ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Συμφωνία Λίβερπουλ - Ρόμα για Άλισον στα 65 εκατ. ευρώ!

Brazil goalkeeper Alisson attends a training session in Sochi, Russia, Tuesday, June 19, 2018. Brazil will face Costa Rica on June 22 in the group E for the soccer World Cup. (AP Photo/Andre Penner)
Άλισον Μπέκερ AP PHOTO/ANDRE PENNER

Η Λίβερπουλ συμφώνησε με τη Ρόμα για την απόκτηση του Άλισον Μπέκερ και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την πιο δαπανηρή μεταγραφή γκολκίπερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στα 65 εκατ. ευρώ το deal, συν 10 εκατομμύρια με τη μορφή bonus.

Έτοιμη να ολοκληρώσει την πιο ακριβή μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι η Λίβερπουλ. Παρά την αρχική διαφωνία με τη Ρόμα στο οικονομικό σκέλος για τον Άλισον Μπέκερ, έγινε νέα βελτιωμένη πρόταση και σύμφωνα με ρεπορτάζ στο εξωτερικό επήλθε συμφωνία ανάμεσα στα δύο club.

Οι "ρεντς" πρόσφεραν 75 εκατ. ευρώ στους "τζαλορόσι", συμπεριλαμβανομένων bonus, και η Ρόμα, αφού απάντησε θετικά, έδωσε το δικαίωμα στη Λίβερπουλ να διαπραγματευτεί με τον ίδιο τον 26χρονο Βραζιλιάνο, βασικό κίπερ της "Σελεσάο". Μένει να δούμε αν η Τσέλσι θα κάνει κι αυτή πρόταση, αφού χρειάζεται κι εκείνη τερματοφύλακα μετά τη διαφαινόμενη μετακίνηση του Κουρτουά στη Ρεάλ.

Η προηγούμενη πιο ακριβή μεταγραφή τερματοφύλακα είναι αυτή του Τζανλουίτζι Μπουφόν από την Πάρμα στη Γιουβέντους το 2001 (53 εκατ. ευρώ). Η αμέσως προηγούμενη ενός άλλου Βραζιλιάνου, του Έντερσον Μοράες από τη Μπενφίκα στη Μάντσεστερ Σίτι το περασμένο καλοκαίρι (40 εκατ. ευρώ).

Η Λίβερπουλ αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στη θέση κάτω από τα γκολπόστ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Ο Λόρις Κάριους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα των "ρεντς" από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League, ενώ και στα προ ημερών φιλικά ο Γερμανός έκανε σοβαρά λάθη, δείχνοντας ότι ακόμη δεν έχει ανακτήσει αυτοπεποίθηση.

Υπενθυμίζεται ότι αρχές Ιανουαρίου η Λίβερπουλ είχε ολοκληρώσει την πιο ακριβή μεταγραφή στόπερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αποκτώντας αντί 78.000.000 ευρώ τον Ολλανδό Βίρτζιλ φαν Ντάικ.

AP Photo/Andre Penner

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ