ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Όταν χάθηκε η υπομονή με τον Μπαλοτέλι

epa04399475 Liverpool's Mario Balotelli during the English Premier League soccer match between Liverpool and Aston Villa at Anfield in Liverpool, Britain, 13 September 2014.  EPA/PETER POWELL DataCo terms and conditions apply  http://www.epa.eu/files/Terms%20and%20Conditions/DataCo_Terms_and_Conditions.pdf
Μπαλοτέλι EPA

Ο Μπρένταν Ρότζερς έχασε οριστικά την υπομονή του με τον Μάριο Μπαλοτέλι και η "Independent" αποκαλύπτει τους λόγους που ο "Σούπερ Μάριο" δεν μπορεί πλέον να σταθεί στη Λίβερπουλ. Ποια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η εκκεντρικότητα του Μάριο Μπαλοτέλι είναι γνωστή. Ο άνθρωπος έχει "θέματα", είναι δεδομένο αυτό και παρά το γεγονός ότι τα ποδοσφαιρικά του προσόντα είναι αδιαμφισβήτητα, εντούτοις ο χαρακτήρας του αποτελεί μέγιστο εμπόδιο για να μπορέσει να σταθεί άλλο σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να αλλάξουν πολλά για να βάλει εκ νέου την καριέρα του σε "ράγες" και να πορευτεί με ασφάλεια. Όσο θα συνεχίσει να είναι έτσι, τόσο θα παίρνει την κατηφόρα. Θα πει βέβαια κάποιος πως αμείβεται πλουσιοπάροχα και ζει ζωή χαρισάμενη. Σωστό και αυτό, όμως ποτέ δεν θα μπει στο κλαμπ των μεγάλων, αν και υπήρχαν οι προδιαγραφές.

Στη Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία να βάλει την... σφραγίδα του και να αποδείξει στους επικριτές του πως είναι σε θέση να παίξει σε υψηλό επίπεδο, να κάνει την διαφορά, να γίνει μέλος ενός συνόλου, να μην προκαλεί με την συμπεριφορά του και να σταματήσει να κάνει πράγματα που μονίμως θα στρέφουν τα φώτα πάνω του. Ίσως να το επιδιώκει, ίσως όμως απλά να είναι... έτσι και να μην μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Η "Independent" ανέφερε δυο περιστατικά που έκαναν τον Μπρένταν Ρότζερς να νίψει τα χείρας του και να αποφανθεί πως δεν μπορεί άλλο μαζί του. Όχι ότι πριν μπορούσε, απλά κάποια στιγμή λες πως δεν πάει άλλο και σταματάς να ασχολείσαι. Όσο δεν πωλείται, είναι περιουσιακό στοιχείο της Λίβερπουλ, αυτό δεν αλλάζει, όμως ουσιαστικά είναι "τελειωμένος" από την ομάδα του Μερσεϊσάιντ.

Όταν χάθηκε η υπομονή με τον Μπαλοτέλι

Το πρώτο... light σκηνικό, ήταν σε μια προπόνηση του περασμένου Μαρτίου, όταν ο βοηθός του Ρότζερς, ο Κόλιν Πάσκο, συγκέντρωσε τους παίκτες της ομάδας στην προπόνηση ύστερα από ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πιο δίπλα έκανε προπόνηση ο Τζον Φλάναγκαν, ο οποίος είναι τραυματίας και για περίπου ένα χρόνο προπονείται μόνος του. Ο Μπαλοτέλι άρχισε να φωνάζει στον συμπαίκτη του για να πλησιάσει, βλέποντας πως δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πάσκο. Αγνοούσε όμως ότι ήταν τραυματίας και ότι δεν υπήρχε λόγος να πάει κοντά. Κάποιος που δεν ασχολείται, δεν γνωρίζει βασικά πράγματα της καθημερινότητας του...

Το δεύτερο σκηνικό ήταν σαφώς πιο σοβαρό και συνέβη την ίδια ημέρα. Οι παίκτες της Λίβερπουλ έπαιζαν διπλό "10 εναντίον 10" και ο Μπαλοτέλι ήταν με τους αναπληρωματικούς. Το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1 και χωρίς κανένα λόγο ο διεθνής Ιταλός φορ σούταρε από το κέντρο προς την εστία του, αφήνοντας στήλη άλατος τον Μπραντ Τζόουνς. Έτσι απλά, γιατί του ήρθε να το κάνει και μάλιστα χρειάστηκε δεύτερο συκώτι από τα γέλια. Τόσο πολύ του άρεσε το... αστείο που έκανε στην προπόνηση της ομάδας του.

Όταν χάθηκε η υπομονή με τον Μπαλοτέλι

Από 'κει και πέρα, ποιος ξεχνάει την παραβίαση του νυχτερινού ωραρίου της Λίβερπουλ πριν από ματς Champions League με τη Βασιλεία, την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησής του λόγω υπερβολικής ταχύτητας, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως κάποιους συμπαίκτες του δεν ήξερε καν πως τους λένε. Μάλιστα, αυτός πρέπει να ήταν και ο λόγος που δεν επισκεπτόταν το Μέλγουντ και προτιμούσε να παραγγέλνει από ένα ιταλικό εστιατόριο όταν ήθελε να φάει.

Όλα αυτά... συσσωρεύτηκαν και κάποια στιγμή "έσκασε" ο Ρότζερς, απηύδησε και κατάλαβε πως δεν γινόταν άλλο να ανέχεται τα τερτίπια του και την συμπεριφορά. Μάλιστα, όλο αυτό γινόταν χειρότερο, διότι ήταν αποκαρδιωτική και η εικόνα του στο γήπεδο. Αν έκανε "παπάδες" στο χορτάρι, ίσως και να έκανε τα στραβά μάτια ο κόουτς των ρεντς. Να συμβαίνουν όλα αυτά όμως και παράλληλα να σέρνεται, πήγαινε πολύ...

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ