsenal and Manchester City at Wembley stadium in London, Sunday, April 23, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP

O Γιαγιά Τουρέ εξαπέλυσε επίθεση στον Πεπ Γκουαρδιόλα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Καταλανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι έχει πρόβλημα με τους Αφρικανούς παίκτες.

Ποτέ δεν τα πήγαιναν καλά. Η κόντρα τους κρατά από την κοινή τους θητεία στην Μπαρτσελόνα (2008-2010). Εξάλλου, μόλις έφυγε από τους "μπλαουγκράνα" ο Γιαγιά Τουρέ σε κάθε περίσταση μιλούσε με τα χειρότερα λόγια για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο 35χρονος Ιβοριανός μέσος κι ο 47χρονος Καταλανός τεχνικός είδαν τους επαγγελματικούς δρόμους τους να "διασταυρώνονται" στο Μάντσεστερ (2016-2018). Τήρησαν "ανακωχή" για τις ανάγκες του καλού της Σίτι και τώρα που ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αποχώρησε από την πρωταθλήτρια Αγγλίας εξαπέλυσε νέα επίθεση στον μέχρι πρότινος τεχνικό του.

Αυτή τη φορά, σε συνέντευξή του στο "France Football", άφησε να εννοηθεί ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει πρόβλημα με τους Αφρικανούς παίκτες λόγω του χρώματος του δέρματός τους.

"Έμοιαζε να με ζηλεύει, με έβλεπε ως αντίπαλο, καθώς έπαιρνα τα "φώτα" από πάνω του. Ήταν σκληρός μαζί μου, πιστεύετε θα ήταν το ίδιο με τον Ινιέστα; Έφθασα στο σημείο να αναρωτηθώ, εάν ήταν για το χρώμα το δέρματός μου.

Δεν είμαι ο πρώτος, κι άλλοι παίκτες της Μπαρτσελόνα έκαναν την ίδια ερώτηση. Ίσως, οι Αφρικανοί να μην έχουν την ίδια μεταχείριση από όλους τους ανθρώπους. Όταν βλέπεις ότι ο Πεπ έχει συχνά προβλήματα με Αφρικανούς - όπου κι αν ήταν - αναρωτιέσαι.

Είναι πολύ έξυπνος για να πιαστεί. Δεν θα το παραδεχθεί ποτέ. Αλλά τη μέρα που θα βάλει πέντε Αφρικανούς στην ενδεκάδα, υπόσχομαι θα του στείλω ένα κέικ. Επιπλέον, θέλει να κυριαρχεί και να έχει υπάκουους παίκτες, οι οποίοι να του φιλούν τα χέρια.

Δεν μου αρέσει αυτού του είδους η σχέση. Σέβομαι τον προπονητή, αλλά δεν είμαι πράγμα του. Μου χάλασε το αντίο στη Σίτι, μια ομάδα με υπέροχους οπαδούς. Θα ήθελα να φύγω όπως ο Ινιέστα από την Μπαρτσελόνα ή ο Μπουφόν από τη Γιουβέντους. Με εμπόδισε", υποστήριξε ο Γιαγιά Τουρέ.

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ