ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Τζέραρντ: "Ζήλευα αυτούς που έπαιζαν"

Τζέραρντ: "Ζήλευα αυτούς που έπαιζαν"
© GETTY IMAGES

Ο Στίβεν Τζέραρντ μίλησε για την επιστροφή της Λίβερπουλ στο Champions League, αναφέρθηκε στο πέναλτι που δεν εκτέλεσε λόγω του Αντρέι Σεφτσένκο, ενώ στάθηκε και στον Μάριο Μπαλοτέλι.

Σημαντική μέρα είναι η σημερινή (16/9) για τη Λίβερπουλ, η οποία επιστρέφει στο Champions League για πρώτη φορά μετά το 2009. Το "Άνφιλντ" φοράει τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τη Λουντογκόρετς και με αυτή την αφορμή ο Στίβεν Τζέραρντ έδωσε συνέντευξη στη "Daily Mail", στην οποία αναφέρεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

"Όταν δεν συμμετέχεις είναι λογικό να ζηλεύεις πολύ. Εγώ ζήλευα τις ομάδες και τους παίκτες, όταν η Λίβερπουλ δεν ήταν εκεί. Ωστόσο, αυτό είναι καλό, σωστά; Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο".

Ο Τζέραρντ έζησε μία περίοδο που η Λίβερπουλ πήγε σε δύο τελικούς και άλλους δύο ημιτελικούς και τονίζει: " Ίσως ξεχνάς πόσο τυχερός είσαι. Όταν συνεχώς πηγαίνεις καλά και φτάνεις μέχρι και σε τελικούς, είναι μία απίστευτη εμπειρία. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να μην απέχουμε τόσο πολύ αν οι ιδιοκτήτες συνεχίσουν να στηρίζουν τον Μπρένταν Ρότζερς όπως έχουν κάνει ως τώρα.

Πιστεύω πολύ στον Μπρένταν και την ομάδα. Θα το θέσω διαφορετικά. Αν αποκλειστούμε στους ομίλους ή στη φάση των "16" θα απογοητευτούμε πολύ. Θέλουμε να πάμε καλά, να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Δεν μπορούμε να μείνουμε ευχαριστημένοι απλώς επειδή είμαστε εδώ.

Δεν το βλέπω ως έπαθλο για τη δεύτερη θέση στην οποία τερματίσαμε πέρυσι. Η Λίβερπουλ θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ και να είναι συνεπής. Είναι ευθύνη δική μου και των υπόλοιπων παικτών να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα παίζουμε στο Champions League. Οι παίκτες που δεν έχουν εμπειρίες από τη διοργάνωση θα τη λατρέψουν. Ελπίζω να θέλουν να κρατήσουν τη Λίβερπουλ στο Champions League για πολλά χρόνια ακόμη".

Όσο για τον τελικό του 2005, ο οποίος ήρθε ξανά στην επικαιρότητα λόγω μίας νέας ταινίας, στην πρεμιέρα της οποίας παραβρέθηκε ο Τζέραρντ, ο αρχηγός των "κόκκινων" ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν τα πράγματα σε περίπτωση που δεν γινόταν αυτή η εντυπωσιακή ανατροπή.

"Δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Το μόνο που έχω σκεφτεί είναι το πέναλτι του Αντρέι Σεφτσένκο. Αν είχε σκοράρει ίσως να είχα χάσει δύο ευρωπαϊκούς τελικούς. Γνωρίζω πως θα εκτελούσα το πέμπτο πέναλτι. Μπορεί να το έχανα. Αυτές είναι οι μικρές λεπτομέρειες σε αυτό το επίπεδο. Αν είχε σκοράρει η πίεση για εμένα θα ήταν τεράστια. Ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε;".

Τέλος, για τους Λουίς Σουάρες και Μάριο Μπαλοτέλι είπε: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Λουίς Σουάρες θα είναι ένας από τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν φέτος στο Champions League. Ξέρω πόσο πολύ ήθελε να παίξει σε αυτή τη διοργάνωση. Είχαμε κάνει συζητήσεις επ' αυτού. Ωστόσο, εμείς έχουμε τον Μάριο τώρα και πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από αυτόν. Αν ο κόσμος θέλει να γράφει τρελές ιστορίες για εκείνον, ας το κάνει. Είναι ένας από εμάς πλέον. Τον έχουμε καλωσορίσει και θέλουμε να πετύχει. Έχει εξαιρετικούς συμπαίκτες που θα δουλέψουν μαζί του και θα τον στηρίξουν. Θα πρέπει κι εκείνος να κάνει το ίδιο για εμάς".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ