ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Το μετέωρο βήμα του Κοουτίνιο

Liverpool's Philippe Coutinho, left, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League Group E soccer match between Liverpool and Spartak Moscow at Anfield, Liverpool, England, Wednesday, Dec. 6, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Philippe Coutinho, left, celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League Group E soccer match between Liverpool and Spartak Moscow at Anfield, Liverpool, England, Wednesday, Dec. 6, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ανοιχτό άφησε ο Φελίπε Κοουτίνιο το ενδεχόμενο αποχώρησης του από τη Λίβερπουλ στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Τι υποστηρίζουν στο Νησί για ενδεχόμενο νέο μπάσιμο της Μπαρτσελόνα.

Η Λίβερπουλ νίκησε 7-0 τη Σπαρτάκ Μόσχας και προκρίθηκε στους "16" του Champions League, με τον Κοουτίνιο να πετυχαίνει χατ-τρικ και να γίνεται ο 3ος παίκτης των "κόκκινων" (Μάικλ Όουεν και Γιόσι Μπεναγιούν οι δύο πρώτοι) που πετυχαίνει κάτι ανάλογο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης πολλοί θα περίμεναν κάποια καθησυχαστική δήλωση του 25χρονου Βραζιλιάνου αναφορικά με το μέλλον του στη Λίβερπουλ, αλλά μάλλον έμειναν με την... όρεξη.

"Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον. Τι θα συμβεί τον Ιανουάριο, θα το μάθουμε τον Ιανουάριο. Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει κάποια πρόταση για εμένα. Είμαι στη Λίβερπουλ και πάντα προσπαθώ για το καλύτερο όταν έχω την ευκαιρία να παίξω, σεβόμενος τη φανέλα και τους οπαδούς.

Το προηγούμενο καλοκαίρι δέχθηκα μια προσφορά εργασίας, με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει σε κάθε εργαζόμενο και πράγματι με ενδιέφερε. Από τη στιγμή που έμεινα, αγωνίζομαι με θέληση και επιθυμία.

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά κόντρα στη Σπαρτάκ σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα αλλά και γιατί είχα το περιβραχιόνιο σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, παίζοντας για έναν σύλλογο όπως η Λίβερπουλ", ήταν τα πολύ προσεκτικά λόγια που επέλεξε ο Κοουτίνιο.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να παρεξηγηθεί, τονίζοντας πως σέβεται τη Λίβερπουλ και τους οπαδούς της ομάδας.

Liverpool's Philippe Coutinho celebrates after scoring his side's fifth goal during the Champions League Group E soccer match between Liverpool and Spartak Moscow at Anfield, Liverpool, England, Wednesday, Dec. 6, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Philippe Coutinho celebrates after scoring his side's fifth goal during the Champions League Group E soccer match between Liverpool and Spartak Moscow at Anfield, Liverpool, England, Wednesday, Dec. 6, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η προ ημερών τοποθέτηση του Γιούργκεν Κλοπ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα αποχώρησης του Κοουτίνιο από το "Anfield", με τον Γερμανό τεχνικό να αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο. Αντίθετα δηλαδή με το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Κλοπ ήταν κάθετος σχετικά με το θέμα, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα μετακίνησης του Βραζιλιάνου.

Τα δεδομένα της υπόθεσης έχουν ως εξής: εφόσον η Μπαρτσελόνα επανέλθει με μια ανάλογη πρόταση όπως αυτή του Αυγούστου για τον Φελίπε Κοουτίνιο, το σίγουρο είναι ότι η Λίβερπουλ θα μπει στην διαδικασία συζητήσεων. Ειδικότερα να η προσφορά των "μπλαουγκράνα" υπερβεί τα 115 εκατ. ευρώ και ο παίκτης εξακολουθεί να επιθυμεί τη μετακίνηση του στη Βαρκελώνη.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι "κόκκινοι" οφείλουν να πράξουν με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα, δίνοντας τη συγκατάθεση τους στη μεταγραφή και επενδύοντας τα χρήματα στην αγορά. Η διοίκηση της Λίβερπουλ από την άλλη δεν είναι πρόθυμη να χάσει έναν παίκτη με τέτοια επιρροή στην ομάδα, όπως έκανε παλιότερα με τους Τσάμπι Αλόνσο και Λουίς Σουάρες.

Στο Νησί υποστηρίζουν ότι η έκβαση αυτής της υπόθεσης στο τέλος θα εξαρτηθεί από την επιθυμία του Κοουτίνιο. Αν η Μπαρτσελόνα εμφανιστεί ξανά με τα λεφτά στο χέρι και ο Βραζιλιάνος ζητήσει να φύγει, τότε δύσκολα οι "κόκκινοι" θα το αρνηθούν ξανά, όπως το καλοκαίρι.

Photo credits: (AP Photo/Rui Vieira)

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ