ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Τινάζει τη μπάνκα η Λίβερπουλ: 70 εκατ. ευρώ για τον Άλισον Μπέκερ

Brazil goalkeeper Alisson kisses the ball after makes a save during the group E match between Serbia and Brazil, at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, June 27, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Brazil goalkeeper Alisson kisses the ball after makes a save during the group E match between Serbia and Brazil, at the 2018 soccer World Cup in the Spartak Stadium in Moscow, Russia, Wednesday, June 27, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η Λίβερπουλ κατέθεσε πρόταση 70 εκατ. ευρώ στη Ρόμα για την απόκτηση του Άλισον Μπέκερ. Αν ολοκληρωθεί το deal, θα πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Αρχές Ιανουαρίου η Λίβερπουλ έκανε την πιο ακριβή μεταγραφή στόπερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αποκτώντας αντί 78.000.000 ευρώ τον Ολλανδό Βίρτζιλ φαν Ντάικ. Οι "ρεντς" ετοιμάζονται να γίνουν η ομάδα που θα ολοκληρώσει και την πιο δαπανηρή μεταγραφή τερματοφύλακα.

Η φιναλίστ του Champions League προσφέρει στη Ρόμα 70 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Άλισον Μπέκερ, τον βασικό κίπερ της εθνικής Βραζιλίας και έναν από τους καλύτερους στον κόσμο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στον Guardian, οι "τζαλορόσι" αξιώνουν ακόμη 5 εκατ. ευρώ, εκφράζεται όμως η εκτίμηση ότι αυτό δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.

Παρότι η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το φαβορί για την απόκτηση του 26χρονου γκολκίπερ, εντέλει οι άνθρωποι της "Βασίλισσας" προτίμησαν να κινηθούν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο για τον Βέλγο Τιμπό Κουρτουά της Τσέλσι. Οι "μπλε" ήθελαν και εκείνοι να αποκτήσουν τον Άλισον, αλλά προβάδισμα, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ στο Νησί, έχει η Λίβερπουλ. Ο προπονητής της Γιούργκεν Κλοπ, μάλιστα, έχει ήδη μιλήσει με τον Βραζιλιάνο.

Η προηγούμενη πιο ακριβή μεταγραφή τερματοφύλακα, ήταν αυτή του Τζανλουίτζι Μπουφόν από την Πάρμα στη Γιουβέντους το 2001 (53 εκατ. ευρώ). Η αμέσως προηγούμενη ενός άλλου Βραζιλιάνου, του Έντερσον Μοράες από τη Μπενφίκα στη Μάντσεστερ Σίτι το περασμένο καλοκαίρι (40 εκατ. ευρώ).

Η Λίβερπουλ αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στη θέση κάτω από τα γκολπόστ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο Λόρις Κάριους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα των "ρεντς" από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League, ενώ και στα προ ημερών φιλικά ο Γερμανός έκανε σοβαρά λάθη, δείχνοντας ότι ακόμη δεν έχει ανακτήσει αυτοπεποίθηση.

AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ