ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Όταν η Λίβερπουλ απέρριψε τον Μουρίνιο για τον Μπενίτεθ

Όταν η Λίβερπουλ απέρριψε τον Μουρίνιο για τον Μπενίτεθ

Ο Ντάνι Μέρφι συνέδεσε το όνομά του με τη Λίβερπουλ λόγω των γκολ που σημείωνε εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα μπορούσε να συνδέσει κι αυτός το όνομά του με τους "κόκκινους", όπως αποκαλύπτει ο βετεράνος μέσος.

Το μίσος του Ζοζέ Μουρίνιο για την Μπαρτσελόνα αποδίδεται στο περίφημο ραντεβού της Λισαβόνας το καλοκαίρι του 2008, όταν ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έπεισε τους ιθύνοντες των Καταλανών ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει τα "ηνία" της ομάδας.

Μάλιστα, μετά από εκείνη την απόρριψη, άρχισε ένας "χορός" δηλώσεων και επιθέσεων του Πορτογάλου εναντίον των διοικούντων τον σύλλογο, που κορυφώθηκε με την επιστροφή του στην Ισπανία ως μεγάλος αντίπαλος πια, ως τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η επίθεση, μάλιστα, δεν αφορούσε μόνο τον σύλλογο, αλλά και τον άνθρωπο που του... πήρε τη θέση (και θα τον είχε βοηθό εάν αναλάμβανε ο ίδιος), τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με τους δύο σπουδαίους προπονητές να συνεχίζουν τους "διαξιφισμούς" οκτώ χρόνια μετά.

Σε μία ανάλογη αιτία φέρεται να οφείλεται και το μίσος που τρέφει ο Special One για τον Ράφα Μπενίτεθ, το οποίο εκφράστηκε σε μέγιστο βαθμό κατά τη συνύπαρξή τους στην Premier League από το 2004 μέχρι το 2007. Ο Ισπανός ανέλαβε τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι που ο Πορτογάλος πήγε στην Τσέλσι, ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, όπως αποκαλύπτει ένας τότε παίκτης των "κόκκινων", ο Ντάνι Μέρφι.

Ο Άγγλος μέσος μίλησε στο " TalkSPORT" για την κακή φόρμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σε κάποια στιγμή ρωτήθηκε εάν θα ήθελε να είχε προπονητή στην καριέρα του τον Μουρίνιο. "Κοιτάξτε, όλως περιέργως, βρέθηκα πολύ κοντά σε αυτό!".

Όταν του ζητήθηκαν λεπτομέρειες, ο παλαίμαχος μέσος διηγήθηκε τα γεγονότα, όπως τα έζησε εκείνο το καλοκαίρι: "Όταν ο Μπενίτεθ προσελήφθη στη Λίβερπουλ, ήταν μεταξύ εκείνου και του Μουρίνιο. Γνωρίζω σίγουρα ότι ο Μουρίνιο ήθελε πολύ τη θέση στη Λίβερπουλ, αλλά ο σύλλογος επέλεξε τον Μπενίτεθ διότι μόλις είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισπανίας και το Κύπελλο UEFA με τη Βαλένθια και οι άνθρωποί του θεώρησαν ότι ήταν πιο σωστή επιλογή από κάποιον που εκείνη τη στιγμή τα είχε καταφέρει μόνο στην Πορτογαλία".

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Μουρίνιο αποδέχθηκε την πρόταση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς και ανέλαβε την ανερχόμενη Τσέλσι, με μεγάλη επιτυχία. Παρ' όλα αυτά, η απόρριψη του έμεινε και το έδειχνε με κάθε ευκαιρία, εξακοντίζοντας προσβολές και αιχμές εναντίον του Μπενίτεθ και της Λίβερπουλ.

"Γνωρίζω ότι ο Μουρίνιο ήταν πολύ δυσαρεστημένος. Κι εγώ επίσης, αφού ο Μπενίτεθ ήρθε και δεν με ήθελε. Είμαι χολωμένο που η επιλογή δεν ήταν ο Μουρίνιο, επειδή ίσως ήθελε να μείνω", κατέληξε ο Μέρφι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μουρίνιο - Γκουαρδιόλα: Who is the fuckin' boss?
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ