ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Αυτός είναι ο Βίλι Καμπαγιέρο

Αυτός είναι ο Βίλι Καμπαγιέρο

Διαβάστε την ιστορία του ανθρώπου που έδωσε το League Cup στη Μάντσεστερ Σίτι. Του Βίλι Καμπαγιέρο. Το δύσκολο ξεκίνημα στην Αργεντινή, η μετάβαση στην Ισπανία και το πρόβλημα υγείας της κόρης του, που τον ανάγκασε να μείνει εκτός για περίπου ένα χρόνο.

Ο Βίλι Καμπαγιέρο, με τις δικές του αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό με τη Λίβερπουλ (1-1), έδωσε το League Cup στη Μάντσεστερ Σίτι. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν ότι θα μπορούσε να μην παίζει καν ποδόσφαιρο. Ακόμα πιο λίγοι ότι θα μπορούσε να μην είναι τερματοφύλακας.

Ο Wilfredo Daniel Caballero Lazcano, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1981 στη Santa Elena, στην περιοχή Entre Rios στην Αργεντινή. Εκεί ξεκίνησε να κάνει και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομώνυμη ομάδα. Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στην "Grafico": "Ο πατέρας μου και ο θείος μου ήταν τερματοφύλακες, αλλά στην αρχή ήθελα να παίζω στο κέντρο. Η ομάδα μου έχανε συνέχεια κι έτσι σε μια περίοδο αλλαγών έκατσα στο τέρμα. Δεν δεχτήκαμε γκολ και τότε ήμουν 6 χρονών".

Από εκείνη τη μέρα δεν άλλαξε θέση και ήταν αυτή που τον έφερε στην Μπόκα Τζούνιορς το 2001. Οι πρώτες του μέρες στο Μπουένος Άιρες ήταν δύσκολες και έφτασε σε σημείο να σκέφτεται την επιστροφή του στη Santa Elena όπως δήλωσε και ο ίδιος: "Έβλεπες στους δρόμους ανθρώπους να κάνουν χρήση ναρκωτικών. Ήταν πολύ δύσκολα, δεν είχα μάθει έτσι. Έπρεπε να βλέπω ψυχολόγο προκειμένου να καταφέρω να συνηθίσω τη ζωή στη μεγάλη πόλη. Ήθελα να γυρίσω πίσω".

Δεν ήταν, όμως, όλα τόσο άσχημα στη Μπόκα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τη ζωή στην "Casa Amarilla" (ακαδημίες της Μπόκα): "Ήταν ένα περιβάλλον, όπου αγόρια ηλικίας 13-20 ετών ζούσαν όλοι μαζί στον ίδιο χώρο. Μαζί ήταν 3 μάγειρες, ένας κοινωνικός λειτουργός και πολλοί προπονητές. Ακόμα θυμάμαι τα πάντα, τις προπονήσεις, τα παιχνίδια και το ντεμπούτο μου με την εμφάνιση της Μπόκα".

Τα πρώτα βήματα στην Ευρώπη και η επιστροφή στην Αργεντινή

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη Μπόκα Τζούνιορς και τα τρόπαια που πανηγύρισε (Apertura, Copa Libertadores και Παγκόσμιο Συλλόγων, όλα το 2003) του άνοιξαν την πόρτα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής Κ-21. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-21 το 2001 όταν έλαμψε στη νίκη της Αργεντινής επί της Γκάνας των Εσιέν, Μουντάρι και Μένσα. Επόμενο βήμα ήταν η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 όπου πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο.

Το καλοκαίρι του 2004 πήρε μεταγραφή για την Έλτσε. Έμεινε για 2 χρόνια, μέχρι το 2006, όταν αναγκάστηκε να γυρίσει στην Αργεντινή εξαιτίας ενός τραγικού γεγονότος. Η κόρη του, Γκιγιερμίνα, διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου με το ίδιο να λέει γι' αυτή την "περιπέτεια": " Η γυναίκα μου ήταν αυτή που κατάλαβε ότι κάτι πάει λάθος με την όραση της κόρης μας και σε μια εξέταση φάνηκε ο όγκος, ο οποίος ήταν αρκετά μεγάλος. Επιστρέψαμε στην Αργεντινή προκειμένου να ακολουθήσει θεραπεία η Γκίγιε", αξίζει να σημειωθεί πως η κόρη του το 2006 δεν ήταν ούτε τριών ετών. Η Έλτσε τον έστειλε ως δανεικός στην Αρσενάλ Σαραντί, όπου σε ένα χρόνο είχε 13 εμφανίσεις.

Αυτός είναι ο Βίλι Καμπαγιέρο

Η καταξίωση και η αποθέωση

Η επιστροφή του στην Έλτσε, όπου έμεινε μέχρι το 2011, του έδωσε το εισιτήριο για τη Μάλαγα. Εκείνη τη σεζόν πάλευε για την σωτηρία της, όταν τραυματίστηκε ο Σέρχιο Ασένχο. Στην ομάδα της Ανδαλουσίας έμεινε μέχρι το 2014, αλλά ενδιάμεσα, είχε καταφέρει να γράψει ρεκόρ στην Μάλαγα καθώς κράτησε ανέπαφη την εστία του για 480 σερί λεπτά.

To 2012 o Παναθηναϊκός ήρθε αντιμέτωπος με τη Μάλαγα του Μανουέλ Πελεγκρίνι στα πλέι οφ του Champions League και βασικός τερματοφύλακας των Ανδαλουσιανών ήταν ο Καμπαγιέρο. Στον πρώτο αγώνα στο "Rosaleda", η Μάλαγα επιβλήθηκε με 2-0, με γκολ των Ντεμιτσέλις και Ελιζέου, ενώ στον επαναληπτικό στο "Ολυμπιακό Στάδιο" αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Αξίζει να αναφερθεί πως τότε στη Μάλαγα αγωνιζόταν και ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού, Σέρχιο Σάντσεθ.

Εκείνη τη χρονιά η Μάλαγα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League όπου και αντιμετώπισε τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στον πρώτο αγώνα ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα και όλα κρίθηκαν στον επαναληπτικό του "Signal Iduna Park". Με το σκορ να είναι στο 2-2 όλα έδειχναν πως η πρόκριση θα πάει στους Ισπανούς αλλά είχε αντίθετη άποψη ένας γνωστός μας από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, ο Φελίπε Σαντάνα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα σκόραρε το νικητήριο γκολ της ομάδα του δίνοντας την πρόκριση στη Ντόρτμουντ. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, ωστόσο, σκόραρε από θέση οφσάιντ καθώς δεν καλυπτόταν.

Αυτός είναι ο Βίλι Καμπαγιέρο

Το 2014 αποχώρησε με προορισμό τη Μάντσεστερ Σίτι. Από το 2013 προπονητής της ομάδας ήταν ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, που γνώριζε τον Καμπαγιέρο από την κοινή τους θητεία στη Μάλαγα και ήταν προσωπική επιλογή του Χιλιανού τεχνικού. Η παρουσία του Χαρτ κάτω από τα γκολποστ των "πολιτών" δεν του επέτρεψε να έχει πολλές συμμετοχές, αλλά όταν καλούνταν να υπερασπιστεί την εστία τους το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, με τελευταίο παράδειγμα τον τελικό με τη Λίβερπουλ.

Πλέον ο Καμπαγιέρο είναι 34 ετών και απολαμβάνει κάθε στιγμή του θριάμβου του. Η Γκιγιερμίνα χαίρει πλέον άκρας υγείας ενώ έχει αποκτήσει και μια δεύτερη κόρη ονόματι Αϊτάνα. Σε συνέντευξή του στη "La opinion de Malaga" είχε πει: "Θα ήθελα να έχω κι ένα γιο προκειμένου να του περάσω το "μικρόβιο" του ποδοσφαιριστή. Βλέπω πολλούς συναδέλφους να παίζουν με τους γιους τους και μου αρέσει αυτό. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να ψάχνω για τον γιο, είμαι ευτυχισμένος με την οικογένεια που μου έδωσε ο Θεός".

Αυτός είναι ο Βίλι Καμπαγιέρο

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ