ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Οι 5 παίκτες που έδιωξε η Μάντσεστερ Σίτι

Manchester Citys Jesus Navas during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Manchester City at the Villa Park, Birmingham, England, Sunday, Nov. 8, 2015. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester Citys Jesus Navas during the English Premier League soccer match between Aston Villa and Manchester City at the Villa Park, Birmingham, England, Sunday, Nov. 8, 2015. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Η Μάντσεστερ Σίτι άφησε ελεύθερους πέντε ποδοσφαιριστές που τη φετινή σεζόν χρησιμοποιήθηκαν ως βασικοί από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, στο πλαίσιο του ξεσκαρταρίσματος του ρόστερ.

Τέλος εποχής για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία γυρίζει σελίδα μετά από την εκκαθάριση που πραγματοποίησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο ρόστερ της, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο σύλλογος δήλωσε στην Premier League το έμψυχο δυναμικό που έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν και μεταξύ των ποδοσφαιριστών δεν περιλαμβάνονται πέντε ποδοσφαιριστές που τη φετινή σεζόν είχαν ακόμα και ρόλο βασικού ανά περιόδους.

Ο υπαρχηγός Πάμπλο Σαμπαλέτα είναι ο παλαιότερος εξ αυτών, με τον Αργεντινό αμυντικό να έχει αποχαιρετήσει ήδη το κοινό του "Ετιχάντ" μετά από εννέα χρόνια παρουσίας και να έχει υπογράψει με τη Γουέστ Χαμ. Στη θητεία του στο Μάντσεστερ πρωταγωνίστησε σε όλες τις επιτυχίες της αραβικής εποχής, με δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, δύο League Cup και ένα Super Cup.

Ο Γκαέλ Κλισί αποκτήθηκε δύο καλοκαίρια αργότερα από την Άρσεναλ, ως μία από τις πρώτες μεταγραφές της Σίτι από τους Λονδρέζους. Ο Γάλλος αριστερός μπακ αγωνίστηκε σε 192 αναμετρήσεις και σημείωσε τρία γκολ με έντεκα ασίστ, ωστόσο δεν κατάφερε να διακριθεί.

Τη φετινή σεζόν, πάντως, ήταν ο βασικός δεξιός μπακ είτε σε άμυνα με τέσσερις είτε σε άμυνα με τρεις και από την άλλη πλευρά βρισκόταν ο Μπακαρί Σανιά, ο πρώην συμπαίκτης του στην Άρσεναλ. Ο έτερος Γάλλος διεθνής αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2014 και έδωσε μάχη με τον Σαμπαλέτα για μία θέση βασικού στα αριστερά, όπου αγωνιζόταν κυρίως όταν ο Αργεντινός έπαιζε στόπερ.

Το ίδιο καλοκαίρι, οι "πολίτες" είχαν αγοράσει τον Γουίλι Καμπαγέρο από τη Μάλαγα κατόπιν υπόδειξης του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο έμπειρος Αργεντινός τερματοφύλακας αποκτήθηκε ως αναπληρωματικός του Τζο Χαρτ και φέτος παρέμεινε δεύτερος, πίσω από τον Κλάουντιο Μπράβο, μέχρι ο Χιλιανός να απωλέσει την εμπιστοσύνη του Γκουαρδιόλα, ο οποίος έδωσε το χρίσμα στον Καμπαγέρο.

Τελευταίος εκ των αποχωρησάντων, ο Χεσούς Νάβας, ο οποίος αποκτήθηκε το 2013 από τη Σεβίλλη έναντι 20.000.000 ευρώ, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να πιάσει την ίδια απόδοση στα δεξιά τις επίθεσης, με συνέπεια η αξία του να πέσει κατακόρυφα.

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ